Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Duel op Wembley is voor ervaren Oranjevrouwen 'overtreffende trap'

Duel op Wembley is voor ervaren Oranjevrouwen 'overtreffende trap'

ZEIST (ANP) - Voor de voetbalsters van het Nederlands elftal gaat vrijdag op Wembley een nieuwe droom in vervulling. In het iconische stadion in Londen zitten zeker 70.000 fans op de tribunes voor het belangrijke Nations League-duel met Engeland. Hoewel veel speelsters al zeker twee WK's hebben meegemaakt, is Wembley volgens international Victoria Pelova en bondscoach Andries Jonker toch "de overtreffende trap".

De 24-jarige Pelova speelde nog niet eerder voor zoveel toeschouwers, al is ze ook bij haar Londense club Arsenal wel wat aandacht vanuit fans gewend. "Maar alleen de naam Wembley is al genoeg. Dat doet je meer dan een ander stadion. Iedere voetballiefhebber kent dit. Dat merk ik ook als ik het erover heb met vrienden van mijn oude basisschool. Als kind droom je hiervan."

Ook Jonker maakte zo'n ambiance als trainer nog niet eerder mee. "Er hangt iets om Wembley heen, een vleugje magie en voetbalhistorie. In dat soort stadions kun je niet vaak spelen. Als je dan geluk hebt en je er wel mag spelen en het is ook nog een keer vol, het gaat ergens om en je speelt ook nog eens tegen de Nederlands bondscoach Sarina Wiegman, dan zijn dat alle ingrediënten voor een avond die niemand gaat vergeten."

Gretigheid

Jonker (61) verwacht niet dat zijn speelsters al te veel onder de indruk zullen zijn van de tienduizenden fans die Engeland naar een broodnodige overwinning zullen proberen te schreeuwen. "Onze kern is heel ervaren. We hebben meerdere speelsters met meer dan honderd interlands die al meerdere WK's hebben gespeeld. Die raken niet zo snel in de war. Ik proef alleen maar gretigheid."

De bondscoach is wel op zijn hoede voor de steun die de WK-finalist en Europees kampioen uit de ambiance kan halen. "Daar zullen ze op speculeren en ze moeten vol de aanval zoeken. Dat betekent dat er voor ons meer ruimte komt. Maar wij gaan uit van eigen kracht en gaan voor de winst. Dat geeft uiteindelijk de mooiste herinneringen."

Oranje heeft als koploper in de groep 3 punten voorsprong op Engeland, met nog twee duels te gaan. België heeft 2 punten minder dan Nederland. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de laatste vier van de Nations League, waar twee tickets voor de Olympische Spelen van Parijs klaar liggen.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden