Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dubbele gevoelens voor organisatie Dam tot Damloop

Dubbele gevoelens voor organisatie Dam tot Damloop

ALKMAAR (ANP) - De organisatie van de Dam tot Damloop is tevreden over het aantal deelnemers dat zich maandag bij de opening van de inschrijfperiode voor individuele lopers heeft aangemeld. Ondanks de onzekerheid wegens het coronavirus weten de hardlopers het grootste hardloopevenement van Nederland toch te vinden, meent Ron van der Jagt, algemeen directeur van organisator Le Champion.

"Het is voor ons een beetje dubbel. Enerzijds is er de ongerustheid bij de mensen en anderzijds trekken mensen massaal de hardloopschoenen aan in deze tijd. Je struikelt in deze tijd over de hardlopers", aldus Van der Jagt.

"Veel van die mensen zullen straks in september staan te trappelen om weer aan een evenement mee te doen. Al snappen wij als organisatie dat mensen in deze tijd met hun hoofd bij andere dingen zitten. Daarom is het voor ons ook een beetje zoeken naar de juiste timing en boodschap van onze promotie. We kunnen bedrijven wel heel enthousiast gaan benaderen om met teams van medewerkers deel te nemen, maar dat is nu misschien toch wat minder gepast."

Boven verwachting

Maandag opende de inschrijving voor individuele lopers en eerder al voor leden en bedrijven. "Ik vroeg me af of er überhaupt iets ging gebeuren in deze gekke tijd. We hebben bewust gekozen voor een wat stille start, maar vooralsnog valt het niet tegen en zijn het meer inschrijvingen dan verwacht. Of we opnieuw uitverkocht raken? Waarom niet? Al hangt alles af van de verspreiding van het virus."

Volgens Van der Jagt wordt er tijdens de coronacrisis een ander beleid gevoerd dan gebruikelijk. "Bepaalde dingen, zoals dranghekken, worden later ingekocht. En medailles en shirts bestellen we later. Want als er een datum op staat, wat moet je er later dan nog mee als het toch niet doorgaat?"

De Dam tot Damloop, van Amsterdam naar Zaandam, staat voor zaterdag 19 en zondag 20 september gepland.

Meer uit Binnenland

Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

27 minuten geleden
Sweet Dreams is grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

UTRECHT (ANP) - De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

1 uur geleden
Geen gewonden na ontploffing bij woning in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een flatwoning aan de Florijn in Amsterdam-Zuidoost is zaterdagavond beschadigd geraakt door een ontploffing. Er is onder meer een ruit gesneuveld. Volgens een woordvoerder van de politie is er zwaar vuurwerk bij het huis afgestoken. Niemand is gewond geraakt.

3 uur geleden
Ruim 300 klimaatactivisten aangehouden voor blokkade op A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag 317 actievoerders aangehouden die snelweg A12 in Den Haag deels blokkeerden. Een van hen is aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, meldt de politie. Klimaatdemonstranten gingen zondag rond het middaguur de A12 op, anderhalf uur later was de weg weer vrij. Er is deze keer geen waterwerper ingezet, zaterdag was dat wel het geval.

3 uur geleden
Ontploffing bij woning met regenboogvlag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij een woning in Amsterdam waar een regenboogvlag hing is zaterdagavond een ontploffing geweest. Op het trottoir is een vloeistof aangetroffen die korte tijd in brand heeft gestaan. Het huis en de vlag hebben geen schade opgelopen, zegt een woordvoerder van de politie. Niemand raakte gewond.

4 uur geleden
Veel interesse voor veiling roemrucht openluchtbordeel op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Voor de veiling van het openluchtbordeel Campo Alegre op Curaçao, aanstaande dinsdag, is "internationale belangstelling". Dat zegt de organisatie van de veiling. Wie er concreet belangstelling heeft, is niet duidelijk. Het 'vrolijke kamp', zoals de vertaling uit het Spaans luidt, sloot in 2020 bij het begin van de coronapandemie haar deuren.

5 uur geleden
Vermoedelijk asbest vrijgekomen bij brand in loods Rijnsburg

RIJNSBURG (ANP) - Op het terrein van een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg die zondag in brand stond, is vermoedelijk asbest gevonden. Dat meldt de brandweer. Eerder liet de brandweer weten dat een deel van een naastgelegen camping zou worden ontruimd, maar dat gebeurt toch niet. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle.

7 uur geleden