Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dua Lipa en Lizzo bezorgen Warner Music meer omzet en winst

Dua Lipa en Lizzo bezorgen Warner Music meer omzet en winst

NEW YORK (ANP) - Popartiesten als Dua Lipa, Lizzo, Ed Sheeran en Jack Harlow hebben muziekdistributeur Warner Music Group het afgelopen kwartaal aan een hogere omzet en winst geholpen. Hun muziek behoorde tot de grootste inkomstenbronnen, meldt het Amerikaanse mediabedrijf, dat meer verdiende aan streamingplatforms en dienstverlening aan artiesten.

De totale omzet steeg met 9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, tot bijna 1,5 miljard dollar. Vooral de royalty's die Warner Music opstreek voor gestreamde liedjes van artiesten die bij het label zitten, stegen hard. Daarnaast zorgde het einde van de meeste coronabeperkingen ervoor dat veel meer concerten konden doorgaan dan een jaar eerder, waardoor artiesten meer gebruikmaakten van allerlei diensten die het mediaconcern aanbiedt. Zo verzorgen platenlabels ook vaak de verkoop van fan-artikelen rond optredens.

Net als veel andere Amerikaanse bedrijven, had ook Warner Music last van de dure dollar, die omzet uit andere landen minder waard maakt. Zonder wisselkoerseffecten zou de omzet met 16 procent zijn gestegen.

Als nettowinst bleef 150 miljoen dollar over, vijf keer zoveel als een jaar eerder. Naast de inkomsten die de muziek genereert waarvan Warner Music de rechten beheert, komt dat ook door schikkingen over illegaal gedownloade muziek. Die overeenkomsten, die werden gesloten met internetproviders die te weinig zouden hebben gedaan tegen illegale downloads, leverden 38 miljoen dollar op.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden