Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

DSM vindt ook koper voor divisie Engineering Materials

DSM vindt ook koper voor divisie Engineering Materials

HEERLEN (ANP) - DSM verkoopt zijn divisie Engineering Materials. Het onderdeel dat onder andere hoogwaardige polymeren voor de auto-, elektriciteits- en elektronicamarkt produceert, wordt overgedaan aan investeerder Advent International en het Duitse chemiebedrijf Lanxess. Aan het onderdeel hangt een prijskaartje van bijna 3,9 miljard euro. DSM houdt naar verwachting zo'n 3,5 miljard euro over aan de verkoop.

DSM was al langer bezig met het afstoten van zijn materialendivisies nu het bedrijf zich meer op voedingsingrediënten en -supplementen wil richten. Onlangs verkocht het Nederlandse speciaalchemiebedrijf al een onderdeel dat beschermende materialen zoals supersterke vezels maakt. Het Amerikaanse Avient telde daar 1,4 miljard euro voor neer.

Engineering Materials is goed voor een jaarlijkse omzet van 1,5 miljard euro. Daarnaast droeg het onderdeel 334 miljoen euro bij aan het bedrijfsresultaat. Het onderdeel wordt gefuseerd met de materialendivisie van Lanxess. De overname moet in de eerste helft van 2023 zijn afgerond.

DSM maakte eerder op dinsdag bekend te gaan fuseren met het Zwitserse Firmenich.

Meer uit Financieel

Chipbedrijf Besi onderaan in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging woensdag licht omlaag onder aanvoering van Besi. Beleggers waren niet onder de indruk van de presentatie die het chipbedrijf woensdag hield tijdens zijn investeerdersdag en stuurden het aandeel 6 procent omlaag.

31 minuten geleden
Zara-moeder voert winst op door grotere winkels en hogere prijzen

A CORUÑA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het moederbedrijf van kledingketen Zara heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst opgevoerd. Inditex, dat ook achter merken als Bershka, Massimo Dutti en Stradivarius zit, verhoogde de prijzen voor zijn kleding. Maar het Spaanse modeconcern bespaarde ook op de kosten door zich op minder, maar grotere winkels te concentreren. Daardoor gingen de kosten per verkocht kledingstuk omlaag.

1 uur geleden
Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Taxi-app Uber heeft woensdag zijn nieuwe hoofdkantoor geopend in het Tripolis Park, in Amsterdam-Zuid. Het Amerikaanse bedrijf heeft daar nu meer dan duizend werknemers en er is ruimte voor nog eens duizend medewerkers in het gebouw.

1 uur geleden
Aandacht voor Chinese export en centrale banken op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de Chinese export, die een scherpe daling liet zien. Ook blijven de markten vooral in de greep van de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken, die volgende week op het programma staan.

1 uur geleden
Aziatische beurzen gemengd na tegenvallende Chinese export

SHANGHAI (ANP) - De Aziatische beurzen lieten woensdag een gemengd beeld zien. Beleggers reageerden op tegenvallende handelscijfers uit China. Die wakkerden echter wel de hoop aan op meer maatregelen van de Chinese autoriteiten om de economie te ondersteunen. Zo deden berichten de ronde dat Beijing de grootste banken van het land heeft gevraagd de spaarrentes te verlagen in een poging het haperende economische herstel aan te jagen. Die stap zou een indicatie kunnen zijn dat de Chinese centrale bank overweegt om de officiële rentetarieven te verlagen.

2 uur geleden
Consumenten besteden meer aan diensten en minder aan goederen

DEN HAAG (ANP) - Consumenten hebben in april iets meer besteed dan een jaar eerder. Net als in voorgaande maanden hebben ze meer uitgegeven aan diensten, maar minder aan goederen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Huishoudens hebben vooral minder spullen voor woninginrichting, elektrische apparaten, kleding en schoenen gekocht. Ook voedingsmiddelen, dranken en tabak werden minder gekocht.

3 uur geleden
Koperdiefstal op zonneparken neemt toe, enorme schade en kosten

DEN HAAG (ANP) - Parken met zonnepanelen worden de laatste tijd steeds vaker slachtoffer van koperdieven met enorme schade en kosten tot gevolg. De koperprijs staat op een hoog niveau wat diefstal interessant maakt. Holland Solar beaamt het toenemende aantal koperdiefstallen. "We horen het veel van onze leden. Het begint echt een probleem te worden", stelt de brancheorganisatie voor bedrijven actief met zonne-energie.

3 uur geleden