Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drukte uitvaartcentra meer verspreid dan bij eerste coronagolf

Drukte uitvaartcentra meer verspreid dan bij eerste coronagolf

DEN HAAG (ANP) - Uitvaartcentra kampen in januari met veel drukte en zien dat die drukte bovendien meer landelijk verspreid is dan tijdens de eerste coronagolf . Begrafenisonderneming DELA heeft sinds half december al vijftien koelcontainers moeten plaatsen waar geen ruimte meer was om lichamen te koelen.

Een woordvoerder van de uitvaartonderneming zegt dat de drukte nu niet alleen geldt voor locaties in het zuiden van het land. "Het is nu bijna overal drukker en daarmee anders dan tijdens de eerste coronagolf." Ook uitvaartondernemingen Monuta en Yarden, met locaties in het hele land, draaien overuren. "We zien een hoge sterfte en zitten behoorlijk vol", zegt een woordvoerder van Monuta. Het bedrijf zegt nog geen extra koelcontainers te hebben geplaatst, net als Yarden.

"Voorlopig is onze koelcapaciteit voldoende", geeft een woordvoerder van Yarden aan. "Maar we zijn alert op de Britse variant van het coronavirus. Daarvoor staan we in overleg met DELA en Monuta."

Locatiemanager Charles Meiling van DELA legt uit dat het in januari altijd drukker is in de uitvaartbranche. Dat komt omdat in de wintermaanden en griepseizoenen meer mensen overlijden. "In de maand januari wordt normaal gesproken 100 procent van de koelruimte gebruikt. Door het bijplaatsen van een koelunit is er extra ruimte, die ook hard nodig is nu er meer mensen overlijden door de coronapandemie."

Meer uit Binnenland

Nederland wil internationaal samenwerken tegen fossiele subsidies

DUBAI (ANP) - Na wekenlange blokkades van klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de snelweg wil Nederland nu internationaal samenwerken om fossiele subsidies af te bouwen. Dat is omdat een aanzienlijk deel van de voordelen die zijn afgesproken met de fossiele industrie vastzit in internationale afspraken, legt demissionair klimaatminister Rob Jetten uit.

1 uur geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

8 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

8 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

10 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

12 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

12 uur geleden
Burgemeester: volgend jaar schadefonds voor ondernemers Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondernemers in Ter Apel kunnen naar verwachting ergens begin volgend jaar gebruikmaken van een schadefonds voor extra kosten die ze maken door overlast van asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft dat deze week aan de gemeenteraad medegedeeld.

16 uur geleden