Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drukte uitvaartcentra meer verspreid dan bij eerste coronagolf

Drukte uitvaartcentra meer verspreid dan bij eerste coronagolf

DEN HAAG (ANP) - Uitvaartcentra kampen in januari met veel drukte en zien dat die drukte bovendien meer landelijk verspreid is dan tijdens de eerste coronagolf . Begrafenisonderneming DELA heeft sinds half december al vijftien koelcontainers moeten plaatsen waar geen ruimte meer was om lichamen te koelen.

Een woordvoerder van de uitvaartonderneming zegt dat de drukte nu niet alleen geldt voor locaties in het zuiden van het land. "Het is nu bijna overal drukker en daarmee anders dan tijdens de eerste coronagolf." Ook uitvaartondernemingen Monuta en Yarden, met locaties in het hele land, draaien overuren. "We zien een hoge sterfte en zitten behoorlijk vol", zegt een woordvoerder van Monuta. Het bedrijf zegt nog geen extra koelcontainers te hebben geplaatst, net als Yarden.

"Voorlopig is onze koelcapaciteit voldoende", geeft een woordvoerder van Yarden aan. "Maar we zijn alert op de Britse variant van het coronavirus. Daarvoor staan we in overleg met DELA en Monuta."

Locatiemanager Charles Meiling van DELA legt uit dat het in januari altijd drukker is in de uitvaartbranche. Dat komt omdat in de wintermaanden en griepseizoenen meer mensen overlijden. "In de maand januari wordt normaal gesproken 100 procent van de koelruimte gebruikt. Door het bijplaatsen van een koelunit is er extra ruimte, die ook hard nodig is nu er meer mensen overlijden door de coronapandemie."

Meer uit Binnenland

Brand in duingebied bij Brouwersdam

OUDDORP (ANP) - In het duingebied bij de Brouwersdam is brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere blusauto's aanwezig, meldt Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

4 minuten geleden
Doden ongeluk Lekkerkerk en woning Zoetermeer waren gezin

DEN HAAG (ANP) - De overleden personen die zaterdag zijn gevonden in een woning in Zoetermeer, zijn een 34-jarige man en een 70-jarige vrouw. De 72-jarige man die bij een aanrijding eveneens zaterdag in Lekkerkerk om het leven kwam, was de echtgenoot van de vrouw en de vader van de man. Dat meldt de politie dinsdag.

51 minuten geleden
Prinses Amalia ziet af van lidmaatschap corps Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Prinses Amalia wordt geen lid van het corps in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd na berichtgeving van de NOS. De 18-jarige prinses, die gaat studeren in Amsterdam, liet eerder in de biografie van Claudia de Breij weten dat ze sowieso bij het corps zou willen. "Met een jaarclub, alles erop en eraan."

1 uur geleden
Acht keer onderzoek naar schieten politie in eerste helft 2022

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van 2022 heeft de Rijksrecherche acht incidenten onderzocht waarbij de politie heeft geschoten met het dienstwapen. Daarbij viel één dode en raakten zeven mensen gewond, zo meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

1 uur geleden
Omgekeerde vlaggen Nijeveen moeten weg voor nationale herdenking

MEPPEL (ANP) - De omgekeerde vlaggen en linten die zijn opgehangen in het Drentse Nijeveen (gemeente Meppel) moeten weg zijn voor de Nationale Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden, op 15 augustus. Vanaf 18 augustus mogen er in Nijeveen weer omgekeerde vlaggen worden opgehangen en die mogen dan minimaal zes weken blijven hangen.

2 uur geleden
'Tropenrooster' voor sommige vaccinatie- en testlocaties

ROTTERDAM (ANP) - Vaccinatie- en testlocaties van de GGD sluiten de komende dagen soms eerder vanwege de verwachte hittegolf. Onder meer Rotterdam-Rijnmond laat dinsdag weten dat alle locaties tussen 10 en 13 augustus slechts tot 13.00 uur geopend zijn.

2 uur geleden
Nog geen problemen voor levensmiddelenindustrie door droogte

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse levensmiddelenindustrie ondervindt nog geen problemen door de droogte. Dat laat een woordvoerder van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) weten. "We hebben het op de radar, maar we hebben hier nog geen signalen over ontvangen", aldus de zegsman.

2 uur geleden