Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drukte op Schiphol volgens luchthaven weer 'behapbaar'

Drukte op Schiphol volgens luchthaven weer 'behapbaar'

SCHIPHOL (ANP) - De drukte op Schiphol was volgens de luchthaven zondag weer "behapbaar". Aan het begin van de dag was het even "echt gekkenhuis" liet een medewerkster op het vliegveld eerder weten. Later waren er ook veel rustigere momenten. Uiteindelijk liep alles goed door, geeft een woordvoerster van Schiphol aan.

Rond 18.00 uur was van grote drukte geen sprake meer op de luchthaven. De lange rijen voor de incheckbalies, de veiligheidscontroles en de bagagebanden in de aankomsthal waren zo goed als weg. Ook werd voor zover bekend niemand meer gecontroleerd op het nieuwe beleid waarbij mensen niet eerder dan vier uur voor vertrek van hun vlucht tot de vertrekhal worden toegelaten. Wel staan op de vertrekborden nog enkele vertraagde en geannuleerde vluchten.

Het vliegveld heeft al weken last van een structureel personeelstekort bij onder meer de beveiliging en afhandelaars. Het gevolg is dat passagiers vaak urenlang in de rij staan. De luchthaven werkt inmiddels aan oplossingen voor de problemen. Maar dat kon niet voorkomen dat de situatie zaterdag opnieuw uit de hand liep. KLM zag zich gedwongen de vluchten te schrappen van passagiers in 42 vliegtuigen, die leeg vanuit Europese bestemmingen naar Schiphol vlogen. Eerder besloot de luchtvaartmaatschappij al om in het pinksterweekend tot vijftig vluchten per dag te schrappen om problemen voor te zijn.

KLM is er nog altijd mee bezig om alle op zaterdag gestrande reizigers weer op weg te helpen. Het is nog niet zeker of dat zondag al gaat lukken. Volgens KLM was de ingreep nodig omdat er op Schiphol sprake was van een samenloop van factoren. Zo stond de wind zaterdag aan het eind van de dag verkeerd en een van de landingsbanen op Schiphol is momenteel in groot onderhoud. Er wordt namelijk al sinds april gewerkt aan de Aalsmeerbaan. Deze is volgens de planning van Schiphol nog tot half juli buiten gebruik. Ook zijn er deze week werkzaamheden aan de taxibaan die tussen de Kaagbaan en de Aalsmeerbaan ligt.

Meer uit Binnenland

Grote brand in loods op industrieterrein Moerdijk

MOERDIJK (ANP) - In een loods op het Brabantse industrieterrein Moerdijk is in de nacht van woensdag op donderdag rond 00.30 uur een grote brand uitgebroken. De brandweer is met zeker zeven voertuigen uitgerukt om het vuur te bestrijden in het gebouw aan de Middenweg. In het pand van ongeveer 60 meter lang en 25 meter breed ligt compost opgeslagen.

3 uur geleden
Lenferink vervangt voorlopig Berends als Gelderse commissaris

ARNHEM (ANP) - Henri Lenferink neemt in de provincie Gelderland voorlopig de taken over van John Berends, de commissaris van de Koning die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Berends besloot vorige week zijn functie tijdelijk neer te leggen, om ruimte te maken voor een onafhankelijk onderzoek. Demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken liet woensdagavond tijdens een besloten gesprek met de Gelderse Provinciale Staten weten dat Lenferink wordt aangesteld als waarnemer.

7 uur geleden
Man overleden na mishandeling en steekpartij in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een man is woensdagavond overleden op de Molièreweg (Lombardijen) in Rotterdam na mishandeld en gestoken te zijn, meldt de politie. Op basis van getuigenverklaringen is korte tijd na de steekpartij een 53-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie is nog op zoek naar "meerdere personen".

8 uur geleden
Advocaat Ficq: tussenvonnis over Chemours helpt massa-aangifte

HILVERSUM (ANP) - Het oordeel van de rechtbank dat chemiebedrijf Chemours aansprakelijk is voor PFAS-schade eind vorige eeuw is een opsteker voor omwonenden van het bedrijf in Dordrecht. Advocaat Bénédicte Ficq, die namens 3000 van hen aangifte heeft gedaan tegen Chemours, spreekt van een "extreem emotionele uitspraak" voor haar cliënten. Ze verwacht het tussenvonnis van de rechtbank in Rotterdam goed te kunnen gebruiken in de massa-aangifte, zei Ficq woensdagavond in de talkshow Khalid & Sophie.

9 uur geleden
OM wil vrouw uit Arnhem vervolgen in zaak Bas Muijs

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen om een vrouw uit Arnhem te vervolgen in de mishandelingszaak van Bas Muijs. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving hierover in de Gelderlander. Een dagvaarding is nog niet uitgereikt, zegt het OM.

10 uur geleden
Verdachte uitbuiting: ik ben geen slavendrijver

DEN BOSCH (ANP) - Een 53-jarige vrouw uit Kamerik die wordt verdacht van jarenlange uitbuiting van een andere vrouw, ontkent deze aantijgingen in alle toonaarden. Volgens haar advocaat is er allesbehalve sprake van uitbuiting, mensenhandel of geweld, integendeel zelfs. "Hier zit geen slavendrijver voor u", zei Marian van D. woensdag in de rechtbank in Den Bosch, tijdens de eerste voorbereidende zitting in de strafzaak.

10 uur geleden
Ook aanmeldcentra asielzoekers worden via spreidingswet verdeeld

DEN HAAG (ANP) - Niet alleen reguliere opvangplekken voor asielzoekers worden via de spreidingswet evenredig over het land verdeeld, maar ook aanmeldcentra. Dat bevestigde staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) in het Kamerdebat over zijn wetsvoorstel.

10 uur geleden