Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drukte op de weg verwacht richting wintersportgebieden

Drukte op de weg verwacht richting wintersportgebieden

DEN HAAG (ANP) - Het kan zaterdag druk worden op wegen naar wintersportgebieden in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, meldt de ANWB. De verkeersdienst verwacht het meeste oponthoud op de wegen kort voor de skigebieden, omdat dat vaak kleinere wegen zijn die niet gemaakt zijn voor zoveel verkeer. De regio's Noord en Midden hebben vanaf zaterdag schoolvakantie.

"Het wordt een trechter voor de skigebieden", aldus een woordvoerder van de ANWB. Ook bij de grensovergangen wordt extra drukte verwacht. Dit was vorige week ook het geval, toen de regio Zuid vakantie had.

De grootste drukte wordt verwacht in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland. De A3, A5, A8, A9 en A99 in Duitsland worden volgens de ANWB druk. In Oostenrijk gaat het vooral om de A10, S16 e B179. De meeste drukte concentreert zich naar verwachting rond München en Salzburg.

De ANWB waarschuwde eerder al voor het kopen van een tolvignet voor de Oostenrijkse wegen. Zonder die sticker op het autoraam kunnen automobilisten een boete krijgen.

Meer uit Binnenland

Rapper Nicki Minaj op Schiphol vast om bezit softdrugs

SCHIPHOL (ANP) - De Amerikaanse rapper Nicki Minaj is zaterdagmiddag aangehouden op Schiphol-Oost voor het bezit van softdrugs. Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt de aanhouding van "een Amerikaanse mevrouw" na berichtgeving van NU.nl. Ook de ster zelf maakt er melding van op X.

30 minuten geleden
Rutte vindt dat premierschap niet te groot moet worden gemaakt

NIEUWEGEIN (ANP) - Het premierschap moet niet te groot worden gemaakt, zei demissionair premier Mark Rutte in de wandelgangen van het VVD-congres. Hij ging niet in op vragen van de pers over wie de premier moet worden in het nieuwe kabinet van de liberalen met PVV, NSC en BBB. "Ik ga daar helemaal niets over zeggen."

34 minuten geleden
Yeşilgöz waarschuwt voor links en populistisch rechts in EP

NIEUWEGEIN (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz noemt de verkiezingen voor het Europees Parlement "misschien wel de belangrijkste verkiezingen die er ooit zijn geweest". Ze waarschuwde voor zowel links als populistisch rechts, op het VVD-congres in Nieuwegein. Ze gaf een sneer naar de Europarlementariërs die "roeptoeteren" dat de VVD niet meer thuishoort in de Europese liberale fractie (Renew Europe), omdat de VVD in Nederland een kabinet gaat vormen met de PVV.

2 uur geleden
Diario de Mallorca: één Nederlander ernstig gewond in kliniek

PALMA DE MALLORCA (ANP) - Onder de Nederlandse gewonden die bedolven raakten in een instortende horecagelegenheid op Mallorca is er volgens de Spaanse krant Diario de Mallorca één die in ernstige toestand wordt verpleegd in een particuliere kliniek in Palma (de Mallorca). Deze gewonde heeft zwaar hoofdletsel, aldus de krant.

3 uur geleden
Dijkstra hoopt dat nieuw kabinet oog houdt voor vrouwengezondheid

UTRECHT (ANP) - Demissionair zorgminister Pia Dijkstra roept het nieuwe kabinet op om oog te blijven houden voor vrouwengezondheid. Daarbij moet breder worden gekeken dan naar zorg alleen, zei Dijkstra op de eerste editie van de Dag van de Vrouwengezondheid in Utrecht.

4 uur geleden
Yeşilgöz wilde persoonlijk geen samenwerking met PVV, NSC, BBB

NIEUWEGEIN (ANP) - VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz vindt dat de onderhandelingen voor een nieuw kabinet met PVV, NSC en BBB "echt zwaar" waren. "Maar het is gelukt. Niet omdat ik deze samenwerking persoonlijk graag wilde, dat is niet aan de orde", zei ze tijdens haar toespraak op de algemene ledenvergadering van de liberalen in Nieuwegein.

4 uur geleden
Voormalige verpleegkundige Assen eist schadevergoeding

ASSEN (ANP) - Een voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, die verdacht werd van zo'n twintig sterfgevallen tijdens de coronapandemie, eist een schadevergoeding voor de periode dat hij in voorarrest zat. Dat hebben zijn advocaten zaterdag bekendgemaakt. Ze bereiden ook een tuchtklacht voor tegen GGZ-medewerkers "vanwege het schenden van het beroepsgeheim", staat op de website van Anker & Anker Strafrechtadvocaten.

5 uur geleden