Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drukte in winkelstraat met bijna kwart gestegen sinds april

Drukte in winkelstraat met bijna kwart gestegen sinds april

AMSTERDAM (ANP) - De drukte in de winkelstraat is sinds april met 24 procent gestegen ten opzichte van 2020 dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen en de heropening van winkels. Dat meldde marktonderzoeker RMC, die de drukte in de winkelstraat bijhoudt. In vergelijking met 2019, dus voor de coronacrisis, is het nog wel flink minder druk, met een daling van de aantallen passanten met meer dan 55 procent, aldus RMC.

Het bureau zegt dat de weekenden minder druk bezocht worden en dat vooral de koopavond en de zondag geraakt werden door de crisis. Door de week winkelen is juist populairder geworden. Het drukste moment blijft rond 15.00 uur liggen. Dat kan wel afwijken per stad als de winkels langer open zijn, want in Amsterdam is dat drukste moment rond 16.30 uur.

RMC merkt op dat shoppers meer gericht komen winkelen en daarbij meer kopen. Klanten zijn volgens de onderzoekers beter voorbereid en hebben meer te besteden. RMC zegt dat veel retailers aangeven op of rond het omzetniveau van 2019 te liggen vanwege die hogere bestedingen van consumenten.

Meer uit Financieel

Miljardenzaak tegen Meta mogelijk stopgezet

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten (Supreme Court) overweegt om de miljardenzaak die tegen Meta loopt om het Cambridge Analytica-schandaal stop te zetten. Meta stelt dat het beroep dat investeerders tegen het bedrijf aanspannen niet gegrond is, dat gaat de Supreme Court nu onderzoeken.

6 minuten geleden
Rapport: verkoop of beursgang beste optie voor Volksbank

DEN HAAG (ANP) - Privatisering via een beursgang of onderhandse verkoop is de beste optie voor de Volksbank. Dat staat in een analyse van NLFI, de stichting die de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, die demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

25 minuten geleden
Wall Street begint voorzichtig aan belangrijke Fed-week

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag voorzichtig begonnen aan de nieuwe beursweek. De aandacht van de beleggers op Wall Street gaat vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag op het programma staat. Algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de leenkosten nog onveranderd zal laten om de hardnekkige inflatie verder te bestrijden.

51 minuten geleden
Lufthansa ziet 200.000 extra boekingen tijdens EK voetbal

KEULEN (ANP) - Lufthansa heeft voor de periode tijdens het EK voetbal in Duitsland zo'n 200.000 extra boekingen ontvangen naar locaties van het voetbaltoernooi, maakt het Duitse luchtvaartconcern bekend. Het EK vindt dit jaar plaats in Duitsland en wedstrijden worden onder meer in Berlijn, Keulen, Hamburg, Dortmund, Düsseldorf en Frankfurt gespeeld.

1 uur geleden
Volvo roept duizenden elektrische auto's terug, ook in Nederland

GÖTEBORG (ANP/BLOOMBERG) - Volvo roept bijna alle 72.000 elektrische auto's van het model EX30 terug om een mogelijke softwarefout. Dat meldt het Zweedse bedrijf maandag. Door de softwarefout zouden de snelheidsmeters van de stationwagens in een testmodus belanden bij het starten van de motor. In Nederland zijn ruim 4600 EX30-modellen van Volvo geregistreerd, volgens het kentekenregister van de RDW. Afgelopen maand werden er ruim duizend verkocht. Om de fout op te lossen, is er een software-update nodig die op afstand uitgevoerd kan worden.

3 uur geleden
Meeste Zeeuwse bedrijven op wachtlijst kunnen op stroomnet

MIDDELBURG (ANP) - Het grootste deel van de 150 Zeeuwse bedrijven die op een wachtlijst stonden omdat het hoogspanningsnet in de provincie de maximale capaciteit had bereikt voor grootgebruikers, kan alsnog worden aangesloten op het stroomnet. Uit onderzoek door landelijk netbeheerder TenneT en regionale netbeheerder Stedin is gebleken dat daarvoor ruimte is.

4 uur geleden
Gasprijs daalt door afnemende zorgen over Noorse aanvoer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is maandag verder gedaald door de afnemende zorgen over de aanvoer van gas uit Noorwegen. Afgelopen weekeinde werden de Noorse gasleveringen aan Europa namelijk weer hervat, nadat leveringen vorige week tijdelijk werden stopgezet door een barst in een pijplijn.

5 uur geleden