Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drukte bij autobedrijven na storing bij RDW

Drukte bij autobedrijven na storing bij RDW

BUNNIK (ANP) - Autobedrijven hebben het vrijdag heel druk door de storing donderdag bij de RDW. Een woordvoerder van de Nederlandse autobrancheorganisatie BOVAG bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. Volgens de zegsman, die stelt dat chaos het codewoord is, hebben autobedrijven het vrijdag driemaal zo druk.

Door de storing was het een tijd niet mogelijk auto's of andere voertuigen met een kenteken op een nieuwe naam te zetten. Ook konden apk-gekeurde auto's niet worden afgemeld. De BOVAG-woordvoerder zegt dat auto's die op naam moeten worden gezet en moeten worden opgehaald door de nieuwe eigenaar, op een rijtje staan in de garage bij dealers. "Normaal is er een hele strakke planning, maar als auto's niet kunnen worden gekeurd of opgehaald, staat het simpelweg vol."

Voor auto's die donderdag zijn gekeurd door een keurmeester die vrijdag vrij is, geldt daarnaast dat die auto's officieel opnieuw moeten worden gekeurd. Iedere auto die voor de apk wordt gekeurd, moet worden afgemeld bij de RDW. Donderdag zijn volgens de zegsman 30.000 afmeldingen geweest voor de apk. Normaal zijn dat er 6000 meer. "Dat moet de komende dagen worden ingehaald, gemixt met het gewone geplande werk."

Autobedrijven hadden het al druk, en vrijdag is volgens de woordvoerder daarbij altijd een hele drukke dag, omdat mensen voor het weekend een auto willen hebben. Op sommige plekken springen mensen in die eigenlijk vrij zouden zijn. "Bedrijven zetten een extra tandje bij, er wordt zo hard mogelijk gewerkt om het werk in te halen, maar mogelijk moeten er wat dingen uitgesteld worden of moeten mensen die bijvoorbeeld vandaag een afspraak hebben iets langer wachten."

Meer uit Binnenland

Een derde van Nederlanders wil wolf niet in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Een op de drie Nederlanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort. Vooral inwoners van Drenthe en Flevoland zijn tegen de aanwezigheid van de wolf. Dit concluderen Kieskompas en het ANP op basis van een enquĂȘte die bijna 15.000 Nederlanders hebben ingevuld.

1 uur geleden
Hinder door anderhalve maand werk aan A10 bij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Van zaterdag 20 juli tot maandag 9 september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A10 Noord bij Amsterdam. Dat levert hinder op voor de weggebruikers, want de extra reistijd kan op drukke momenten oplopen van een half uur tot een uur.

2 uur geleden
Deelnemers Pride Walk lopen route door Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt de jaarlijkse Pride Walk gehouden. Met deze feestelijke demonstratie, die wordt gezien als de aftrap van de pride in Amsterdam, wordt elk jaar aandacht gevraagd voor gelijke rechten van lhbtiq+'ers wereldwijd.

4 uur geleden
Halsema wil investeringen in geestelijke gezondheidszorg

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema roept het kabinet op te investeren in de geestelijke gezondheidszorg. Ze zegt in een interview in De Telegraaf dat er verhoudingsgewijs meer geld gaat "naar yogamoeders met een lichte depressie, dan naar mensen met echt heel ernstige psychiatrische aandoeningen die dringend hulp nodig hebben".

4 uur geleden
Zwemmer overleden in Lathumse Plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - In de Lathumse Plas bij het Gelderse Giesbeek is vrijdagavond een zwemmer overleden, meldt de brandweer. De hulpdiensten rukten rond 19.50 uur uit voor een vermist persoon in het water van de recreatieplas. Duikers van de brandweer voerden "een snelle redding" uit, maar de hulp kwam toch te laat.

11 uur geleden
Jonge bultrug gestrand bij Terschelling

ANNA PAULOWNA (ANP) - De bultrug die eerder deze week werd waargenomen in de Waddenzee, is daar vrijdag in de buurt van Terschelling gestrand. Dat meldt SOS Dolfijn. Volgens de stichting is de walvis niet in goede conditie.

13 uur geleden
Meer dan 41.500 wandelaars krijgen Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN (ANP) - Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 41.552 deelnemers gefinisht, zo laat de organisatie van het wandelevenement weten. Zij krijgen allen het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Ondanks de hitte vielen vrijdag slechts 317 wandelaars uit.

14 uur geleden