Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drukste dag verwacht op Europese wegen op zwarte zaterdag

Drukste dag verwacht op Europese wegen op zwarte zaterdag

DEN HAAG (ANP) - Reizigers op routes naar populaire Europese vakantiebestemmingen moeten zaterdag rekening houden met grote drukte en extra reistijd. De ANWB waarschuwt voor de drukste reisdag van de zomer op deze zwarte zaterdag. Het hoogtepunt van de drukte wordt verwacht rond 12.00 uur.

In Frankrijk verwacht de verkeersdienst lange files door vertrekkend en terugkerend vakantieverkeer. Daarnaast rijden Parijzenaars massaal richting het zuiden, wat voor drukte kan zorgen op wegen rond Bordeaux, op de A7 tussen Lyon en Orange en van en naar de Spaanse grens. Om 06.00 uur bedroeg de vertraging op de A7, de welbekende Route dus Soleil, al twee uur. Op het traject van Nancy naar Toul had het verkeer om 08.30 uur na een ongeluk een oponthoud van een uur.

In België wordt bij Luik gewerkt aan de weg en is de Cointetunnel richting Luxemburg afgesloten voor auto’s met caravan. Ook Duitsland heeft te maken met vertrekkende en terugkerende vakantiegangers. Daarnaast wordt er ook veel aan de weg gewerkt. Op de A8 van München naar Salzburg in Oostenrijk stond vanaf 06.00 uur al een file die zorgde voor een uur extra reistijd. In Zwitserland is de Gotthardtunnel in de A2 het grootste knelpunt. De wachttijd was hier om 07.30 uur dertig minuten, maar die kan oplopen tot enkele uren, voorspelt de ANWB.

Oostenrijk en Italië

Bij Karawankentunnel in Oostenrijk richting Slovenië stond zaterdagochtend vroeg al 10 kilometer file, wat zorgt voor anderhalf uur vertraging. Ook bij de Tauerntunnel worden files verwacht, net als op de A22 (Brennerpas). Oostenrijk verwacht zaterdag bovendien nog veel regen met mogelijk wateroverlast.

In Italië is het druk op de A1 van Milaan naar Bologna, om 07.30 uur was de extra reistijd al opgelopen met dertig minuten.

Meer uit Binnenland

Eerste landen plaatsen zich voor finale Eurovisie Songfestival

MALMÖ (ANP) - Kroatië, Oekraïne en Ierland zijn zoals verwacht de eerste finalisten van het Eurovisie Songfestival. Ook Servië, Portugal, Slovenië, Litouwen, Finland, Cyprus en Luxemburg kregen dinsdag tijdens de eerste halve finale genoeg stemmen van het publiek.

2 uur geleden
Politie treedt nog niet op tegen de bezetting van UvA-terrein

AMSTERDAM (ANP) - De politie zal vooralsnog niet optreden tegen de bezetting van het terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) door demonstranten. Dat heeft de driehoek besloten (politie, OM en stadsbestuur).

2 uur geleden
Demonstranten op bezet terrein UvA houden zich stil

AMSTERDAM (ANP) - De demonstranten op het bezette terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) proberen geen geluidsoverlast te veroorzaken. Mensen proberen elkaar stil te houden zodat de politie niet hoeft op te treden tegen geluidsoverlast.

3 uur geleden
Demonstranten bezetten terrein UvA in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten hebben een terrein bezet van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om het zogeheten Binnengasthuisterrein.

5 uur geleden
Carrie ten Napel maakt vooravondshow op vrijdag bij NPO 1

HILVERSUM (ANP) - Carrie ten Napel gaat vanaf dit najaar op vrijdag de vooravondshow van NPO 1 maken. Dat heeft Omroep MAX bevestigd na berichtgeving van het AD.

6 uur geleden
Betogers bouwen barricades bij UvA-complex in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten bouwen meerdere barricades bij een pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om een complex bij de Oudemanhuispoort. De barricades bestaan onder meer uit pallets en fietsenrekken. Ook meubels, zoals stoelen en tafels, en bouwhekken worden gebruikt.

7 uur geleden
Tientallen demonstranten bij universiteitsbieb in centrum Utrecht

UTRECHT (ANP) - Tientallen mensen demonstreren bij de Universiteitsbibliotheek in Utrecht tegen de situatie in de Palestijnse gebieden. Er is inmiddels contact geweest tussen de universiteit en vertegenwoordigers van de demonstranten, laat een woordvoerster van de universiteit dinsdagavond weten.

8 uur geleden