Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drukke ochtendspits door regen met meer dan 900 kilometer file

Drukke ochtendspits door regen met meer dan 900 kilometer file

DEN HAAG (ANP) - Het is maandagochtend erg druk op de weg. Mede door de grote hoeveelheid regen zijn er veel ongelukken gebeurd, meldt Rijkswaterstaat. Op het hoogtepunt, rond 08.10 uur, stond er zo'n 975 kilometer file, aldus de ANWB. Vooral rond Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staan de wegen vol, maar inmiddels begint de verkeersdrukte iets af te nemen.

"De vele regen vandaag zorgt voor lastige rij-omstandigheden, slecht zicht en helaas ook voor veel incidenten deze ochtend", aldus Rijkswaterstaat. Volgens de verkeersdienst, die de N-wegen niet meetelt, stond er op het hoogtepunt 617 kilometer file. Daarmee is het niet de zwaarste ochtendspits van het jaar. Op 19 januari meldde Rijkswaterstaat 680 kilometer file. Volgens een woordvoerder van de ANWB ligt het filerecord in een ochtendspits op bijna 1100 kilometer, en in de avondspits op bijna 1500 kilometer.

Op de A27 richting Breda stond zo'n twee uur file nadat iemand onwel was geworden. Volgens Rijkswaterstaat had het geen zin om verkeer om te leiden "door verkeersdrukte elders", maar inmiddels wordt dat wel gedaan.

Ongeval

Rond 07.45 uur gebeurde er op de A9 van Alkmaar naar Amstelveen een ongeluk met meerdere auto's. Weggebruikers moesten rekening houden met meer dan een uur vertraging. Ook op de A22 van Beverwijk naar Velsen liep het door het ongeluk vast en was er een file van een uur.

Verder was er een ongeluk op de A20 bij Moordrecht en is er richting Utrecht veel vertraging door een ongeluk op de A2 bij knooppunt Everdingen. Ook op de A12 bij Woerden moeten meerdere voertuigen worden weggesleept na een ongeluk.

.

Meer uit Binnenland

Tientallen mensen bij herdenking bij Joodse begraafplaats Tacozijl

TACOZIJL (ANP) - Naar schatting hebben zo'n 75 mensen bij de Joodse begraafplaats in het Friese buurtschap Tacozijl de jaarlijkse dodenherdenking bijgewoond. Normaal gesproken komen op die herdenking ongeveer vijftien mensen af, maar een oproep van de Friese commissaris van de Koning Arno Brok om de Joodse gemeenschap te steunen leidde tot meer belangstelling. Brok was zelf ook aanwezig bij de herdenking en legde een krans.

1 uur geleden
Oorlogsslachtoffers zwemsport herdacht bij Olympisch Stadion

AMSTERDAM (ANP) - Bij de jaarlijkse Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion in Amsterdam is stilgestaan bij de slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog uit de zwemsport. Alleen al bij de Amsterdamse club De Watervrienden werden circa tweehonderd Joodse leden vermoord. NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg was een van de sprekers bij het beeld van Prometheus voor het stadion.

3 uur geleden
Grote kans op buien tijdens Nationale Herdenking op de Dam

HOUTEN (ANP) - Op de Dam in Amsterdam, maar ook elders in het land, is zaterdagavond grote kans op regen. Weeronline heeft de buiensituatie rond 20.00 uur in kaart gebracht en meldt dat de hevigste buien in Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Gelderland plaatsvinden.

4 uur geleden
410 lokale 4 mei-herdenkingen aangemeld voor herdenkingskaart

AMSTERDAM (ANP) - Dit jaar hebben zich 410 organisatoren gemeld voor de zogeheten 'digitale herdenkingskaart', laat een woordvoerder van het Nationaal Comité 4 en 5 mei weten. Via deze online kaart kunnen mensen direct zien waar in Nederland herdenkingen plaatsvinden.

5 uur geleden
Vrouw slaat andere vrouw op hoofd met plastic bierpul in Breda

BREDA (ANP) - De politie heeft vrijdagavond laat een vrouw opgepakt omdat zij in een horecagelegenheid in Breda een andere vrouw op haar hoofd sloeg met een plastic bierpul. Het slachtoffer, een 26-jarige Bredase, werkt in een horecazaak aan de Havenmarkt. Rond 23.55 uur gooide de vrouw "uit het niets" bier over haar heen en sloeg met de bierpul van hard plastic tegen haar hoofd, verklaarde ze tegenover de politie. Ze liep daarbij een hoofdwond op.

6 uur geleden
Brand Oss onder controle, pand gecontroleerd uitgebrand

OSS (ANP) - De brand bij het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na ruim 28 uur onder controle, meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdag. Het hele pand is verloren gegaan. Het was een grote loods van 300 bij 150 meter die vol stond met levensmiddelen. Er wordt nog nageblust.

7 uur geleden
Treinen sloegen vorig jaar bijna 2800 keer station over

UTRECHT (ANP) - Treinen van NS zijn vorig jaar 2788 keer voorbijgereden aan een station waar ze eigenlijk hadden moeten stoppen. Op een totaal aantal stops van 12 miljoen is dat 0,02 procent, meldt de NS zaterdag.

8 uur geleden