Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dronken vrouw rijdt in Breda in op agent

Dronken vrouw rijdt in Breda in op agent

BREDA (ANP) - Een 29-jarige dronken vrouw uit Breda is in de nacht van zaterdag op zondag met haar auto recht op een politieagent afgereden. De agent moest wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Ze had volgens de politie drie keer meer gedronken dan is toegestaan.

De agent zag op de Prinsenkade een auto zonder verlichting aan komen rijden. Hierop besloot de agent een stopteken te geven. Ondanks hij een opvallend veiligheidsvest droeg, merkte hij dat de bestuurster geen vaart minderde. De auto maakte ter hoogte van de agent zelfs extra snelheid, waarop hij weg moest springen om een aanrijding te voorkomen. De vrouw kon even later alsnog worden aangehouden. Ze maakte daarbij volgens de politie een opvallend vrolijke en lacherige indruk.

De vrouw werd naast de poging doodslag op de agent ook aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Ze heeft haar rijbewijs moeten inleveren.

Politie lastig gevallen

Ook in Delft moesten agenten wegspringen omdat een 52-jarige man uit Schipluiden op ze wilde inrijden bij een alcoholcontrole. Doordat zij op tijd wisten weg te springen, zijn zij volgens de politie niet gewond gemaakt. Beide agenten hebben aangifte gedaan. De man probeerde aan de controle te ontkomen, maar na een korte achtervolging kon hij toch worden gearresteerd.

Ook in het Noord-Hollandse dorp Overveen werd de politie lastig gevallen. Daar klom een 17-jarige jongen in de nacht van zaterdag op zondag op een geparkeerde politiebus, terwijl een vriend hem filmde. Ze werden betrapt omdat ook een beveiligingscamera van de politie de zaak in de gaten hield. De 'klimmer', die in eerste instantie ontkende, heeft een nacht in een cel doorgebracht. Zijn filmende vriend kreeg een boete.

Meer uit Binnenland

Urkse relschoppers kregen last onder dwangsom na rellen

URK (ANP) - 78 Urkse jongeren, die betrokken waren bij rellen in die gemeente hebben in 2021 een last onder dwangsom van 2500 euro gekregen. Twee van hen hebben de boete ook daadwerkelijk moeten betalen, bevestigt de gemeente naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Flevoland.

3 uur geleden
Kunstenbond: twee derde stripmakers verdient onder minimumloon

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twee op de drie striptekenaars in Nederland verdienen onder het minimumloon. Dat is de uitslag van een grote enquête die de Kunstenbond heeft gehouden samen met Aimée de Jongh, de winnaar van de Stripschapsprijs 2022. De tekenares heeft het geld dat zij had gewonnen, gebruikt om in kaart te brengen hoe de financiële situatie van de Nederlandse cartoonisten is.

7 uur geleden
Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

9 uur geleden
Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

11 uur geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

12 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

13 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

15 uur geleden