Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drogisterijen: vraag naar coronatesten neemt weer toe

Drogisterijen: vraag naar coronatesten neemt weer toe

MAARSSEN (ANP) - Drogisterijen merken dat de vraag naar coronazelftests weer toeneemt. Ten opzichte van vorige week is er een "sterke toename", aldus koepelorganisatie Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Ook bij Kruidvat en Trekpleister herkennen ze dat en spreken ze over een toename van 50 procent in een week.

Desondanks is de vraag nog niet vergelijkbaar met die van begin dit jaar, toen er een grote coronagolf woedde. Nu staat Nederland pas aan het begin van een golf. "In de eerste maanden verkochten we vijf keer zo veel", laat een woordvoerster van Kruidvat en Trekpleister weten.

Die ketens voorzien, net als Etos en Albert Heijn, geen problemen met de beschikbaarheid van de tests. Ook in de rest van de branche zijn er genoeg tests beschikbaar, laat CBD-directeur Jos Jongstra weten. "We hebben inmiddels de contacten met leveranciers, wat vorig jaar in het begin nog wat moeilijkheden gaf. En er is afgelopen winter een stevige voorraad aangelegd en er is voldoende leveringszekerheid."

Door de toegenomen vraag kan het evenwel af en toe voorkomen dat een winkel zonder tests zit. "Winkels worden meerdere keren per week beleverd, dus als ze geen tests hebben duurt dat hooguit een paar dagen", legt een zegsvrouw van Etos en AH uit.

Jongstra is blij dat mensen de weg naar de drogist weten te vinden als ze het gevoel hebben dat een test zinvol is. "Goed dat wij een steentje bij kunnen dragen."

Meer uit Binnenland

Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

1 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

4 uur geleden
Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

19 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

21 uur geleden
SP-leider Jimmy Dijk haalt flink uit naar formerende partijen

BUSSUM (ANP) - In zijn eerste congrestoespraak als SP-leider heeft Jimmy Dijk flink uitgehaald naar de vier partijen die al maanden praten over de vorming van een nieuw kabinet. PVV, NSC en BBB hebben hun "sociale maskers" afgeworpen, zei Dijk. Onder invloed van de VVD maken deze drie partijen "terugtrekkende bewegingen" als het gaat om het afschaffen van het eigen risico in de zorg, huurverlaging en verbeteringen voor mensen met een bescheiden inkomen, hield Dijk de SP-leden voor.

21 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

23 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

1 dag geleden