Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drievoudig moordverdachte Thijs H. opnieuw voor rechter

Drievoudig moordverdachte Thijs H. opnieuw voor rechter

MAASTRICHT (ANP) - De zaak van drievoudig moordverdachte Thijs H. gaat maandag verder in de rechtbank in Maastricht. Het gaat wederom om een voorbereidende zitting. Rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges sluiten vanaf dinsdag hun deuren vanwege het coronavirus. Urgente zaken gaan wel door, maar zonder publiek. Ook voor H. is het virus aanleiding om niet bij zijn zitting aanwezig te zijn.

Tijdens de vorige zitting drie maanden geleden werd duidelijk dat deskundigen van het Pieter Baan Centrum de geestesgesteldheid van H. nogmaals gaan onderzoeken. De ouders, zus en een ex-vriendin van de verdachte worden ook opnieuw verhoord als getuige. Het Openbaar Ministerie houdt er rekening mee dat H. simuleert, liegt of de psychotische klachten aandikt.

H. wordt ervan verdacht vorig jaar mei drie mensen te hebben doodgestoken in Den Haag en Heerlen. Hij heeft dat eerder al bekend. De 28-jarige H. zou op 4 mei vorig jaar in Den Haag een willekeurige vrouw die haar hondjes uitliet in de Scheveningse Bosjes dood hebben gestoken. Drie dagen later zou hij een man en een vrouw hebben doodgestoken die aan het wandelen waren op de Brunssummerheide bij Heerlen, de regio waar H. vandaan komt. De verdachte woonde sinds kort op kamers in Den Haag.

Eerder deze maand oordeelde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) dat de kliniek waar H. werd opgenomen nadat hij drie mensen had doodgestoken, niet genoeg had gedaan om te voorkomen dat hij ervandoor ging. H. had zich bebloed gemeld bij de Mondriaan-kliniek in Maastricht. Nog diezelfde avond nam hij de benen. Hij keerde al gauw terug, maar ontkwam onmiddellijk weer.

Meer uit Binnenland

Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

15 minuten geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

24 minuten geleden
Nieuw contract NS: spitsheffing alleen als laatste optie

DEN HAAG (ANP) - De NS mag in de toekomst alleen een hoger tarief in de spits vragen als andere opties om te spits te verlichten niet werken. Dat staat in het nieuwe contract dat de spoorvervoerder voor de komende jaren sluit. Over de voorgenomen spitsheffing was veel ophef: reizigers zouden tot wel 2,50 euro meer gaan betalen voor een treinkaartje in de spits, terwijl lang niet iedereen een trein eerder of later kan nemen.

42 minuten geleden
Toch geen jonge asielzoekers naar Noordwijk

NOORDWIJK (ANP) - Een hotel in het Zuid-Hollandse Noordwijk mag toch niet worden gebruikt om jonge asielzoekers op te vangen. De gemeente was afgelopen dinsdag bereid om daar onder strenge voorwaarden aan mee te werken, maar zegt vrijdag dat de opvang niet mag. Die zou namelijk in strijd zijn met het zogeheten bestemmingsplan voor het hotel.

45 minuten geleden
Verdachte schietpartijen Rotterdam blijft in de cel

ROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige man uit Rotterdam die is opgepakt na de dodelijke schietpartijen donderdag in Rotterdam, blijft voorlopig in de cel. Dinsdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam, die zal opnieuw zijn hechtenis beoordelen.

48 minuten geleden
Omwonenden plein schietpartij Rotterdam weekend niet naar huis

ROTTERDAM (ANP) - De wijkbewoners die donderdag hun huis aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein moesten verlaten wegens het schietincident dat zich daar afspeelde, kunnen waarschijnlijk dit weekend nog niet terug naar huis. De politie onderzoekt de brandstichting en de daaropvolgende schietpartij, waarbij een vrouw en haar dochter om het leven kwamen. Daarvoor is volgens een woordvoerster van de politie nog veel tijd nodig, vanwege onder meer sporenonderzoek in en rond de woning van de 32-jarige verdachte en het huis van zijn buurvrouw en haar dochter. Ook bij andere huizen in het blok wordt onderzoek gedaan.

1 uur geleden
Na ruim 3 uur blokkade A12 beëindigd, 146 activisten aangehouden

DEN HAAG (ANP) - Aanhangers van Extinction Rebellion hebben vrijdag ongeveer 3,5 uur lang de snelweg A12 in Den Haag geblokkeerd. De actievoerders liepen rond 12.00 uur de Utrechtsebaan op en bleven daar zitten tot de politie ze rond 15.40 uur weer had verwijderd.

1 uur geleden