Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Driekwart schoonheidsspecialisten grijpt naast noodsteun'

'Driekwart schoonheidsspecialisten grijpt naast noodsteun'

WOERDEN (ANP) - Zo'n driekwart van de schoonheidsspecialisten grijpt naast de noodsteun van de Nederlandse overheid. Dat stelt branchevereniging ANBOS. Het merendeel van de ondernemers in de schoonheidsverzorging heeft een bedrijf aan huis. Maar juist om die reden mag die groep geen aanspraak doen op de nieuwe eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro via de zogenoemde TOGS-regeling. ANBOS roept het kabinet op om daarin verandering te brengen.

"Dat is een onbegrijpelijke bepaling", aldus de vereniging. De veronderstelling dat een schoonheidssalon aan huis automatisch weinig vaste lasten heeft, klopt volgens ANBOS niet. Zo heeft een schoonheidsspecialist met een bedrijf aan huis vaak ook gewoon een hypotheek of een krediet voor verbouwing, die bijvoorbeeld nodig was om de salon thuis op de juiste manier in te richten.

Veel schoonheidssalons gingen al uit voorzorg dicht nog voor het officiële verbod op 23 maart om behandelingen uit te voeren. ANBOS schat in dat veel ondernemers al sinds 16 maart zonder inkomsten zitten. De salons blijven in ieder geval tot 6 april gesloten.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

roosje 1 maand geleden
Helemaal met eens, wij hebben 29 jaar een winkel (iets geheel anders) gehad dus ook die periode aan alles meebetaald maar werken sinds begin 2019 thuis en hebben daardoor nergens recht op!

Meer uit Financieel

Brouwers leggen logistieke puzzel voor heropening horeca

HEINEKEN (ANP) - De Nederlandse brouwers werken met man en macht om de heropening van de horeca mogelijk maken. Cafés moeten voorzien worden van nieuw bier, maar ook moet het bier in tanks en fusten dat over de datum is worden opgehaald. "Het is een hele puzzel om alles op tijd geregeld te krijgen", zegt een woordvoerder van Heineken weten. De bezorgingen gaan daarom in het pinksterweekend door.

4 uur geleden
Coronacrisis noopt vliegtuigbouwer Boeing tot massaontslag

SEATTLE (ANP) - Vliegtuigfabrikant Boeing ziet zich door de coronacrisis gedwongen zeker 6770 medewerkers te ontslaan. Doordat de wereldwijde virusuitbraak luchtvaartmaatschappijen in financiële problemen heeft gebracht, verwacht het Amerikaanse concern de komende jaren veel minder vliegtuigen af te leveren dan aanvankelijk geschat.

4 uur geleden
Britse regering verwacht goede deal te sluiten met EU

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering verwacht dat het een goede deal met de Europese Unie kan sluiten die hun toekomstige relatie omvat. Dat zei minister van Kabinetszaken Michael Gove woensdag.

6 uur geleden
Nederland kan korting op EU-afdracht behouden

BRUSSEL (ANP) - De jaarlijkse korting die de nettobetalers Nederland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Duitsland krijgen op hun afdracht aan de EU kan voorlopig behouden blijven. Gezien de economische impact van de coronacrisis zou afschaffing leiden tot "onevenredige verhogingen" van de bijdragen van deze landen, schrijft de Europese Commissie over de EU-meerjarenbegroting (MFK) voor 2021 tot en met 2027.

8 uur geleden
Von der Leyen: moedige stappen nodig voor volgende generatie

BRUSSEL (ANP) - De EU moet al haar financiële kracht inzetten en de meest doortastende maatregelen treffen voor het herstel uit de coronacrisis. "Dat is niet alleen nodig uit solidariteit met de lidstaten die zwaar getroffen zijn maar dat zijn we verschuldigd aan de volgende generatie", aldus de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

8 uur geleden
'Een op zes jongeren heeft geen werk meer door coronacrisis'

BRUSSEL (ANP) - Meer dan één op de zes jongeren heeft geen werk meer sinds het begin van de corona-uitbraak. Dat stelt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) na een onderzoek naar de impact van de coronacrisis op de werkgelegenheid onder jongeren. Jonge mensen die nog wel werk hebben, zien het aantal uren dat ze werken, afnemen met 23 procent.

8 uur geleden
Werknemers stoppen met zoeken naar nieuwe baan door corona

AMSTERDAM (ANP) - Mensen met een baan blijven vanwege de coronacrisis zitten waar ze zitten en solliciteren niet. Dat meldt databedrijf Intelligence Group op basis van een onderzoek onder werknemers. Nog maar 6,6 procent van de mensen in loondienst zoeken op dit moment actief naar een baan. In vergelijking met de eerste drie maanden van 2020 is dat 28 procent minder.

10 uur geleden