Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Driekwart minder reizigers in augustus op Schiphol door crisis

Driekwart minder reizigers in augustus op Schiphol door crisis

AMSTERDAM (ANP) - Luchthaven Schiphol heeft in de belangrijke vakantiemaand augustus 1,85 miljoen reizigers verwerkt. Dat betekent een daling van bijna driekwart ten opzichte van de 6,8 miljoen passagiers die vorig jaar augustus de luchthaven aandeden. Zoals bekend werd minder gereisd vanwege het rondwarende coronavirus en de vele reisbeperkingen.

Het aantal vluchten van en naar Schiphol in augustus daalde met 49 procent tot in totaal 23.125. Het aantal vrachtvluchten steeg tot 2188, oftewel een plus van 83 procent. De verwerkte vracht lag desondanks 8 procent lager dan een jaar eerder. Doorgaans wordt ook veel vracht met passagiersvluchten meegenomen.

Veder wijst de luchthaven erop dat het intercontinentale vliegverkeer niet de opleving kent zoals die binnen Europa het geval is. In augustus waren er ruim 1,6 miljoen passagiers die van en naar een Europese bestemming vlogen. Buiten Europa ging het om bijna 250.000 reizigers. Vorig jaar had bijna een derde van de reizigers een verre bestemming. Vrachtvluchten hebben wel vaker intercontinentale bestemmingen.

Schiphol benadrukt dat de toekomst ongewis is. De onzekerheid over het al dan niet reizen binnen Europa door toenemende coronabesmettingen en negatieve reisadviezen lijkt het herstel wat af te remmen. De luchthaven verwacht dat het aantal dagelijkse vluchten in september zal schommelen rond de 800 en dat het aantal passagiers per dag afneemt tot dagelijks tussen de 35.000 en 60.000 reizigers.

Meer uit Financieel

Winkeliers verkopen minder maar halen hogere omzet

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in augustus een hogere omzet behaald, maar verkochten minder. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

33 minuten geleden
Instituten: energietransitie in Europa moet versnellen

PARIJS (ANP) - De jaarlijkse investeringen van de Europese Unie in schone energie moeten tegen 2030 aanzienlijk stijgen als de energiesector in 2050 wereldwijd op netto nul CO2-uitstoot wil uitkomen. Die oproep doen het Internationaal Energie Agentschap (IEA), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Investeringsbank (EIB) in Parijs, waar een internationale conferentie over de energietransitie plaatsvindt.

1 uur geleden
Prijzen 0,2 procent gestegen, laagste inflatie sinds 2016

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks leven is in september 0,2 procent duurder geworden in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bij een eerste raming. Daarmee was de inflatie een stuk lager dan een maand eerder, toen de prijzen in doorsnee 3 procent stegen.

1 uur geleden
Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

9 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreƫerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californiƫ.

10 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

11 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

12 uur geleden