Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie vrouwen doodgeschoten in Rome, onder wie vriendin premier

Drie vrouwen doodgeschoten in Rome, onder wie vriendin premier

ROME (ANP) - Drie vrouwen, onder wie een vriendin van de Italiaanse premier Giorgia Meloni, zijn zondag om het leven gekomen toen een man een pistool trok en het vuur opende tijdens een bijeenkomst van bewoners van een flatgebouw in Rome. Vier andere mensen raakten gewond bij de schietpartij, van wie minstens één ernstig, meldt de Italiaanse publieke zender Rai.

Meloni plaatste zondagavond een foto op Instagram van haarzelf naast Nicoletta Golisano, een van de slachtoffers. "Voor mij zal ze altijd zo mooi en gelukkig zijn", schreef Meloni. "Het is niet juist om zo te sterven."

De politie arresteerde een 57-jarige man die na de schietpartij door andere bewoners werd overmeesterd. De man was betrokken bij een reeks geschillen met de bewonersvereniging, vertelde een getuige aan Rai.

Meer uit Buitenland

Palestijnen hebben geen indicatie dat grens Rafah snel opengaat

RAFAH (ANP) - De minister van Gezondheid Majed Abu Ramadan van de Palestijnse Autoriteit zegt geen indicatie te hebben dat de grensovergang bij Rafah snel weer open kan. De overgang sloot ruim drie weken geleden, toen Israël een offensief in de stad Rafah begon en de controle over de grenspost overnam.

33 minuten geleden
Hoogste temperatuur ooit in India: 52,3 graden

NEW DELHI (ANP) - In de Indiase hoofdstad New Delhi is de temperatuur gestegen naar 52,3 graden, meldt het India Meteorological Department (IMD). Dat is de hoogste temperatuur die ooit gemeten is in het land.

1 uur geleden
Ngo's Georgië gaan zich niet houden aan buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - Ongeveer tweehonderd Georgische ngo's zeggen dat ze zich niet zullen houden aan de controversiële buitenlandse-agentenwet. Zij stellen in een gezamenlijke verklaring dat de "Russische wet" niet in Georgië zal werken en dat "niemand zal gehoorzamen".

2 uur geleden
Huiszoeking bij medewerker van FVD-Europarlementariër De Graaff

BRUSSEL (ANP) - De Belgische politie heeft een huiszoeking gedaan in het kantoor van een medewerker van FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff. Ook zijn Brusselse woning en zijn kantoor in Straatsburg zijn doorzocht. De politie was op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland en het verspreiden van Russische propaganda via het nieuwsplatform Voice of Europe.

3 uur geleden
Polen wil bufferzone aan grens Belarus herstellen

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen wil weer een bufferzone van 200 meter instellen aan de grens met Belarus, zegt premier Donald Tusk. De afgelopen weken is het aantal migranten dat daar de grens probeert over te steken toegenomen en hebben zich meerdere gewelddadige incidenten voorgedaan.

3 uur geleden
Huiszoeking in Europees Parlement om Russische beïnvloeding

BRUSSEL (ANP) - De Belgische autoriteiten doorzoeken een kantoor in het Europees Parlement op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland. Het gaat om de werkplek van een medewerker die een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij het verspreiden van Russische propaganda door nieuwsplatform Voice of Europe, schrijft de Belgische krant De Tijd. Het Europees Parlement bevestigt dat een kantoor is doorzocht.

3 uur geleden
'All eyes on Rafah'-foto miljoenen keren gedeeld op Instagram

RAFAH (ANP) - Op Instagram wordt massaal een afbeelding gedeeld met de tekst "All eyes on Rafah" (Alle ogen op Rafah). De foto over de stad in de Gazastrook is inmiddels door bijna 38 miljoen mensen op hun pagina geplaatst.

4 uur geleden