Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Drie slachtoffers brand Werkendam kwamen uit Litouwen'

'Drie slachtoffers brand Werkendam kwamen uit Litouwen'

WERKENDAM (ANP) - De drie slachtoffers die zondag omkwamen bij de brand in een appartement boven een timmer- en interieurbedrijf in Werkendam komen alle drie uit Litouwen. Dat zegt directeur Dirk Hoogendoorn van het gelijknamige bedrijf na berichtgeving van Omroep Brabant. De slachtoffers werkten niet voor Hoogendoorn, maar voor een bedrijf waar Hoogendoorn al lange tijd mee samenwerkt.

De brand in de woning brak zondag rond 08.00 uur door nog onbekende oorzaak uit, en sloeg over naar een naastgelegen woning en het bedrijf onder de appartementen. De brandweer had het vuur rond 16.00 uur onder controle. Het was lange tijd niet mogelijk om naar binnen te gaan, vanwege de hitte en instortingsgevaar. Toen dat gevaar geweken was, hebben de hulpdiensten de drie slachtoffers gevonden.

Hoogendoorn noemt het nieuws "verschrikkelijk". Maandagochtend kwam hij samen met alle medewerkers bij het bedrijf om stil te staan bij de slachtoffers, die hij persoonlijk kende. "Op het moment zijn we bezig dingen op te lossen", aldus Hoogendoorn. De schade aan de kantoren en een deel van de werkplaats is groot. "Het moet nog allemaal precies vastgesteld worden, maar de schade is groot. Het is ontzettend heftig."

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand. Ook de identiteit van de slachtoffers is bij de politie nog niet bekend. "Wij hebben de slachtoffers nog niet kunnen identificeren. Dat het mensen uit Litouwen zijn, kunnen wij nog niet met zekerheid zeggen", aldus een politiewoordvoerder maandagochtend.

Meer uit Binnenland

Zomercarnaval Rotterdam en graslandbevloeiing immaterieel erfgoed

DEN HAAG (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam en de zogeheten techniek van graslandbevloeiing zijn op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is dinsdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Unesco Immaterieel Erfgoed Comité in Botswana, meldt de Nederlandse Unesco Commissie.

1 uur geleden
Opa: Ofir komt donderdag voor Chanoeka thuis

TEL AVIV (ANP) - Het gaat naar omstandigheden goed met de Nederlands-Israëlische Ofir Engel. Dat stelt zijn opa Jucha Engel dinsdagavond. Ofir Engel werd dinsdag zes dagen na zijn vrijlating door Hamas ontslagen uit het ziekenhuis in Tel Aviv. Hij komt zo is de bedoeling donderdag voor het lichtjesfeest Chanoeka naar huis.

2 uur geleden
Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

5 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

5 uur geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

5 uur geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

5 uur geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

5 uur geleden