Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie Palestijnen doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever

Drie Palestijnen doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever

JERUZALEM (ANP) - Israëlische militairen hebben vrijdagavond in de buurt van Jenin, op de Westelijke Jordaanoever, drie Palestijnen doodgeschoten. Israëlische media melden dat volgens de inlichtingendienst Shin Bet de drie verantwoordelijk waren voor een terreuraanslag in de stad Toelkarem, eveneens op de Westelijke Jordaanoever. Ze zouden een nieuwe grote aanslag voorbereiden. Ook vier militairen raakten gewond, van wie een ernstig.

Volgens Israëlische media werden de drie gedood in een vuurgevecht dat uitbrak na een achtervolging. Palestijnse media berichten echter dat de Israëlische militairen eenzijdig het vuur openden nadat ze de auto hadden omsingeld. Ook zouden de militairen ambulances hebben tegengehouden.

Donderdag schoot het leger in Jenin een 17-jarige en een 23-jarige Palestijn dood die verdacht werden van betrokkenheid bij aanvallen in Israël. Een 15-jarige jongen raakte gewond.

Israël bezette de Westoever en de Gazastrook in 1967. De Palestijnen willen in die gebieden een onafhankelijke staat vestigen, maar besprekingen daarover liggen in de ijskast. In de vastenmaand ramadan, die zaterdag begint, laait traditioneel het geweld in de bezette gebieden op.

Meer uit Buitenland

Bosbranden in Noord-Spaanse regio Asturië onder controle

OVIEDO (ANP) - De vele bosbranden in de Noord-Spaanse regio Asturië zijn onder controle, aldus de autoriteiten. De circa 5000 brandbestrijders worden geholpen door de regen.

1 uur geleden
Japans keizerlijk hof gaat meer informatie delen

TOKIO (ANP) - Het Japans keizerlijk hof gaat op een andere manier met het publiek communiceren. Daarvoor is zaterdag een nieuw pr-kantoor geopend, melden Japanse media.

3 uur geleden
Paus Franciscus na drie nachten ontslagen uit ziekenhuis

ROME (ANP/AFP) - Paus Franciscus (86) is zaterdag zoals aangekondigd ontslagen uit het Gemelli-ziekenhuis in Rome. Hij werd daar woensdag opgenomen vanwege ademhalingsproblemen als gevolg van een bronchitisinfectie. "Ik leef nog steeds", grapte hij bij het verlaten van het ziekenhuis.

5 uur geleden
Topmilitair VS: Oekraïense winst dit jaar onwaarschijnlijk

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse topmilitair Mark Milley denkt niet dat Oekraïne de oorlog dit jaar zal winnen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil alle Russische militairen uit het land verdrijven en dat wordt erg lastig, aldus de legerstafchef in een interview met nieuwssite Defense One.

5 uur geleden
The Telegraph: Joe Biden niet naar kroning Charles

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden komt volgende maand hoogstwaarschijnlijk niet naar de kroning van koning Charles. Bronnen zeggen tegen The Telegraph dat hij "niet wordt verwacht" en dat er in zijn plaats een delegatie wordt gestuurd. Mogelijk komt Bidens vrouw Jill wel naar Londen.

6 uur geleden
Doden en tientallen gewonden door zware tornado's in VS

LITTLE ROCK (ANP) - Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen en tientallen andere personen raakten gewond nadat zware tornado's vrijdag over een aantal staten in het zuiden en het midwesten van de Verenigde Staten zijn geraasd, schrijft CNN.

9 uur geleden
Minneapolis: groen licht politiehervorming na dood George Floyd

MINNEAPOLIS (ANP/AFP) - Het bestuur van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft vrijdag een plan voor de hervorming van de plaatselijke politie goedgekeurd. De aanleiding is de gewelddadige dood van de 46-jarige George Floyd in 2020.

12 uur geleden