Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie Palestijnen doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever

Drie Palestijnen doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever

JERUZALEM (ANP) - Israëlische militairen hebben vrijdagavond in de buurt van Jenin, op de Westelijke Jordaanoever, drie Palestijnen doodgeschoten. Israëlische media melden dat volgens de inlichtingendienst Shin Bet de drie verantwoordelijk waren voor een terreuraanslag in de stad Toelkarem, eveneens op de Westelijke Jordaanoever. Ze zouden een nieuwe grote aanslag voorbereiden. Ook vier militairen raakten gewond, van wie een ernstig.

Volgens Israëlische media werden de drie gedood in een vuurgevecht dat uitbrak na een achtervolging. Palestijnse media berichten echter dat de Israëlische militairen eenzijdig het vuur openden nadat ze de auto hadden omsingeld. Ook zouden de militairen ambulances hebben tegengehouden.

Donderdag schoot het leger in Jenin een 17-jarige en een 23-jarige Palestijn dood die verdacht werden van betrokkenheid bij aanvallen in Israël. Een 15-jarige jongen raakte gewond.

Israël bezette de Westoever en de Gazastrook in 1967. De Palestijnen willen in die gebieden een onafhankelijke staat vestigen, maar besprekingen daarover liggen in de ijskast. In de vastenmaand ramadan, die zaterdag begint, laait traditioneel het geweld in de bezette gebieden op.

Meer uit Buitenland

Buitenlandse media over songfestival: meest beladen editie ooit

MALMÖ (ANP) - Buitenlandse media berichten een dag na de finale van het Eurovisie Songfestival nog volop over de competitie. De winst van de Zwitserse inzending Nemo staat centraal in de berichtgeving, maar er is ook aandacht voor de onrust rond de Israëlische kandidaat Eden Golan en de diskwalificatie van Joost Klein.

2 minuten geleden
Meer dan 300 doden na plotse overstromingen in Afghanistan

KABUL (ANP/RTR/DPA) - In het noorden van Afghanistan zijn zeker 315 mensen om het leven gekomen en raakten 1600 anderen gewond door plotselinge overstromingen na hevige regenval op vrijdag. Dat meldt het ministerie van Vluchtelingen van de Talibanregering. Het ministerie en de Verenigde Naties vrezen dat het dodental nog verder zal oplopen.

39 minuten geleden
Meer evacuaties in Charkiv om Russisch offensief

CHARKIV (ANP/AFP) - Meer dan 4000 mensen zijn geëvacueerd uit de Oost-Oekraïense regio Charkiv, meldt de regionale gouverneur Oleh Synjehoebov. Oekraïne verklaarde eerder dat Rusland daar vrijdag een nieuw grondoffensief was begonnen.

1 uur geleden
UNRWA bevestigt vertrek 300.000 burgers uit Rafah

RAFAH (ANP) - De UNRWA schat dat afgelopen week ongeveer 300.000 burgers Rafah hebben verlaten. Daarmee bevestigt de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen het eerder gecommuniceerde cijfer van het Israëlische leger.

4 uur geleden
Songfestivalwinnaar wil niets zeggen over Joost Klein

MALMÖ (ANP) - De Zwitserse songfestivalwinnaar Nemo wil niet reageren op het voorval met Joost Klein. De artiest weet daar naar eigen zeggen te weinig vanaf, zei hen tijdens de persconferentie na de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö.

5 uur geleden
VS proberen Israël van grote aanval op Rafah af te houden

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten proberen met gevoelige informatie over Hamas Israël ervan te weerhouden om een grote aanval op Rafah in het zuiden van de Gazastrook uit te voeren. Dat schrijft The Washington Post op basis van vier anonieme bronnen.

5 uur geleden
Nemo's woonplaats in Zwitserland viert overwinning songfestival

BIEL (ANP) - Fans van de Zwitserse zanger Nemo gingen in zijn woonplaats Biel in het noordwesten van Zwitserland de straat op om zijn overwinning van het songfestival te vieren.

8 uur geleden