Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie mensen gewond door brand na ontploffing Vlaardingen

Drie mensen gewond door brand na ontploffing Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Bij een pand op de kruising van de Wilhelminastraat en Willem Beukelszoonstraat in Vlaardingen is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken na een explosie, meldt de veiligheidsregio. Drie bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De explosie was rond 01.45 uur. Door de ontploffing ontstond direct brand. Bij de aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen uit het pand. Volgens een woordvoerder is het pand volledig uitgebrand en onbewoonbaar.

Volgens de veiligheidsregio heeft de brandweer één iemand van het dak van het pand gered. Drie mensen werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Twee van hen hadden rook ingeademd. De derde was er ernstiger aan toe, omdat diegene hete rook binnenkreeg. De woordvoerder van de veiligheidsregio verwacht dat die persoon nog wel in het ziekenhuis is voor behandeling. Hij zegt dat de drie huurders waren van het pand. Gegevens over hun identiteit kon hij niet geven.

Doelwit eerdere explosies

RTV Rijnmond meldde dat een garagebox net naast het pand op naam staat van een loodgieter die de afgelopen maanden vaker het doelwit is geweest van explosies. Burgemeester Bert Wijbenga sloot op 21 maart voor de derde keer de woning van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan. De woordvoerder van de veiligheidsregio "gaat ervan uit" dat de box inderdaad eigendom is van de loodgieter.

De sluiting werd gedaan omdat er kort daarvoor opnieuw een explosie was bij de woning van de loodgieter. Er werden toen twee personen aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de reeks explosies bij het huis: een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis en een 23-jarige man uit Rotterdam. Wijbenga stuurde omwonenden een brief dat de surveillance in de buurt zou worden geïntensiveerd en dat het rechercheteam dat werkt aan de zaak zou worden uitgebreid.

Bewoners 'aangedaan'

Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio gaat de politie zaterdag verder onderzoek doen. Wegens eerdere incidenten is er in de buurt een camera geplaatst in de buurt van het pand. De beelden daarop zullen nagetrokken worden, verwacht hij. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De woordvoerder zegt dat de explosie veel teweegbrengt in de buurt. "In deze wijk hebben al veel aanslagen plaatsgevonden, bewoners zijn het meer dan zat. De emoties lopen echt op. Vannacht was het ook behoorlijk druk bij de plaats van de brand. Mensen stonden in pyjama te kijken, behoorlijk aangedaan."

Meer uit Binnenland

Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

3 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

4 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

5 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

5 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

8 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

11 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

15 uur geleden