Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie mannen opgepakt in onderzoek internationale drugssmokkel

Drie mannen opgepakt in onderzoek internationale drugssmokkel

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL (ANP) - In een groot onderzoek naar internationale drugssmokkel zijn in Nederland drie verdachten en in België zes verdachten aangehouden. Dat meldt zaterdag de federale politie in België dat in het onderzoek werd bijgestaan door de Nederlandse politie en justitie. De aanhoudingen vonden dinsdag al plaats.

Het gaat in Nederland om een 31-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 30-jarige man uit Etten-Leur en een 62-jarige man uit Rotterdam. Er is beslag gelegd op de woning in Ouderkerk aan den IJssel, een luxe auto en de bankrekening van de bewoner. Daarnaast zijn juwelen, 20.000 euro contant geld, horloges en gegevensdragers in beslag genomen.

In België werden meer dan 2 miljoen euro in contant geld, 40 auto's, 90 motorfietsen, juwelen, diamanten en horloges in beslag genomen. De bende wordt ervan verdacht al meerdere jaren grote hoeveelheden cocaïne in België te importeren vanuit Zuid-Amerika.

De drie verdachten in Nederland zijn woensdag voorgeleid aan de officier van justitie met oog op overlevering aan België. De rechtbank in Amsterdam beslist daar volgende week over. Allen zitten voorlopig vast. Van de zes verdachten in België zitten er nog vijf vast.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

'Rico de Chileen' wil uitstel strafproces

AMSTERDAM (ANP) - Richard R., beter bekend als Rico de Chileen, wil uitstel van zijn strafproces. De rechtbank in Amsterdam zou vanaf dinsdag zijn zaak inhoudelijk behandelen, maar volgens R. en zijn advocaat Leon van Kleef is "de zaak niet gereed om afgedaan te worden". R. wordt verdacht van het leiden van een liquidatiebende, witwassen en wapenbezit.

34 minuten geleden
Nieuwe coronamaatregelen op een rustig Utrecht Centraal

UTRECHT (ANP) - Het is behoorlijk rustig op station Utrecht Centraal in de eerste reguliere ochtendspits. Mocht het toch nog druk worden op het station, dan zijn de nodige maatregelen getroffen. Kaartautomaten zijn uitgeschakeld en overal hangen stickers.

1 uur geleden
Meer treinen, maar in station Utrecht Centraal is het rustig

UTRECHT (ANP) - De treinen rijden vanaf dinsdag weer grotendeels volgens de gewone dienstregeling. Maar de reizigers lijken het nog even aan te kijken en thuis te werken. In station Utrecht Centraal is het rond 07.00 uur rustig. Ook bij de intercity naar Amsterdam bijvoorbeeld waar het normaal gesproken een drukte van belang is.

2 uur geleden
Oproep burgemeester tot vrijwillige quarantaine demonstranten

HAARLEMMERMEER (ANP) - Demonstranten die maandag op de Dam aanwezig waren bij de drukbezochte manifestatie tegen politiegeweld in de VS, zouden vrijwillig twee weken in quarantaine moeten gaan. Die oproep doet de burgemeester van Haarlemmermeer, Marianne Schuurmans, op Twitter.

2 uur geleden
Burgemeesters weer bijelkaar voor overleg coronamaatregelen

UTRECHT (ANP) - De burgemeesters van de 25 Veiligheidsregio's komen dinsdagavond bij elkaar voor het wekelijks beraad van de Veiligheidsregio's.

4 uur geleden
Acties bij Tata Steel komen dichterbij door aflopend ultimatum

AMSTERDAM (AFN) - De onrust die bij Tata Steel in IJmuiden is ontstaan door het plotselinge vertrek van directeur Theo Henrar is nog lang niet voorbij. Vakbond FNV dreigt met acties als de Europese directie van het staalbedrijf niet met een goede verklaring komt voor dat vertrek. Daarnaast wil FNV dat Tata Steel zich houdt aan een werkgelegenheidspact dat eerder werd afgesloten. Een ultimatum van de vakbond loopt om 16.00 uur af.

6 uur geleden
Minister Van Rijn treft sportprominenten na oproep

DEN HAAG (ANP) - Minister Martin van Rijn en staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) gaan dinsdagmiddag via een video-call het gesprek aan met een vertegenwoordiging van een groep sportprominenten die vorige week een oproep deed werk te maken van een vitale samenleving. Joop Alberda, oud-bondscoach van de Nederlandse volleyballers, publiceerde ruim een week geleden samen met Bas van de Goor, Epke Zonderland, Louis van Gaal, Sarina Wiegman, Guus Hiddink en neuropsycholoog Erik Scherder een paginagroot pamflet in twee nationale kranten over de cruciale rol van sport en bewegen in de maatschappij. Elf sportbonden en koepel NOC*NSF steunen de oproep aan regering.

6 uur geleden