Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie keer zoveel bootvluchtelingen over Kanaal als vorig jaar

Drie keer zoveel bootvluchtelingen over Kanaal als vorig jaar

LONDEN (ANP/DPA) - Binnen twee dagen zijn ongeveer 350 migranten in kleine boten het Kanaal overgestoken naar Groot-Brittannië. Inmiddels gaat het om bijna 7000 bootvluchtelingen dit jaar, ruim drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar en zelfs meer dan zes keer zoveel als in 2020 tot mei.

Met de jongste overtochten lijkt er een einde te zijn gekomen aan een onderbreking die waarschijnlijk door het slechte weer werd veroorzaakt. Volgens tellingen van Britse media gingen dit jaar al zeker 6947 migranten vanuit Frankrijk naar Groot-Brittannië.

De Britse regering had beloofd dat de immigratie na het Britse vertrek uit de Europese Unie strenger zou worden gecontroleerd. Door de stijgende aantallen staat met name de verantwoordelijke minister van Binnenlandse Zaken onder grote druk in de regerende Conservatieve Partij.

Groot-Brittannië tekende onlangs een overeenkomst met Rwanda om economische migranten af ​​te schrikken. Na hun illegale aankomst worden mannelijke migranten naar het Oost-Afrikaanse land gevlogen om daar de beslissing over hun asielaanvraag af te wachten. De oppositie en mensenrechtenactivisten uitten scherpe kritiek op het akkoord.

Meer uit Buitenland

Gewonden bij steekpartij in Duitse school, dader aangehouden

WUPPERTAL (ANP) - In een middelbare school in het Duitse Wuppertal heeft een jongere leerlingen met een mes aangevallen. Daarbij zijn volgens de Duitse politie "meerdere gewonden" gevallen. De dader is overmeesterd en aangehouden.

1 uur geleden
Italië mag van Albanees parlement twee asielkampen bouwen

TIRANA (ANP/RTR) - Het Albanese parlement heeft ingestemd met een migratiedeal met Italië. Dat land kan daardoor verdergaan met de bouw van twee aanmeldcentra. In die centra wordt gekeken of migranten in aanmerking komen om naar Italië te komen, of dat ze worden teruggestuurd.

1 uur geleden
Drie maanden voorwaardelijk voor Belgische youtuber Acid

BRUSSEL (ANP) - De populaire Vlaamse youtuber Acid krijgt drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 800 euro opgelegd omdat hij vorig jaar namen heeft bekendgemaakt van leden van de studentenvereniging die betrokken waren geweest bij een gewelddadige ontgroening. Aankomend studentenlid Sanda Dia overleed als gevolg van de ontberingen. De lage straffen die de daders vervolgens kregen, wekten grote verontwaardiging in België.

2 uur geleden
Roep om vertrek Britse parlementsvoorzitter om Gazadebat

LONDEN (ANP) - De positie van de Britse Lagerhuisvoorzitter Lindsay Hoyle staat onder druk na een chaotisch verlopen debat over een wapenstilstand in de Gazastrook. Britse media berichten dat tientallen parlementariërs het vertrouwen in de voorzitter hebben opgezegd. Het voormalige Labourlid zag zich genoodzaakt excuses aan te bieden.

2 uur geleden
Kara-Moerza roept Poetin-critici vanuit cel op niet te wanhopen

MOSKOU (ANP/AFP) - De bekende Russische oppositiepoliticus Vladimir Kara-Moerza roept Russen op om niet te wanhopen na de dood van Aleksej Navalny. Net als Navalny voor zijn dood zit Kara-Moerza een lange gevangenisstraf uit in Siberië. De criticus van Vladimir Poetin werd tot 25 jaar veroordeeld voor het "verspreiden van desinformatie".

3 uur geleden
Kremlin: Biden had Poetin geen gestoorde hufter moeten noemen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt dat de Amerikaanse president Joe Biden zich op een ongepaste manier heeft uitgelaten over zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov heeft Biden zich gedragen als een "cowboy uit Hollywood".

3 uur geleden
Doden en gewonden bij schietpartij op Westelijke Jordaanoever

MAALE ADUMIM (ANP/AFP/RTR) - Drie Palestijnse aanvallers hebben op de bezette Westelijke Jordaanoever het vuur geopend op automobilisten, meldt de Israëlische politie. Er vielen een dode en acht gewonden. De drie aanvallers zijn ook gedood.

3 uur geleden