Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie keer meer accu's van e-bikes gestolen dan vorig jaar

Drie keer meer accu's van e-bikes gestolen dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Er zijn dit jaar drie keer meer accu's van elektrische fietsen gestolen dan vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van het ANP van data van de politie. Tot december dit jaar werden er bijna 4500 accu's gestolen, terwijl dit er vorig jaar iets minder dan 1500 waren.

"Een e-bike stelen is zo'n goed verdienmodel voor een crimineel, dat ze zelfs op bestelling fietsen stelen", zegt Guus Wesselink van Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (SAFE). "De politie komt om in het werk en dat gaat ten koste van de handhaving en toezicht op het stelen van e-bikes. Bovendien worden zowel e-bikes als accu's nog niet met framenummer geregistreerd. Het is vrij graaien voor criminelen."

De politie ziet de toename in e-bikeaccudiefstallen ook als een probleem en wil mensen alerter maken op deze veelvoorkomende vorm van diefstal. "Een accu is al gauw meer dan 500 euro waard. Een gestolen fiets inclusief accu kan al snel meer dan 1000 euro opleveren. Het kan ook zijn dat meer criminelen actief zijn geworden op deze vorm van criminaliteit. Er worden geregeld lokfietsen ingezet om potentiële dieven op te sporen", zegt de politie. De opgelopen schade gaat dit jaar richting de 5 miljoen euro, schat de politie.

Meer uit Binnenland

Nieuwe minister: minder internationale studenten is topprioriteit

DEN HAAG (ANP) - Het terugdringen van de "doorgeschoten internationalisering" op universiteiten en hogescholen wordt een van de belangrijkste prioriteiten van aankomend onderwijsminister Eppo Bruins. Dat zorgt namelijk voor een "enorme druk op het systeem, op de docenten en de rijksbegroting", zegt hij tijdens de hoorzitting van kabinetsleden van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de Tweede Kamer. Bruins wordt namens NSC onderwijsminister.

8 minuten geleden
Paul: geen andere koers seksuele voorlichting in nieuw kabinet

DEN HAAG (ANP) - "Ik ga niks anders doen dan ik het afgelopen jaar heb gedaan." Met die woorden wil beoogd staatssecretaris Mariëlle Paul zorgen wegnemen over de tekst uit het coalitieakkoord over seksuele voorlichting. Progressieve partijen zijn geschrokken van de tekst over neutrale relationele opvoeding, maar volgens Paul wordt die passage niet vertaald in ander beleid.

12 minuten geleden
Wereldpers: 'Trump-fluisteraar' Rutte gaat NAVO-chef worden

DEN HAAG (ANP) - Dat het NAVO-leiderschap Mark Rutte nauwelijks meer kan ontgaan, is wereldwijd 'breaking news'. Van Duitsland tot de Verenigde Staten wordt bericht dat de laatste rivaal van de Nederlander zich heeft teruggetrokken. Zijn ervaringen met de Amerikaanse oud-president Donald Trump worden herhaaldelijk genoemd.

1 uur geleden
Halsema: zou elegant zijn als Bosma slavernij-excuses herhaalt

AMSTERDAM (ANP) - Het zou "buitengewoon elegant" zijn als Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma de opvatting van het parlement over excuses voor het slavernijverleden nog eens zou herhalen. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema donderdag in een commissievergadering van de gemeenteraad.

1 uur geleden
Na aantreden Rutte twee Nederlanders aan roer NAVO

BRUSSEL (ANP) - Als Mark Rutte 1 oktober aantreedt als secretaris-generaal van de NAVO, treft hij in de leiding van het bondgenootschap een landgenoot. De Nederlandse admiraal Rob Bauer is nog tot eind dit jaar de belangrijkste militair adviseur van de alliantie.

1 uur geleden
Douane vindt in Rotterdam 150 kilo cocaïne in lege container

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag 150 kilo cocaïne gevonden in een lege container in de Waalhaven in Rotterdam. De drugs hebben een waarde van zo'n 11 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

1 uur geleden
Rutte bedankt Roemeense president voor steun

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft donderdag telefonisch contact gehad met de Roemeense president Klaus Iohannis om hem te bedanken voor zijn steun voor Ruttes kandidatuur voor secretaris-generaal van de NAVO. Dat laat een woordvoerder van de premier weten.

1 uur geleden