Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie keer brons voor judoka's op Grand Slam van Parijs

Drie keer brons voor judoka's op Grand Slam van Parijs

PARIJS (ANP) - Judoka's Hilde Jager, Simeon Catharina en Jur Spijkers hebben op de prestigieuze Grand Slam van Parijs een bronzen medaille gepakt. Karen Stevenson greep naast het brons.

Jager bereikte in de klasse tot 70 kilogram na een overwinning op de Amerikaanse Melissa Meyers en een nederlaag tegen de Britse Kelly Petersen Pollard de herkansingen. Daarin versloeg ze Enkhchimeg Tserendulam uit Mongolië en tot slot de Braziliaanse Ellen Santana met ippon in de strijd om het brons.

Catharina won in de klasse tot 100 kilogram in de poulefase van de Mongoliër Khangal Odbaatar en de Fransman Clement Delvert. Na zijn nederlaag in de halve finale tegen Asley Gonzalez uit Roemenië, versloeg hij in het gevecht om brons Cédric Olivar uit Frankrijk met ippon.

Jur Spijkers werd in de klasse boven 100 kilogram door de nederlaag tegen Joseph Terhec naar de herkansingen verwezen. Hij was in Parijs begonnen met een zege op de Japanner Yusei Ogawa. In de herkansingen klopte hij de Amerikaan Christian Konoval en in de strijd om het brons de Ushangi Kokauri uit Azerbeidzjan met ippon.

Stevenson (78 kilogram) ging in haar partij om het brons onderuit tegen de Israëlische Inbar Lanir. Daarvoor had de 28-jarige judoka haar partij in de halve finales verloren van de Japanse Rika Takayama.

Meer uit Sport

Zwemster Schouten verbetert weer Nederlands record op schoolslag

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft vrijdagavond opnieuw haar eigen Nederlands record op de 200 meter schoolslag (langebaan) verbeterd. In de finale van Rotterdam Qualification Meet (RQM) zwom Schouten een tijd van 2.23,67.

26 minuten geleden
Audi bouwt Formule 1-fabriek voor 300 werknemers

NEUBURG (ANP) - Audi maakt werk van zijn intrede in de Formule 1 in 2026. De Duitse autofabrikant bouwt in Neuburg aan een complex van 3000 vierkante meter waar de motor voor de Formule 1-wagens zullen worden getest en ontwikkeld. Er werken momenteel al meer dan tweehonderd mensen aan het Formule 1-project van Audi, medio 2023 zullen dat er driehonderd zijn.

3 uur geleden
Miljoenen euro's extra voor bestrijden doping in wielrennen

AIGLE (ANP) - Er komen miljoenen euro's extra bij om doping in het wielrennen te bestrijden. De internationale wielrenunie UCI kondigde een verhoging van het budget aan met 35 procent. In 2023 komt er 1,5 miljoen euro bij, het jaar erna 2,4 miljoen euro. Aan het einde van 2024 zal het jaarlijkse antidopingbudget 10 miljoen euro bedragen.

4 uur geleden
Grote Prijs van China in de Formule 1 gaat ook in 2023 niet door

LONDEN (ANP) - De Grote Prijs van China in de Formule 1 gaat ook in 2023 niet door. De race op het Shanghai International Circuit is geschrapt vanwege de aanhoudende moeilijkheden door de coronapandemie, meldt de Formule 1. De race stond gepland voor 16 april, maar wordt voor het vierde jaar op rij niet gehouden.

7 uur geleden
Zwemster Schouten verbetert eigen Nederlands record op schoolslag

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft in Rotterdam bij de kwalificatiewedstrijden voor de WK langebaan haar eigen Nederlands record op de 200 meter schoolslag verbeterd. De 21-jarige Zuid-Hollandse zwom in de series een tijd van 2.23,93 minuten. Daarmee dook ze ruim onder haar oude toptijd van 2.26,13 die ze in februari van dit jaar in Amsterdam had gezwommen.

8 uur geleden
Gewichthefbond moet Kuworge alsnog inschrijven voor WK

ASSEN (ANP) - De Nederlandse gewichthefbond NGB moet Enzo Kuworge alsnog inschrijven voor de WK gewichtheffen van volgende week in Bogotá. Kuworge won het kort geding dat hij had aangespannen tegen de bond, waarin hij eiste dat hij alsnog zou kunnen meedoen aan het wereldtiteltoernooi.

1 dag geleden
IndyCar-kampioen Palou nieuwe reservecoureur F1-team McLaren

SURREY (ANP) - Alex Palou is de nieuwe reserverijder van het Formule 1-team van McLaren. De 25-jarige Spanjaard gaat die rol combineren met zijn optreden in de Amerikaanse IndyCar Series. Daar werd hij vorig jaar kampioen.

1 dag geleden