Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie handballers besmet op EK, team kan spelen tegen Portugal

Drie handballers besmet op EK, team kan spelen tegen Portugal

BOEDAPEST (ANP) - Drie handballers van het Nederlands team zijn op het EK in Hongarije besmet met het coronavirus en afgezonderd van de ploeg. De andere spelers testten negatief en kunnen dinsdagavond in Boedapest aantreden voor de derde en laatste groepswedstrijd tegen Portugal. Bij winst is Oranje zeker van een vervolg op het toernooi in de hoofdronde.

Tijdens de testronde op maandag kwamen er positieve uitslagen voor de internationals Robin Schoenaker, Jeffrey Boomhouwer en Florent Bourget. Het drietal vertoont geen symptomen van ziekte, maar is volgens de regels wel in isolatie geplaatst.

Bondscoach Erlingur Richardsson kan zo snel geen vervangers oproepen voor het duel met Portugal, dat om 20.30 uur aanvangt. Wel heeft hij de meegereisde reserve Niko Blaauw aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Oranje heeft vijftien spelers beschikbaar tegen de Portugezen.

Voorbereiding

Coranabesmettingen verstoorden al de voorbereiding van de handballers op het EK. Ephrahim Jerry en Alec Smit testten positief en misten de laatste oefenduels. Smit herstelde op tijd en kon mee met de ploeg naar de eindronde.

Bourget testte op 10 januari ook al positief na terugkeer van de laatste oefenstage in Zweden en moest achterblijven in Nederland. Hij miste daardoor de eerste twee wedstrijden tegen Hongarije (31-28) en IJsland (28-29). Hij testte zondag negatief en reisde vervolgens af naar Hongarije. Bij aankomst in Boedapest kreeg hij bij de eerstvolgende test toch weer een positief resultaat terug.

"De spelers die nu positief zijn, kunnen pas weer aansluiten bij het team als ze negatief zijn getest", zegt een woordvoerster van het handbalverbond NHV. "De bondscoach heeft wel mogelijkheden nieuwe spelers op te roepen bij veel besmettingen, maar of dat nodig is, hangt natuurlijk af van de uitkomst tegen Portugal. We moeten ons eerst nog zien te plaatsen voor de hoofdronde."

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

52 minuten geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

54 minuten geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

2 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

3 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

3 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in Belgiƫ wel te winnen.

4 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

4 uur geleden