Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie doden na schietpartij in Amerikaanse wapenwinkel

Drie doden na schietpartij in Amerikaanse wapenwinkel

NEW ORLEANS (ANP) - Door een schietpartij in een wapenwinkel in New Orleans in de Amerikaanse staat Louisiana zijn meerdere mensen gedood en gewond geraakt. Ten minste drie mensen zijn omgekomen, een onbekend aantal liep verwondingen op. Zeker twee mensen zijn met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Een schutter zou twee mensen in de winkel hebben neergeschoten in een buitenwijk van New Orleans, zei sheriff Joseph Lopinto van Jefferson Parish zaterdag. Daarna vielen verschillende mensen de verdachte aan en doodden hem buiten de wapenwinkel. Volgens Lopinto was de situatie ter plekke aanvankelijk erg onduidelijk, omdat meerdere mensen het vuur hadden geopend. Het ging om klanten in de winkel, personeelsleden en omstanders.

De aanleiding voor de schietpartij is nog onbekend.

Meer uit Buitenland

WSJ: Israël overweegt tunnels Gaza vol zeewater te spuiten

JERUZALEM (ANP) - Israël heeft een systeem van pompen geïnstalleerd dat kan worden ingezet om het netwerk van tunnels van Hamas onder de Gazastrook onder water te zetten, meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal maandag. Israël zou overwegen het ondergrondse gangenstelsel onder te laten lopen, om zo Hamasstrijders uit die tunnels te dwingen. The Wall Street Journal baseert zich op bronnen binnen de Amerikaanse regering.

42 minuten geleden
Youtuber die vliegtuigje bewust liet neerstorten moet de cel in

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaan Trevor Jacob, die opzettelijk zijn vliegtuigje liet neerstorten om het aantal kijkers op zijn YouTube-kanaal op te krikken en daarover vervolgens tegenover onderzoekers loog, is veroordeeld tot zes maanden celstraf. Die straf is onderdeel van een deal die Jacob met de openbare aanklagers sloot, waarbij hij schuld bekende.

1 uur geleden
Israël treft doelwitten Hezbollah in Libanon

JERUZALEM/BEIROET (ANP) - Het Israëlische leger heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten in Libanon. In een bericht op X en Telegram zegt het leger dat het Hezbollah onder vuur heeft genomen. Dat zou zijn gebeurd in reactie op raketten die eerder op de dag vanuit Libanon naar Israël waren afgeschoten.

1 uur geleden
Britse minister naar Rwanda om nieuwe migrantendeal te tekenen

LONDEN (ANP) - De Britse minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly zal dinsdag in Rwanda een nieuw verdrag met dat Afrikaanse land tekenen over de deportatie van illegale immigranten, meldt het Britse persbureau PA. Het Verenigd Koninkrijk is al enige tijd van plan om bootvluchtelingen die illegaal het land binnenkomen naar Rwanda te sturen. Dat plan moet een afschrikwekkende werking hebben op potentiële nieuwe migranten.

2 uur geleden
Recordaantal massaschietpartijen in VS in 2023

WASHINGTON (ANP) - Niet eerder telden de Verenigde Staten in één jaar tijd zoveel massaschietpartijen als in 2023, meldt de krant The Washington Post maandag. Het gaat daarbij om schietpartijen met vier of meer dodelijke slachtoffers. Zondag kreeg zowel de politie in de stad Dallas (Texas) als agenten in de plaats Vancouver (Washington) een melding binnen van zo'n schietpartij. Het ging om nummer 37 en 38 van het jaar.

3 uur geleden
Kritische zus van Fidel en Raúl Castro overleden

MIAMI (ANP) - Juanita Castro, de jongere zus van de vroegere Cubaanse leiders Fidel en Raúl Castro, is maandag overleden in Miami. Zij woonde al tientallen jaren in ballingschap in de Amerikaanse staat Florida door haar verzet tegen haar communistische broers. De co-auteur van haar autobiografie maakte het nieuws bekend op Instagram. Juanita Castro is 90 jaar geworden.

3 uur geleden
Israël: elke gedode Hamasstrijder kost twee burgers het leven

TEL AVIV (ANP/AFP) - Voor elke dode Hamasstrijder in de Gazastrook zijn ongeveer twee burgers gedood, erkennen Israëlische militaire topfunctionarissen. Ze zeggen dat het Israëlische leger hoogtechnologische software inzet om te proberen het aantal doden onder niet-strijders te verminderen.

5 uur geleden