Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drie doden bij aanrijding trein met auto in België

Drie doden bij aanrijding trein met auto in België

HERNE (ANP/) - In het Belgische Herne zijn drie doden gevallen bij een botsing tussen een trein en een auto bij een spoorwegovergang, heeft spoorwegbeheerder Infrabel maandagavond gemeld. Dat bij het ongelijk drie doden zijn gevallen wordt bevestigd door de burgemeester van het Vlaams-Brabantse plaatsje waar het ongeval plaatsvond.

Het ongeval vond rond 21.30 uur plaats met een trein die vanuit Brussel op weg was naar Doornik. Volgens burgemeester Kris Poelaert worden de doden momenteel nog geïdentificeerd. "Bij het ongeval werd de verkeerssignalatie genegeerd", aldus de burgemeester.

Infrabel bevestigt dat het ongeluk waarschijnlijk niet is ontstaan door een mankement aan de slagbomen. Uit camerabeelden blijkt volgens de spoorwegbeheerder dat die gesloten waren. "Dat wijst in de richting van dat de auto mogelijk een slalom heeft gemaakt, maar het onderzoek moet uiteraard uitwijzen wat er juist gebeurd is", aldus de woordvoerder.

In de trein zaten 25 passagiers. Zij konden laat in de avond met een bus worden opgehaald. Of het spoor dinsdag weer voor treinverkeer kan worden vrijgegeven is nog niet duidelijk.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Duitse Groenen met afstand grootste partij in peiling

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse Groenen worden bij de verkiezingen in september de grootste partij, althans volgens de jongste peiling van Forsa voor de Duitse zender RTL. De linkse milieupartij kan op 28 procent van de kiezers rekenen. Het christendemocratische blok van CDU en zusterpartij CSU moet zijn traditionele koppositie opgeven en wordt tweede, met maar 21 procent. De CDU is de partij van bondskanselier Angela Merkel, die er na zestien jaar mee stopt.

1 uur geleden
President Biden: bewijs in zaak George Floyd overweldigend

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden vindt het bewijs in de zaak rond de dood van de zwarte George Floyd overweldigend. Hij zei te bidden voor het juiste vonnis.

3 uur geleden
Beierse premier Söder geeft poging om bondskanselier te worden op

MÜNCHEN (ANP) - Markus Söder, de premier van Beieren, geeft zijn pogingen op om de kandidaat-premier te worden voor de christendemocraten bij de Duitse verkiezingen in september. De partij van Söder, de CSU, is de zusterpartij van de CDU en in de nationale politiek trekken ze samen op als de 'unie'. Armin Laschet is nu definitief de man die Angela Merkel namens de christendemocraten opvolgt als de verkiezingsuitslagen dat toelaten.

6 uur geleden
Amerikaanse ambassadeur in Moskou terug naar VS voor beraad

MOSKOU (ANP) - De Amerikaanse ambassadeur in Moskou, John Sullivan, gaat deze week naar Washington voor beraad, nadat het Kremlin hem had aangeraden dat te doen te midden van de diplomatieke crisis tussen de twee grootmachten. Sullivan heeft laten weten binnen een paar weken terug te keren naar zijn post in Rusland.

9 uur geleden
'Een derde van alle landen wereldwijd schendt godsdienstvrijheid'

DEN BOSCH (ANP) - In bijna een derde van alle landen wordt de vrijheid van godsdienst geschonden. Dat blijkt uit een rapport dat Kerk in Nood dinsdag presenteert. De onderzoekers benadrukken de schrijnende situatie in Afrika, waar lokale jihadisten geweld plegen en de toestand in China en Myanmar, waar ruim 30 miljoen moslims worden vervolgd. Vooral minderheden zijn slachtoffer van religieuze discriminatie. Ook zeggen de onderzoekers in het rapport dat sommige landen de coronacrisis als excuus gebruiken om grondrechten van de bevolking in te perken.

9 uur geleden
Medewerker vliegveld Auckland test positief na opening reisbubbel

AUCKLAND (ANP) - Een medewerker van het vliegveld in Auckland in Nieuw-Zeeland is positief getest op het coronavirus, een dag nadat het land een reisbubbel met Australië opende. Dat melden de lokale autoriteiten dinsdag.

16 uur geleden
Voormalig Amerikaanse vicepresident Walter Mondale (93) overleden

WASHINGTON (ANP/RTR) - Voormalig vicepresident van de Verenigde Staten, Walter Mondale, is maandag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van zijn familie aan nieuwssite Axios laten weten.

17 uur geleden