Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dressuurruiters zonder Gal naar Europees kampioenschap

Dressuurruiters zonder Gal naar Europees kampioenschap

ERMELO (ANP) - Nederlands kampioen Edward Gal neemt niet deel aan het Europees kampioenschap dressuur, dat binnenkort in het Duitse Hagen wordt gehouden. Zijn 'olympische' paard GLOCK's Total U.S. krijgt rust na de zesde plaats in Tokio. De ruiter vindt dat zijn troef GLOCK's Toto Jr. momenteel niet de vorm heeft voor een groot kampioenschap.

Bondscoach Alex van Silfhout heeft gekozen voor Marlies van Baalen, Adelinde Cornelissen, Dinja van Liere en Hans Peter Minderhoud. Thamar Zweistra is aangewezen als vijfde ruiter en gaat mee naar een trainingskamp, dat binnenkort wordt gehouden. Ze krijgt daar de kans zich nog in de equipe te rijden. De titelstrijd is van 7 tot en met 12 september.

Van Silfhout: "Het is best lastig om zo kort na de Olympische Spelen tot de juiste keus te komen. De paarden die mee naar Tokio waren hebben natuurlijk eerst even rust gehad en we weten nog maar kort welke er mee kunnen naar het EK. Van de paarden die niet mee waren, weet je na een periode zonder wedstrijden ook niet helemaal in wat voor vorm ze zijn."

Toppaarden

Van Liere neemt haar beide toppaarden, Hermes en Haute Couture, mee op trainingskamp. De beslissing met welk paard zij start wordt daarna genomen. Cornelissen wordt met haar Governor als vierde combinatie ingeschreven, maar moet gedurende de trainingen wel tonen de juiste vorm te hebben. Ook Zweistra zal met haar Hexagon's Double Dutch nog kunnen laten zien hoe goed ze is.

De Tokio-deelnemers Marlies van Baalen (Go Legend) en Hans Peter Minderhoud met (GLOCK's Dream Boy N.O.P.) zijn zonder onvoorziene gebeurtenissen zeker van een plaats in het team.

Meer uit Sport

Olympische vlam voor Spelen in Parijs ontstoken in Griekenland

OLYMPIA (ANP/RTR) - In Griekenland is de olympische vlam traditioneel ontstoken voor de Olympische Spelen van Parijs komende zomer. Dat gebeurde zoals altijd in Olympia, de plaats waar de Olympische Spelen zijn ontstaan.

34 minuten geleden
Olympische basketbalselectie VS gevuld met NBA-sterren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse basketbalselectie voor de Olympische Spelen is zo goed als rond, schrijven onder meer The Athletic en CBS Sports. Het mannenteam bestaat uit NBA-sterren zoals LeBron James, Kevin Durant en Stephen Curry.

1 uur geleden
Tennisser Murray hoeft geen operatie te ondergaan

LONDEN (ANP/Belga) - Tennisser Andy Murray hoeft geen operatie te ondergaan voor zijn enkelblessure. Het is nog wel onduidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken op de baan.

14 uur geleden
Nadal bevestigt deelname aan tennistoernooi van Barcelona

BARCELONA (ANP/RTR) - Rafael Nadal heeft bevestigd dat hij deze week zijn rentree maakt tijdens het tennistoernooi van Barcelona. "Dinsdag sta ik op de baan", zei de 37-jarige Spanjaard, die aangaf dat hij niet wist of hij kon spelen toen hij in Barcelona arriveerde.

16 uur geleden
Tennisser Alcaraz hoopt op deelname aan masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP/AFP) - Carlos Alcaraz hoopt dat hij zijn titel op het masterstoernooi van Madrid kan verdedigen. De Spaanse nummer 3 van de wereldranglijst zegt echter dat het onzeker is of hij fit genoeg is om dat te kunnen doen.

16 uur geleden
Ethiopiƫr Lemma wint marathon Boston na lange solo

BOSTON (ANP) - De Ethiopische atleet Sisay Lemma heeft de marathon van Boston op zijn naam geschreven. De 33-jarige marathonloper won in een tijd van 2.06.17 en bleef daarmee zijn landgenoot Mohamed Esa en de Keniaan Evans Chebet voor. Chebet had de marathon de afgelopen twee jaar gewonnen.

17 uur geleden
Dopingschorsing van 3 jaar voor oud-winnaar marathon Rotterdam

MONACO (ANP) - Marathonloper Marius Kimutai is voor drie jaar geschorst omdat hij is betrapt op doping. Dat meldt de onafhankelijke dopingautoriteit in de atletiek AIU. Kimutai, van oorsprong Keniaan, won in 2017 de marathon van Rotterdam. Vorig jaar was de atleet namens Bahrein de beste in de marathon van Barcelona.

21 uur geleden