Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dressuurruiters zonder Gal naar Europees kampioenschap

Dressuurruiters zonder Gal naar Europees kampioenschap

ERMELO (ANP) - Nederlands kampioen Edward Gal neemt niet deel aan het Europees kampioenschap dressuur, dat binnenkort in het Duitse Hagen wordt gehouden. Zijn 'olympische' paard GLOCK's Total U.S. krijgt rust na de zesde plaats in Tokio. De ruiter vindt dat zijn troef GLOCK's Toto Jr. momenteel niet de vorm heeft voor een groot kampioenschap.

Bondscoach Alex van Silfhout heeft gekozen voor Marlies van Baalen, Adelinde Cornelissen, Dinja van Liere en Hans Peter Minderhoud. Thamar Zweistra is aangewezen als vijfde ruiter en gaat mee naar een trainingskamp, dat binnenkort wordt gehouden. Ze krijgt daar de kans zich nog in de equipe te rijden. De titelstrijd is van 7 tot en met 12 september.

Van Silfhout: "Het is best lastig om zo kort na de Olympische Spelen tot de juiste keus te komen. De paarden die mee naar Tokio waren hebben natuurlijk eerst even rust gehad en we weten nog maar kort welke er mee kunnen naar het EK. Van de paarden die niet mee waren, weet je na een periode zonder wedstrijden ook niet helemaal in wat voor vorm ze zijn."

Toppaarden

Van Liere neemt haar beide toppaarden, Hermes en Haute Couture, mee op trainingskamp. De beslissing met welk paard zij start wordt daarna genomen. Cornelissen wordt met haar Governor als vierde combinatie ingeschreven, maar moet gedurende de trainingen wel tonen de juiste vorm te hebben. Ook Zweistra zal met haar Hexagon's Double Dutch nog kunnen laten zien hoe goed ze is.

De Tokio-deelnemers Marlies van Baalen (Go Legend) en Hans Peter Minderhoud met (GLOCK's Dream Boy N.O.P.) zijn zonder onvoorziene gebeurtenissen zeker van een plaats in het team.

Meer uit Sport

IOC krijgt kritiek na oproep Russen en Belarussen toe te laten

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - De oproep van het Internationaal Olympisch Comité aan de sportbonden om individuele atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden weer toe te laten tot wedstrijden is slecht gevallen bij politici in Polen, Duitsland en Tsjechië.

7 uur geleden
Van de Zandschulp geeft voorsprong weg en mist kwartfinales Miami

MIAMI (ANP) - Het is Botic van de Zandschulp net niet gelukt een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi van Miami af te dwingen. De beste tennisser van Nederland, als 26e geplaatst in Florida, gaf in de vierde ronde een voorsprong uit handen tegen de Fin Emil Ruusuvuori, die met 4-6 6-4 7-5 won. Van de Zandschulp stond met 6-4 4-3 voor, met een servicebreak. In de derde set kwam hij van een 5-2-achterstand nog terug tot 5-5.

7 uur geleden
Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet

DEN HAAG (ANP) - IJsstadion Thialf in Heerenveen krijgt van het kabinet extra geld om te investeren in een duurzame oplossing om de fors gestegen energiekosten te verlagen. Het gaat om 2,44 miljoen euro bovenop de al eerder toegezegde 1 miljoen euro. Met dat bedrag kan de topsportaccommodatie zogeheten battery packs installeren, schrijft sportminister Conny Helder in een brief aan de Tweede Kamer. Met deze hulp kan topsport doorgaan in Thialf, waar veel belangrijke schaatswedstrijden plaatsvinden en Nederlandse toppers ook vaak trainen.

7 uur geleden
Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

9 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

10 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

11 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

12 uur geleden