Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dressuuramazone Zweistra overtreft zichzelf in wereldbekerfinale

Dressuuramazone Zweistra overtreft zichzelf in wereldbekerfinale

OMAHA (ANP) - Dressuuramazone Thamar Zweistra is als vijfde geëindigd in de wereldbekerfinale in het Amerikaanse Omaha. De uit het Zeeuwse Schore afkomstige amazone zette daarmee met Hexagon’s Ich Weiss haar beste prestatie ooit in een internationaal kampioenschap neer. De Duitse Jessica von Bredow-Werndl won haar tweede wereldbeker op rij.

De Nederlandse afvaardiging in Omaha was drastisch uitgedund door het wegvallen van Dinja van Liere en Marieke van der Putten. Van Liere, een kandidaat voor het podium, moest zich woensdag terugtrekken omdat haar toppaard Hermes N.O.P. niet fit was. Van der Putten zegde kort voor de kür op muziek af nadat haar Deense ruin Torveslettens Titanium RS2 lichte koliekverschijnselen had vertoond. Woensdag was ze nog als achtste geëindigd in de grand prix. Zweistra was begonnen met de zesde plaats.

Zweistra kwam tot een score van 78,205 procent, net geen persoonlijk record. "Ik had liever nog 80 procent gehaald, maar dan had ik wat minder foutjes moeten maken", vertelde ze. "Het duurde even totdat Hexagon’s Ich Weiss ontspande aan het begin van de kür. Normaal heeft hij niet zo veel last van spanning. Maar dat duurde iets langer dan ik verwacht had. Zodra hij de spanning kwijt was, was hij er echt weer. Daar was ik best trots op."

Olympische Spelen

Vorig jaar eindigde Zweistra in Leipzig bij haar debuut in een wereldbekerfinale met de nu 10-jarige schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss op de elfde plaats. Ze maakte ook deel uit van het team dat vorig jaar op de WK van Herning als vijfde eindigde en daarmee kwalificatie voor de Spelen van Parijs 2024 afdwong.

Winnares Von Bredow-Werndl hield met haar merrie TSF Dalera BB de Deense Nanna Skodborg Merrald (Blue Hors Zepter) en de Duitse Isabell Werth (DSP Quantaz) achter zich. Von Bredow-Werndl kwam tot een score van 90,482 procent.

Meer uit Sport

Norris troeft in Miami Verstappen af en boekt eerste GP-zege

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de zege in de Grote Prijs van Miami in de Formule 1 aan de Brit Lando Norris moeten laten. De 24-jarige McLaren-coureur heeft na acht tweede en zeven derde plaatsen zijn eerste GP-zege geboekt. Verstappen eindigde in de Red Bull als tweede en Charles Leclerc werd derde in de Ferrari.

36 minuten geleden
Tennisser Roeblev wint masterstoernooi van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Andrej Roeblev heeft het masterstoernooi van Madrid gewonnen. De als zevende geplaatste Rus versloeg in de finale van het Spaanse graveltoernooi Félix Auger-Aliassime uit Canada in drie sets: 4-6 7-5 7-5.

2 uur geleden
Uijtdebroeks redt slechte dag voor wielerploeg Visma

SANTUARIO DI OROPA (ANP) - Een dag vol tegenslag in de Giro d'Italia eindigde voor wielerploeg Visma - Lease a Bike toch nog met een huldiging. De Belg Cian Uijtdebroeks mocht de witte trui ophalen na zijn zevende plaats in de tweede etappe. De van Bora-hansgrohe overgekomen klimmer leidt het jongerenklassement.

5 uur geleden
Turnsters sluiten EK af met zevende plek in teamfinale

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben de EK in het Italiaanse Rimini afgesloten met een zevende plek in de teamfinale. Elze Geurts, Vera van Pol, Lieke Wevers, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen tot 149,563 punten.

7 uur geleden
Vollering geeft eindzege Vuelta extra glans met tweede ritzege

VALDESQUÍ (ANP) - Demi Vollering heeft de Vuelta Femenina, de Ronde van Spanje voor vrouwen, in stijl gewonnen. De renster van wielerploeg SD Worx-Protime zegevierde in de achtste en laatste etappe. Die eindigde met een klim naar Valdesquí. Het was haar tweede ritzege.

10 uur geleden
Golfer Luiten eindigt als dertiende in China

SHENZHEN (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft een natte editie van de China Open met de gedeelde dertiende plaats afgesloten. Hij finishte in 206 slagen, na een laatste ronde van zeventig slagen.

14 uur geleden
Bol en Klaver met gemengde estafetteploeg naar Spelen

NASSAU (ANP) - De Nederlandse gemengde estafetteploeg voor de 4x400 meter heeft zich voor de Olympische Spelen geplaatst. Isayah Boers, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink en Femke Bol liepen tijdens de World Relays op de Bahama's de snelste tijd (3.12,16) in hun serie en plaatsten zich zo voor de finale.

15 uur geleden