Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drankgebruik onder jongeren tussen 2015 en 2019 onveranderd

Drankgebruik onder jongeren tussen 2015 en 2019 onveranderd

DEN HAAG (ANP) - Het aantal jongeren tussen 12 en 25 jaar dat weleens alcohol heeft gedronken, is niet wezenlijk veranderd in de periode van 2015 tot en met 2019. Dat geldt voor jongeren van 12 tot 18 jaar, maar ook voor de jongvolwassenen (18 tot 25 jaar). Vorig jaar had 61 procent van de jongeren van 12 tot 25 jaar weleens alcohol gedronken. Dat staat in het jaarrapport van de Landelijke Jeugdmonitor van het CBS.

Dat jaarrapport geeft een overzicht van de leefsituatie van jongeren in Nederland. Zo staat erin dat vorig jaar 10 procent van alle jongeren tot 23 jaar enige vorm van jeugdzorg ontving (in totaal 443.000 jongeren). In 2015 was dit 8,5 procent.

Eind vorig jaar waren er 204.000 kinderen (jonger dan 18 jaar) die in een bijstandsgezin leefden: 6,1 procent van alle kinderen in die leeftijd. Dat was in 2015 nog 6,6 procent.

In 2019 had 68 procent van de 15- tot 27-jarigen betaald werk, dat zijn ruim 1,7 miljoen jongeren. Vanaf 2014 nam het percentage werkzame jongeren gestaag toe.

In 2019 ontvingen 443.000 jongeren jeugdzorg. Dat is 10 procent van alle jongeren tot 23 jaar. In 2015 was dit 8,5 procent.

Volgens voorlopige cijfers werden in 2019 bijna 55.000 jongeren van 12 tot 25 jaar geregistreerd als verdachte van een misdrijf: 1,8 procent van alle jongeren van die leeftijd. Dit is een kleine toename ten opzichte van 2018. In de jaren daarvoor was een dalende trend te zien. In 2015 was 2,3 procent van de jongeren geregistreerd als verdachte.

Meer uit Binnenland

Waarschuwing voor slechte luchtkwaliteit door paasvuren

BILTHOVEN (ANP) - De paasvuren die zondag en maandag worden aangestoken, vooral in het oosten van het land, kunnen daar leiden tot een slechte luchtkwaliteit. Mensen kunnen daar gezondheidsklachten van krijgen, waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

6 minuten geleden
Tom Egbers gaat weer programma's maken voor de NOS

HILVERSUM (ANP) - Tom Egbers mag weer programma's gaan maken voor de NOS. De omroep heeft laten weten dat er een overeenstemming is bereikt met de presentator, nadat hij eerder naar de rechter was gestapt. Volgens de NOS gaat hij programma's "met afstand tot de dagelijkse sportactualiteit" maken. Hij legt zich toe op verhalende programma's en documentaires. Ook gaat hij voor de NOS nog een aantal podcasts verzorgen.

31 minuten geleden
Paasweekeinde weer druk in Rotterdam door sluiting Beneluxtunnel

ROTTERDAM (ANP) - Weggebruikers die in het Paasweekend naar Rotterdam willen, moeten rekening houden met vertragingen en omleidingen. Rijkswaterstaat werkt voor het derde weekend op rij aan de Beneluxtunnel op de ring van Rotterdam. De tunnel is in zuidelijke richting naar Rotterdam-Zuid, Europoort en Bergen op Zoom afgesloten.

39 minuten geleden
Rechtbank Amsterdam wil uitleg van Europees hof over derdelanders

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam weet niet of uit Oekraïne gevluchte derdelanders in Nederland mogen blijven. De rechters hebben daarom uitleg gevraagd aan het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg, de hoogste Europese rechter.

51 minuten geleden
Opnieuw te veel asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Opnieuw hebben te veel asielzoekers de nacht doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel. In totaal sliepen er 2239 mensen in het aanmeldcentrum, fors meer dan de maximaal 2000 die zijn toegestaan. Dat betekent dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weer 15.000 euro moet betalen aan de gemeente Westerwolde.

1 uur geleden
OM wil ontslag bestuurders islamitische scholenkoepel Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie wil dat het bestuur van de Stichting Islamitische School Amsterdam wordt geschorst en ontslagen. Het heeft een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank in Amsterdam. Onder de stichting vallen drie islamitische scholen in de hoofdstad, met ongeveer 1100 leerlingen.

1 uur geleden
Paasdrukte op de wegen begonnen

DEN HAAG (ANP) - De paasdrukte op de wegen is vrijdag even na 11.00 uur al goed te merken. Een woordvoerder van de ANWB meldt dat er op de A12 van de Duitse grens naar Arnhem inmiddels een file van 15 kilometer staat tussen de grens en Duiven. Even na 09.00 uur stond daar al een file van 9 kilometer. Inmiddels hebben weggebruikers een vertraging van drie kwartier.

3 uur geleden