Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drankenconcern Rémy Cointreau ziet verkoop sterk stijgen

Drankenconcern Rémy Cointreau ziet verkoop sterk stijgen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar fors meer verkocht, onder meer bij taxfreewinkels op luchthavens door het sterke herstel van de luchtvaart na de coronacrisis. Verder profiteerde de maker van Rémy Martin-cognac en Cointreau-likeur van hogere verkoopprijzen.

De omzet in de periode van eind maart tot en met eind september klom met ruim 34 procent tot 867 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst sprong met 67 procent omhoog naar 224 miljoen euro. In een toelichting sprak topman Eric Vallat van "uitstekende prestaties" ondanks het uitdagende economische klimaat door de hoge inflatie. Hij denkt wel dat in de tweede helft van dit jaar de consumptie zal terugkeren naar een meer genormaliseerd niveau, na de sterke groei die was te zien sinds het einde van de coronapandemie.

Vallat zei in een interview met persbureau Bloomberg dat Rémy Cointreau de verkoopprijzen nog verder kan gaan verhogen om zo de gestegen kosten voor energie, transport en materialen zoals glas te compenseren. Ook blijft het bedrijf volgens de topman last houden van de coronalockdowns op de belangrijke Chinese markt.

Meer uit Financieel

OPEC-chef aan leden: wijs afspraken tegen fossiele brandstof af

DUBAI (ANP/BLOOMBERG) - De landen die lid zijn van oliekartel OPEC zouden niet moeten instemmen met plannen die gericht zijn tegen fossiele brandstoffen. Die oproep heeft secretaris-generaal Haitham Al Ghais van het kartel gedaan in een brief aan dertien lidstaten. Die zijn bijeen op de klimaattop in Dubai.

46 minuten geleden
Bouwbedrijven slepen Schiphol voor de rechter om bouw A-pier

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijven Ballast Nedam en TAV klagen Schiphol aan om een langslepend conflict rond de onafgemaakte bouwklus voor een nieuwe pier. De twee bouwers zouden de A-pier bouwen, maar werden na vertragingen en kostenoverschrijdingen van het project afgehaald. Dat vinden die bedrijven onterecht. In de dagvaarding eisen Ballast Nedam en TAV onder andere nog geld voor onderaannemers en leveranciers.

48 minuten geleden
Bloomberg: toezichthouder VS bekijkt Microsoft-belang in OpenAI

WASHINGTON (ANP) - Ook een Amerikaanse toezichthouder kijkt kritisch naar investeringen van Microsoft in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Het gaat om een verkennend onderzoek van marktwaakhond FTC dat nog geen formele status heeft, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde.

1 uur geleden
Adyen opnieuw winnaar op positief gestemd Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen is vrijdag opnieuw hoger geëindigd op de aandelenbeurs in Amsterdam. Net zoals eerder deze week gingen beleggers mee in een optimistisch oordeel van analisten over het fintechbedrijf. De algehele stemming was positief, net zoals op andere beurzen in Europa.

2 uur geleden
Media: grondstoffenhandelaar Gunvor vreest hogere corruptieboete

GENÈVE (ANP) - Grondstoffenhandelaar Gunvor heeft fors meer geld opzij gezet voor een boete die het bedrijf verwacht te krijgen voor vermeende omkoping. Volgens persbureaus Bloomberg en Reuters, die zich baseren op ingewijden, gaat het om 650 miljoen dollar (604 miljoen euro) die Gunvor denkt te moeten betalen aan justitie in de Verenigde Staten. Eerder ging het nog om 450 miljoen dollar.

2 uur geleden
Opnieuw storing bij Rabobank, problemen met afronden transacties

UTRECHT (ANP) - Klanten van de Rabobank kunnen vrijdagmiddag last hebben van een storing. Op de website van de bank staat vermeld dat er problemen kunnen ontstaan bij het afronden van overboekingen. Het is de tweede storing in een week tijd.

3 uur geleden
Wall Street opent licht lager na belangrijk banenrapport VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers op Wall Street verwerkten het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat wees op een sterkere aanwas van banen dan verwacht.

4 uur geleden