Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Dramatische' eerste dag Belgische uitverkoop

'Dramatische' eerste dag Belgische uitverkoop

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - De Belgische zomeruitverkoop is niet goed begonnen. Dat meldt handelsfederatie Comeos. Veel winkeliers zijn teleurgesteld met de lage opkomst.

In België worden mensen geadviseerd maximaal 30 minuten te winkelen en alleen gericht naar de winkel te gaan. Winkels willen tijdens de zogenoemde soldenperiode juist graag veel klanten lokken.

Zaterdag was het erg rustig in de winkelstraten. De omzet lag 50 procent lager dan vorig jaar tijdens de eerste dag van de zomersolden, in Antwerpen zelfs 70 procent lager. "Het is duidelijk dat de coronamaatregelen de belangrijkste reden zijn", aldus Comeos. "Daarnaast zijn veel mensen nu al op vakantie."

Normale prijs

In België mogen winkeliers spullen alleen tijdens de solden met verlies verkopen, normaal gesproken in januari en juli. De Belgische regering besloot tijdens de coronalockdown in april de zomersolden een maand uit te stellen, zodat de gedupeerde winkeliers hun waren wat langer tegen de normale prijs konden slijten.

Comeos en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, een andere brancheorganisatie, willen dat er versoepelingen komen, zodat mensen uit hetzelfde gezin samen naar winkels mogen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

zeeuwsmeisje! 5 dagen geleden
In 30 minuten kan ik niet gaan shoppen. En dan met mondkapjes op.... nee... Dus wij..... groep van 6 vrouwen.... gaan niet naar Antwerpen inkopen doen

Meer uit Buitenland

Overtreden avondklok Antwerpen niet bestraft wegens hitte

ANTWERPEN (ANP) - Mensen die in de provincie Antwerpen buiten zijn tussen 23.30 en 06.00 uur worden vanwege de aankomende hittegolf tijdelijk niet bestraft. Omdat code rood is afgekondigd wordt de avondklok voorlopig niet gehandhaafd. Om de hoge temperaturen draaglijk te maken zal op straat geen proces-verbaal worden opgemaakt, maakte gouverneur Cathy Berx vrijdag bekend.

31 minuten geleden
Amerikaanse regering wil leiding Hongkong straffen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering gaat de leiding van de Chinese stad Hongkong en andere Chinese topfiguren straffen, nadat in de metropool een strenge veiligheidswet is ingevoerd door het communistische regime in Peking.

1 uur geleden
Libanon onderzoekt ook buitenlandse betrokkenheid bij explosie

BEIROET (ANP) - Het onderzoek naar de oorzaak van de enorme explosie in de haven van Beiroet richt zich ook op eventuele buitenlandse betrokkenheid. Dit zei president Michel Aoun. Hij beklemtoonde volgens de nieuwszender al-Jazeera wel dat de oorzaak nog niet bekend is. Er wordt volgens hem gekeken naar nalatigheid, de mogelijkheid van een ongeluk in de haven of opzet van buitenaf, bijvoorbeeld door de inslag van een raket of de ontploffing van een bom.

3 uur geleden
Ook EU-president Michel brengt bezoek aan Beiroet

BRUSSEL (ANP) - In navolging van de Franse president Macron gaat ook EU-president Charles Michel poolshoogte nemen in het door een explosie verwoeste Beiroet. De Belgische oud-premier reist zaterdag naar de Libanese hoofdstad om solidariteit met de bevolking te betonen.

4 uur geleden
Minder nieuwe coronabesmettingen in Antwerpen, meer in Brussel

BRUSSEL (ANP) - De coronabesmettingscijfers voor België vertonen een sterk wisselend beeld per regio. Over het hele grondgebied gekeken is in zeven dagen tijd het aantal besmettingen met 50 procent gestegen, terwijl dat een week eerder 100 procent was. In Antwerpen is de stijging echter sterk gedaald naar 10 procent op weekbasis, terwijl in Brussel de toename 150 procent is.

5 uur geleden
Voedselhulp voor Libanon na explosie Beiroet

BEIROET (ANP/RTR) - Na de catastrofale explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet worden graan en voedselpakketten naar het getroffen land gestuurd. De ontploffing verwoestte de haven. Ook ging een groot deel van de graanvoorraad van Libanon verloren, waardoor voedseltekorten dreigen.

5 uur geleden
Zoeken naar overlevenden tussen puin Beiroet voortgezet

BEIROET (ANP/DPA) - Drie dagen na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet zoeken reddingswerkers en militairen verder naar overlevenden in de puinhopen. Met hijskranen en bulldozers wordt puin verwijderd. Er zijn uit verscheidene landen, inclusief Nederland, gespecialiseerde reddingswerkers en honden ingezet. Voor zover bekend zijn er tot dusver geen overlevenden gevonden, enkel lichaamsdelen. Ongeveer honderd mensen worden vermist.

7 uur geleden