Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Downloadverbod TikTok uitgesteld tot 27 september

Downloadverbod TikTok uitgesteld tot 27 september

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft zaterdag (lokale tijd) bekendgemaakt het verbod op het downloaden van de Chinese filmpjesapp TikTok via de appstores van Apple en Google met een week uit te stellen. Het verbod zou zondag ingaan, maar is tot ten minste 27 september uitgesteld.

Deze beslissing werd genomen "in het licht van recente positieve ontwikkelingen", staat in een persbericht. Dat werd uitgegeven kort nadat TikTok een voorgenomen overeenkomst bevestigde over het beheer van zijn Amerikaanse activiteiten waarbij Oracle als technologiepartner en Walmart als zakenpartner betrokken zijn.

"We zijn verheugd dat het voorstel van TikTok, Oracle en Walmart de veiligheidszorgen van de Amerikaanse regering wegnemen en vragen zal wegnemen over de toekomst van TikTok in de VS", zei een woordvoerster van TikTok, eigendom van het Chinese ByteDance.

Veiligheidsvereisten

Oracle wordt de "vertrouwde technologieleverancier, verantwoordelijk voor het hosten van alle Amerikaanse gebruikersgegevens en het beveiligen van de bijbehorende computersystemen om ervoor te zorgen dat volledig wordt voldaan aan de Amerikaanse nationale veiligheidsvereisten", aldus de woordvoerster. "We werken momenteel ook samen met Walmart aan een commercieel partnerschap."

De Amerikaanse president Donald Trump liet eerder weten achter de overeenkomst tussen TikTok, Oracle en Walmart te staan. "Ik heb de deal mijn zegen gegeven", zei Trump zaterdag tegen verslaggevers. "Ik heb de deal in concept goedgekeurd."

Bezorgdheid

Het nieuwe bedrijf, dat volgens minister van Financiën Steven Mnuchin TikTok Global zou gaan heten, is het resultaat van een transactie die vorige maand door Trump werd afgedwongen vanwege bezorgdheid over de nationale veiligheid vanwege het moederbedrijf van TikTok. Het Chinese ByteDance zou te nauwe banden hebben met de overheid van dat land. Trump is bang dat gegevens van Amerikanen in handen komen van de Chinese overheid. Hij noemde TikTok, maar ook andere bedrijven een gevaar voor de Amerikaanse veiligheid.

Volgens Trump komt het hoofdkantoor van TikTok Global in Texas. Het concern zou maar liefst 25.000 mensen aannemen en 5 miljard dollar bijdragen aan het Amerikaans onderwijs.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

3 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

6 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

7 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

8 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

9 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

10 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

11 uur geleden