Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dow licht hoger op Wall Street na grootste verlies in jaar tijd

Dow licht hoger op Wall Street na grootste verlies in jaar tijd

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex toonde vrijdag op Wall Street een voorzichtig herstel, na het forse koersverlies een dag eerder. De stemming op de New Yorkse beursvloeren bleef terughoudend door de vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente langer hoog zal houden om de hardnekkige inflatie te bestrijden. Ook maken beleggers zich op voor een lang weekeinde. Maandag zijn de Amerikaanse beurzen gesloten door Memorial Day.

De Dow noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent hoger op 39.141 punten. De hoofdindex zakte een dag eerder 1,5 procent en leed daarmee het grootste dagverlies sinds maart vorig jaar. De brede S&P 500-index steeg 0,4 procent tot 5286 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg ook 0,4 procent tot 16.798 punten.

Verscheidene beleidsmakers van de Fed benadrukten deze week dat de centrale bank geduldig moet blijven en meer bewijs nodig heeft dat de inflatie richting de doelstelling beweegt, voordat de rente kan worden verlaagd. Ook kwam uit de vergaderingsnotulen van de Fed naar voren dat sommige beleidsmakers twijfelden of de rentes wel hoog genoeg waren om de inflatie onder controle te krijgen. Beleggers hadden juist gehoopt dat de Fed de rente spoedig zou verlagen.

Nvidia won 0,5 procent. De belangrijkste verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) steeg een dag eerder ruim 9 procent, na beter dan verwachte kwartaalresultaten.

Intuit zakte 8 procent. De producent van bedrijfssoftware presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht, maar gaf teleurstellende vooruitzichten af voor het huidige kwartaal. Ook branchegenoot Workday wist niet te overtuigen met zijn resultaten en ging 10 procent omlaag. De kwartaalcijfers van kledingketen Ross Stores werden wel goed ontvangen. Dat aandeel werd 8,5 procent hoger gezet.

Cryptobeurs Coinbase klom 1,5 procent. De Amerikaanse toezichthouder SEC heeft een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen goedgekeurd. Via die fondsen kunnen beleggers rechtstreeks in de cryptomunt investeren. Investeringsmaatschappijen die deze fondsen willen aanbieden, hebben nog wel afzonderlijk goedkeuring nodig van de SEC voordat ze op de markt kunnen worden gebracht.

Boeing steeg 0,9 procent. De vliegtuigfabrikant verloor een dag eerder 7,6 procent. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft Boeing "een lange weg" te gaan om de veiligheidsproblemen bij het concern op te lossen.

Meer uit Financieel

Aandeelhouders Tesla akkoord met megabeloning voor topman Musk

AUSTIN (ANP) - Een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla heeft ingestemd met de megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar voor topman Elon Musk. Het gaat om de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.

2 uur geleden
ABN AMRO: consumptie en overheidsuitgaven stuwen groei economie

AMSTERDAM (ANP) - Uitgaven van de overheid en consumptie door huishoudens zijn de motoren achter de geleidelijke groei van de economie, zegt ABN AMRO. Hoewel de economie in het eerste kwartaal is gekrompen, verwacht de bank voor heel dit jaar wel groei.

2 uur geleden
Techbedrijven gewild op aandelenbeurzen in New York

NEW YORK (ANP) - Aandelen van technologiebedrijven zijn overwegend hoger geƫindigd op de beurzen in New York. Beleggers verwerkten nieuwe gegeven over de producentenprijzen in de Verenigde Staten die voor optimisme over afzwakkende inflatie zorgden. Chipbedrijf Broadcom was een opvallende stijger, met een winst van ruim 12 procent.

3 uur geleden
Patagonia-directeur Matthijs Visch wordt topman van de Bijenkorf

AMSTERDAM (ANP) - Matthijs Visch wordt de nieuwe topman van warenhuisketen de Bijenkorf. Hij neemt vanaf vrijdag de taken over van Giovanni Colauto, die sinds 2012 de hoogste leidinggevende was van het winkelbedrijf. Visch was de afgelopen twee jaar directeur voor de Europese activiteiten van het buitenkledingmerk Patagonia.

5 uur geleden
Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

SCHIPHOL (ANP) - Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

6 uur geleden
Werkgevers: flink deel transitieplannen pensioenstelsel klaar

DEN HAAG (ANP) - Pensioenfondsen hebben al een flink deel van hun transitieplannen opgesteld, zegt werkgeversvereniging AWVN. Die plannen moeten duidelijk maken wat de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel betekent voor mensen die pensioen opbouwen. Tot nu toe zijn 31 van de ruim honderd verwachte transitieplannen gepubliceerd, meldt AWVN in zijn eerste voortgangsrapportage over de plannen.

6 uur geleden
Luchtvaartautoriteit VS vindt eigen toezicht op Boeing te laks

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart (FAA) heeft gezegd dat het toezicht op Boeing te laks is geweest. In januari verloor een toestel van de vliegtuigfabrikant vlak na het opstijgen een deurpaneel. In de aanloop naar dat incident is de luchtvaartautoriteit "te weinig betrokken" geweest bij het toezicht op Boeing, zei FAA-directeur Mike Whitaker in een hoorzitting in de Senaat.

7 uur geleden