Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dow-Jonesindex sluit voor het eerst boven 34.000-puntengrens

Dow-Jonesindex sluit voor het eerst boven 34.000-puntengrens

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex is donderdag voor het eerst boven de 34.000 punten geëindigd. De beursgraadmeter profiteerde van gunstige macro-economische gegevens over de Amerikaanse economie en stijgende techfondsen. Grote Amerikaanse banken daalden ondanks sterke resultaten. Ook de andere grote beursindices in New York sloten met winst.

De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent in de plus op 34.036,05 punten. De 33.000 puntengrens werd op 17 maart doorbroken, de 32.000 puntengrens een week eerder. De breed samengestelde S&P 500 klom 1,1 procent naar 4170,45 punten. Techbeurs Nasdaq ging 1,3 procent omhoog en sloot op 14.038,76 punten.

Beleggers kregen de bevestiging dat de Amerikaanse economie uit het dal kruipt. De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering waren sinds maart vorig jaar niet zo laag en de winkelverkopen stegen met haast 10 procent, geholpen door de overheidssteun die veel Amerikanen kregen. Ook de productie van de industrie ging omhoog, ondanks het chiptekort dat onder meer de auto-industrie dwarszit.

Bank of America

Bank of America (min 2,9 procent) zag de winst in het eerste kwartaal verdubbelen ten opzichte van vorig jaar, maar dat kwam deels omdat er geld vrijviel dat de bank eerder apart had gezet als buffer voor leningen die mogelijk niet zouden worden afgelost. De bank profiteerde verder van sterk stijgende beurskoersen. Citigroup daalde 0,5 procent ondanks beter dan verwachte resultaten.

BlackRock won 2,1 procent. De grootste vermogensbeheerder ter wereld heeft de beleggingen onder zijn beheer afgelopen kwartaal zien toenemen tot dik 9 biljoen dollar. Dat hoogste niveau ooit werd bereikt dankzij de hard oplopende aandelenkoersen.

Techbedrijven

Techbedrijven stonden in de plus. Zo steeg Apple 1,9 procent en ging Amazon 1,4 procent omhoog. Computermaker Dell Technologies werd 6,7 procent hoger gezet. Dell gaat zijn meerderheidsbelang in cloudbedrijf VMWare afsplitsen. Daardoor ontstaan twee volledig aparte beursgenoteerde bedrijven. Met de deal kan Dell miljarden ophalen om zijn hoge schuld te verlagen.

De euro was 1,1971 dollar waard, tegen 1,1962 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 63,36 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 66,87 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Branchevereniging pleit voor limiet aan hoogte windmolens

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse windenergiesector wil dat er een maximale hoogte komt voor windmolens en een maximale grootte van de wieken. Nu worden windmolens steeds langer en kan er steeds meer meer stroom mee worden opgewekt. Maar daarmee wordt ook het vervoer en de productie van de alsmaar grotere wieken steeds moeilijker. Door de maximale hoogte van de wieken op 305 meter te zetten, wordt de aanleg van windparken op zee makkelijker, denkt de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA).

56 minuten geleden
GameStop onderuit op Wall Street na ontslag topman

NEW YORK (ANP) - GameStop ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op het ontslag van topman Matt Furlong bij de Amerikaanse keten van gamewinkels. Een reden voor het vertrek van Furlong werd niet gegeven. Wel neemt de activistische aandeelhouder en miljardair Ryan Cohen, die in 2020 een groot belang nam in GameStop en nu ook voorzitter is van het bedrijf, de taken van de topman over.

1 uur geleden
EU-hof: geen compensatie reiziger voor repatriatievlucht corona

LUXEMBURG (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen hoeven passagiers die aan het begin van de coronapandemie strandden niet te compenseren voor de kosten van een repatriatievlucht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie, de hoogste rechtbank van de Europese Unie, besloten. Een Oostenrijks echtpaar had dat geëist.

2 uur geleden
Kifid: bank mag rekening niet zonder reden opzeggen

DEN HAAG (ANP) - Een bank kan een rekening van een klant niet zomaar opzeggen zonder toe te lichten waarom. Simpelweg verwijzen naar de antiwitwasregels is niet voldoende, heeft de geschillencommissie van het in de financiële sector belangrijke klachteninstituut Kifid bepaald.

2 uur geleden
Zwitsers parlement akkoord met onderzoek einde Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/RTR) - Het Zwitserse parlement heeft ingestemd met een parlementaire enquête naar de ondergang van Credit Suisse en de redding van de bank door de grotere Zwitserse branchegenoot UBS. In mei werd al bekend dat er een onderzoekscommissie zou worden opgezet om te kijken naar de rol van de overheid, de centrale bank en financiële toezichthouder van Zwitserland bij de redding van Credit Suisse in maart van dit jaar.

2 uur geleden
ECB: achteruitgang natuur risico voor driekwart bankleningen

FRANKFURT (ANP) - Bijna driekwart van alle leningen die banken bij bedrijven in de eurozone hebben uitstaan lopen gevaar als de natuur verder achteruitgaat. Dat schrijft bestuurslid Frank Elderson van de Europese Centrale Bank (ECB) naar aanleiding van voorlopige onderzoeksresultaten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld in de financiële problemen kunnen komen als oogsten kleiner worden, schoon drinkwater schaars wordt of toeristische trekpleisters minder aantrekkelijk worden door het verdwijnen van natuurgebieden.

3 uur geleden
Huren corporatiewoningen stijgen gemiddeld 2,4 procent

DEN HAAG (ANP) - Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

4 uur geleden