Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dow-Jonesindex naar record op wisselend Wall Street

Dow-Jonesindex naar record op wisselend Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Dow-Jonesindex van de aandelenbeurs in New York is dinsdag naar een nieuw record gestegen, terwijl de andere hoofdgraadmeters lichte minnen lieten zien. Vooral de bankensector op Wall Street deed het goed, net als de oliefondsen. Verder ging de aandacht van beleggers onder meer uit naar bedrijfsresultaten.

De Dow eindigde met een plusje van 0,2 procent op 31.552,75 punten. De brede S&P 500 zakte een fractie tot 3932,59 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent tot 13.773,77 punten. Maandag bleef Wall Street dicht voor een nationale feestdag.

Grote banken als JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Citigroup en Bank of America kregen er tot 2,7 procent bij door optimisme over het economisch herstel van de coronacrisis. Olie- en gasconcerns ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips wonnen tot 3,6 procent aan waarde.

Aan het cijferfront viel big-databedrijf Palantir Technologies op, met een min van bijna 13 procent door tegenvallende resultaten en vooruitzichten. Palantir, dat onder meer samenwerkt met inlichtingendiensten in de strijd tegen terrorisme, ging vorig jaar naar de beurs in New York. Autodealer AutoNation steeg juist ruim 1 procent dankzij beter dan verwachte prestaties.

Cryptomunten

Bedrijven die actief zijn met cryptomunten en blockchaintechnologie wisten de aandacht eveneens op zich gericht, nadat de bitcoin voor het eerst door de grens van 50.000 dollar is gegaan. Silvergate Capital, Riot Blockchain en Marathon Patent Group toonden plussen tot bijna 21 procent.

Verder maakte hotelketen Marriott International (plus 0,7 procent) bekend dat topman Arne Sorenson op 62-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker.

Op macro-economisch gebied kwam naar buiten dat de bedrijvigheid in de industrie rond New York sterker is gegroeid in februari. De zogeheten Empire State-index van de Federal Reserve Bank van New York steeg naar het hoogste niveau in vijf maanden.

De euro stond op 1,2110 dollar, tegenover 1,2107 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie was vrijwel onveranderd op 60,11 dollar. Brentolie kostte iets meer op 63,39 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

1 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

2 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

3 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

4 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

5 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

5 uur geleden
Chipmaker Broadcom zakt op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Broadcom behoorde donderdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op een bericht van techwebsite The Information dat Google-moederbedrijf Alphabet overweegt de chipfabrikant te laten vallen als leverancier van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) zodra het techconcern zijn eigen chips heeft ontwikkeld. Dat zou mogelijk al in 2027 kunnen gebeuren.

8 uur geleden