Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Douwe Egberts mogelijk al snel terug naar beurs'

'Douwe Egberts mogelijk al snel terug naar beurs'

AMSTERDAM (ANP) - Jacobs Douwe Egberts (JDE) keert mogelijk al in de eerste helft van dit jaar terug naar de beurs in Amsterdam. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Eigenaar JAB zou de banken BNP Paribas en JPMorgan Chase hebben benaderd voor hulp en advies met betrekking tot de beursplannen met zijn koffieactiviteiten.

De genoemde partijen willen niet op het bericht reageren. JAB bracht in december naar buiten JDE samen te willen voegen met Peet's Coffee en een gang naar de beurs voor de merken te onderzoeken. Het bedrijf zelf noemde geen specifieke beurs, maar volgens bronnen werd er nadrukkelijk naar een beursgang in Amsterdam gekeken.

JAB mikt bij de beursgang naar verluidt op een opbrengst van zo'n 3 miljard euro. Daarmee zou het de grootste Europese beursgang zijn sinds die van de Duitse fabrikant van onder meer remmen voor vrachtwagens, bussen en treinen Knorr-Bremse in Frankfurt in oktober 2018. Daarbij werd een kleine 3,9 miljard euro opgehaald.

Het zou niet voor het eerst zijn dat het oer-Nederlandse Douwe Egberts naar de beurs gaat. Het bedrijf was eerder decennialang in handen van het Amerikaanse Sara Lee, dat de koffie- en theedivisie in 2012 als zelfstandig bedrijf naar de beurs in Amsterdam bracht. Daar werd het amper een jaar later weggekocht door investeerder JAB. Bij het huidige JDE horen onder meer ook de merken L'OR, Senseo, Tassimo en Pickwick. Samen zijn JDE en Peet's Coffee bepaald geen kleine jongen op de koffiemarkt. De combinatie is goed voor een jaaromzet van ongeveer 7 miljard euro.

Meer uit Financieel

Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

26 minuten geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

1 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

1 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

11 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

11 uur geleden
Krant: leidinggevenden OpenAI bezorgd over gedrag topman

WASHINGTON (ANP) - Een groep leidinggevenden bij OpenAI uitte voor het plotse ontslag van topman Sam Altman zorgen over zijn gedrag. Ze spraken van psychologisch misbruik dat voor chaos en vertragingen zorgde binnen de start-up in kunstmatige intelligentie, schrijft The Washington Post op basis van ingewijden. Altman zou volgens de managers mensen tegen elkaar hebben uitgespeeld op een manier die voor een verziekte werksfeer zorgde, schrijft de krant.

11 uur geleden
Akkoord binnen EU over weren Russisch gas uit pijpleidingen

BRUSSEL (ANP) - EU-landen en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe regels die het voor lidstaten mogelijk maken om Russisch gas te weren uit hun nationale pijpleidingen. Op die manier wil de Europese Unie zich kunnen verdedigen tegen de inzet van gas als economisch wapen door de Russen.

12 uur geleden