Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Douane vindt bijna 1000 kg coke in lading bevroren sinaasappelsap

Douane vindt bijna 1000 kg coke in lading bevroren sinaasappelsap

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag in de haven van Rotterdam 976 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading bevroren sinaasappelsap afkomstig uit Brazilië en hebben een straatwaarde van ruim 73 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De container waarin de drugs werden aangetroffen, was bestemd voor een bedrijf in Zuid-Holland. Of dit bedrijf iets met de smokkel te maken heeft, is nog niet duidelijk. De zaak wordt verder onderzocht door het HARC-team, een samenwerkingsverband van de douane, FIOD, de zeehavenpolitie en het OM. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Meer uit Binnenland

Nederland bouwt nieuwe vervuilingssatellieten

PARIJS/DEN HAAG (ANP) - Nederland bouwt twee nieuwe satellieten die vanuit de ruimte de vervuiling van de aarde in de gaten moeten gaan houden. De missie heet Tango. De sondes, ongeveer zo groot als een rugzak, gaan achter elkaar rond de aarde draaien. In 2027 moeten ze worden gelanceerd.

15 minuten geleden
COA moet zich om middernacht houden aan uitspraak opvang Ter Apel

TER APEL (ANP) - Om 00.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag moet het COA zich houden aan het maximumaantal asielzoekers in het opvangcentrum in Ter Apel. Een rechter oordeelde dit eerder in een zaak aangespannen door de gemeente Westerwolde. Het COA verwacht in de loop van de middag te kunnen zeggen of de deadline wordt gehaald.

6 uur geleden
Nablussen begonnen na grote brand in kringloopwinkel in Almere

ALMERE (ANP) - In een kringloopwinkel en kledingopslag in Almere heeft een grote brand gewoed. De brand brak dinsdagavond rond 21.10 uur uit en de brandweer rukte met vele eenheden uit om het vuur aan de Vlotbrugweg te bestrijden. Rond 02.45 uur in de nacht van dinsdag op woensdag liet de veiligheidsregio weten dat het nablussen is begonnen en nog een aantal uur gaat duren.

6 uur geleden
19-jarige man met bom aangehouden in straat Vlaardingse loodgieter

VLAARDINGEN (ANP) - Een 19-jarige man uit Strijen is dinsdagavond aangehouden in Vlaardingen, meldt de politie. Tijdens zijn poging om weg te komen, liet hij een tas vallen. Daarin bleek een explosief te zitten. De verdachte werd rond 20.00 uur gespot op de Gretha Hofstralaan. Daar woont een loodgieter die eerder doelwit was van meerdere explosies. Daardoor is er veel beveiliging in de buurt van zijn woning.

9 uur geleden
Vorig jaar minder schapen gehouden door blauwtongvirus

DEN HAAG (ANP) - Het aantal schapen op Nederlandse landbouwbedrijven is vorig jaar flink gedaald. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde er eind december in totaal zo'n 662.000. Dat zijn er ruim 8 procent minder dan een jaar eerder, wat neerkomt op de grootste daling in jaren. De afname komt vooral door het blauwtongvirus, een virus dat in de zomer van 2023 veel hoefdieren ziek maakte en waaraan duizenden schapen overleden.

10 uur geleden
Grote brand bij kringloopwinkel in Almere

ALMERE (ANP) - In een kringloopwinkel en kledingopslag in Almere woedt dinsdagavond een grote brand. De brandweer is met verschillende eenheden uitgerukt om het vuur aan de Vlotbrugweg te bestrijden.

10 uur geleden
COA gaat woensdag mensen van Ter Apel naar Biddinghuizen brengen

DEN HAAG (ANP) - Het COA gaat woensdag mensen verplaatsen naar Biddinghuizen om Ter Apel te ontlasten. Dat bevestigt een woordvoerder van het COA na berichtgeving van EenVandaag. Om hoeveel mensen het gaat en of daarmee de deadline van woensdag van het maximumaantal van 2000 asielzoekers in Ter Apel wordt gehaald, is nog onduidelijk. "Het blijft nog steeds heel spannend", zegt de woordvoerder dinsdagavond.

15 uur geleden