Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dotan gaat optreden voor de paus

Dotan gaat optreden voor de paus

DEN HAAG (ANP) - Het Vaticaan heeft Dotan uitgenodigd voor een bijzonder optreden. De zanger treedt, als eerste Nederlandse artiest ooit, op in het Italiaanse tv-programma Show Do Vaticano dat jaarlijks op kerstavond wordt uitgezonden. Dotan reist donderdag naar Italië voor de opnames, maakte hij dinsdagavond bekend.

De zanger zal de paus tijdens de repetities voor de show ontmoeten. "Ik vind het een ontzettende eer om in het Vaticaan te mogen optreden en de paus te mogen ontmoeten. Het Vaticaan is één van de mooiste plekken ter wereld om te mogen spelen", aldus Dotan.

Tijdens de jaarlijkse Show Do Vaticano treden grote artiesten uit Italië en andere landen op. Normaal gesproken is er een groot publiek aanwezig, maar vanwege de coronacrisis blijft het dit jaar bij een lege zaal en de paus.

Voor Dotan is optreden in Italië niet nieuw. De zanger, die dit jaar in de Europese hitlijsten stond met de singles Numb en There Will Be A Way, was er afgelopen zomer veel te vinden en trad er al op in nationale televisieprogramma's.

Meer uit Binnenland

VluchtelingenWerk hamert op opvangplekken voor langere termijn

DEN HAAG (ANP) - Dat het maximumaantal van 2000 asielzoekers in Ter Apel afgelopen nacht overschreden is, laat volgens hulporganisatie VluchtelingenWerk opnieuw zien dat er snel structurele opvangplekken in heel het land bij moeten komen. "Zolang er geen nieuwe locaties voor de lange termijn bijkomen, blijft het pleisters plakken en domineren dagkoersen het nieuws", stelt de hulporganisatie.

38 minuten geleden
Zes demonstranten krijgen boete om klimaatprotest A10 Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft zes demonstranten van Extinction Rebellion (XR) een boete van 200 euro opgelegd, omdat ze zich op 30 december op de snelweg A10 hebben begeven. Volgens het OM zijn zij strafbaar omdat ze gevaar op de weg hebben veroorzaakt. Dat meldt justitie donderdag.

1 uur geleden
Lokale partij Westerwolde betreurt dat nu dwangsom wordt geïnd

TER APEL (ANP) - Gemeentebelangen Westerwolde, een van de partijen in de raad van de gemeente Westerwolde, had "liever gehad" dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de afspraken was nagekomen dan dat er nu een dwangsom moet worden geïnd. Dat zegt fractievoorzitter Marco Visscher.

1 uur geleden
Weer minderjarige opgepakt voor dodelijke schietpartij Purmerend

PURMEREND (ANP) - De politie heeft opnieuw een minderjarige aangehouden voor het dodelijke schietincident bij het treinstation in Purmerend op 12 februari. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De dagen na het incident werden al twee 16-jarige jongens uit Purmerend en een 18-jarige Amsterdammer aangehouden.

2 uur geleden
Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

TILBURG (ANP) - In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

2 uur geleden
Bouwbedrijf BAM haalde eigen, aangescherpte veiligheidsdoel niet

BUNNIK (ANP) - Bouwbedrijf BAM heeft zijn eigen, aangescherpte veiligheidsdoel vorig jaar niet gehaald. Het aantal ongelukken met medewerkers daalde weliswaar in vergelijking met voorgaande jaren, maar in zijn donderdag gepubliceerde jaarverslag meldt BAM dat het er nog altijd te veel waren.

2 uur geleden
Drugsbaron Piet S. verliest zaak over soepeler gevangenisregime

DEN HAAG (ANP) - Piet S., die vastzit voor drugshandel en witwassen, heeft een kort geding verloren over de hoge beveiligingsmaatregelen in de gevangenis. Hij blijft op een speciale lijst staan van gedetineerden met de status vluchtgevaarlijk, bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag donderdag.

2 uur geleden