Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.

Dortmund bleef in de groepsfase al PSG, AC Milan en Newcastle United voor. Vervolgens schakelde de Duitse club PSV uit in de achtste finales en verraste het Atlético Madrid in de kwartfinales.

Dortmund maakte ook indruk tegen PSG, gesteund door een luidruchtig geel-zwart supportersleger. De thuisploeg viel in een hoog tempo aan en won vooral in de eerste helft de meeste persoonlijke duels. Dortmund slaagde er niet in om in de tweede helft te camoufleren dat het voor rust met krachten had gesmeten.

Mbappé

De bezoekers uit Parijs leunen dit seizoen nog sterker op Kylian Mbappé, na het vertrek van Lionel Messi en Neymar. De vedette, al jaren begeerd door Real Madrid, laat PSG zelden in de steek. Hij leidde zijn ploeg dit seizoen met 26 treffers naar de landstitel en scoorde tot dusver al acht keer in de Champions League. Tegen Dortmund bleef hij voor rust onzichtbaar, net als zijn ploeggenoten. PSG kwam voor rust tot geen enkele doelpoging.

Niclas Füllkrug schoot Dortmund in de 36e minuut op voorsprong. Hij controleerde een voorzet van Nico Schlotterbeck met zijn rechtervoet en schoot vervolgens met zijn linkerbeen hard raak. Het was vooral aan Gianluigi Donnarumma te danken dat PSG met een achterstand van slechts één doelpunt de rust inging. De doelman voorkwam tot twee keer toe een treffer van Marcel Sabitzer, de middenvelder die het in de groepsfase van het EK met Oostenrijk tegen Oranje opneemt.

Nederlanders

De Nederlandse linksback Ian Maatsen had een basisplaats bij Dortmund. Hij kreeg al snel een gele kaart voor een overtreding op Warren Zaïre-Emery en viel op met enkele aanvallende acties. Donyell Malen, pas net hersteld van een bovenbeenblessure, bleef op de bank.

PSG speelde een stuk beter in de tweede helft. Mbappé schoot op de paal, net als zijn ploeggenoot Achraf Hakimi even later. Dortmund oogde vermoeid in de tweede helft. De thuisploeg ontsnapte nog twee keer toen Ousmane Dembélé vrij mocht uithalen. De aanvaller verzuimde zijn oude ploeg pijn te doen.

Meer uit Voetbal

Bologna maakt verblijf AZ-huurling Odgaard permanent

ALKMAAR (ANP) - Jens Odgaard keert niet meer terug naar AZ. De 25-jarige Deen wordt definitief overgenomen door Bologna, waar hij sinds februari op huurbasis speelt. De nummer 3 van de Serie A licht een koopoptie in het contract van de aanvaller.

1 uur geleden
Italiaans international Zaniolo mist EK voetbal door blessure

ROME (ANP/AFP) - Aanvaller Nicolò Zaniolo van Aston Villa moet het EK voetbal missen door een blessure aan zijn linkervoet. Die liep de 19-voudig international van Italië op in een duel van zijn club met Liverpool.

Clubs in Premier League willen discussie over afschaffing VAR

LONDEN (ANP) - Voetbalclubs uit de Premier League gaan op 6 juni praten over mogelijke afschaffing van de videoscheidsrechter, kortweg VAR. Dat melden diverse media waaronder Sky Sports, The Athletic en de Daily Telegraph. Daartoe heeft Wolverhampton Wanderers een voorstel ingediend. Als dat de steun krijgt van dertien andere clubs uit de hoogste Engelse voetbalklasse, dan heeft het een kans.

Stuttgart-aanvaller Undav in Duitse selectie voor EK voetbal

BERLIJN (ANP) - Aanvaller Deniz Undav maakt deel uit van de selectie van Duitsland voor het EK voetbal in eigen land. Bondscoach Julian Nagelsmann maakte weer enkele namen bekend van de spelers waarmee hij komende zomer een gooi wil doen naar de Europese titel. Dit gebeurt telkens op een ludieke manier.

2 uur geleden
Oranje-international Blind langer bij Spaanse verrassing Girona

GIRONA (ANP) - Daley Blind heeft zijn contract bij Girona met een jaar verlengd. De 34-jarige Oranje-international staat nu tot de zomer van 2026 onder contract bij de Catalaanse club.

4 uur geleden
Blessure De Bruyne (Manchester City) lijkt mee te vallen

MANCHESTER (ANP/Belga) - De blessure van middenvelder Kevin De Bruyne van Manchester City lijkt mee te vallen. De Belgische sterspeler ging dinsdag tijdens de gewonnen wedstrijd bij Tottenham Hotspur (0-2) geblesseerd naar de kant na een overtreding van Pape Sarr, maar er lijkt geen ernstige schade te zijn. "Ik denk dat ik wel in orde ben", zei hij een dag later.