Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dopingzaak Atalanta-coach Gasperini loopt vertraging op

Dopingzaak Atalanta-coach Gasperini loopt vertraging op

BERGAMO (ANP) - Coach Gian Piero Gasperini van Atalanta Bergamo kan het seizoen op een normale wijze afmaken. Hij hoeft vooralsnog niet te vrezen voor een schorsing wegens het verstoren van een dopingcontrole van één van zijn spelers. Door een procedurefout heeft de zaak voor een tribunaal van het Italiaanse antidopingbureau Nado vertraging opgelopen. De verwachting is dat pas over enkele maanden een uitspraak kan worden gedaan.

Indien het tribunaal de zaak maandag had kunnen afronden en Gasperini schuldig was bevonden, had hij de laatste drie competitiewedstrijden in de Serie A en de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus op 19 mei moeten missen. Atalanta is als nummer 2 achter kampioen Internazionale nog volop in de strijd voor een ticket voor de Champions League.

Gasperini (63) wordt ervan verdacht een onaangekondigde dopingcontrole van één van zijn spelers in februari met veel misbaar te hebben afgebroken. "Hij beledigde één van de controleurs, ging tekeer tegen het hele antidopingsysteem, verstoorde een dopingtest en stuurde de betreffende speler vroegtijdig terug naar het trainingsveld", aldus de aanklager. Na bemiddeling van de teamarts onderging de betreffende speler na de training alsnog een dopingcontrole, die een negatief resultaat had.

Voor de coach van Atalanta dreigt nog steeds een schorsing van twintig dagen. In die periode mag hij zijn vak niet uitoefenen en is contact met zijn spelers en stafleden verboden.

Meer uit Voetbal

Inter verovert twintigste landstitel na winst in Milanese derby

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft vijf speelronden voor het einde de titel in de Serie A al veiliggesteld. De ploeg van trainer Simone Inzaghi veroverde de twintigste landstitel door met 2-1 de stadsderby tegen AC Milan te winnen.

2 uur geleden
Zirkzee helpt Bologna aan zege op AS Roma

ROME (ANP) - Bologna heeft in het Romeinse Stadio Olimpico thuisploeg AS Roma met 3-1 verslagen. Joshua Zirkzee droeg bij aan de zege met een goal en een assist. Bologna verstevigde de vierde plek in de Serie A en heeft een ticket voor de Champions League binnen handbereik. AS Roma behield de vijfde plaats.

5 uur geleden
Oranje-international Timber maakt rentree bij beloften Arsenal

BLACKBURN (ANP) - Jurriën Timber heeft na acht maanden blessureleed zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. De 22-jarige Oranje-international begon maandagavond als basisspeler aan de uitwedstrijd van de beloftenploeg van Arsenal bij Blackburn Rovers.

5 uur geleden
Italiaans voetbalicoon Cannavaro tot einde seizoen coach Udinese

UDINE (ANP) - Voetbalclub Udinese heeft Fabio Cannavaro aangesteld als nieuwe trainer. De 50-jarige oud-international van Italië is bij de degradatiekandidaat de opvolger van de eerder op maandag ontslagen Gabriele Cioffi.

7 uur geleden
Barcelona zoekt bewijs voor scheidsrechtersfout in Clásico

BARCELONA (ANP/AFP) - FC Barcelona gaat op zoek naar bewijs dat er een fout is gemaakt bij het afkeuren van een doelpunt van Lamine Yamal in de Clásico tegen Real Madrid. Voorzitter Joan Laporta heeft bij de Spaanse voetbalbond en de scheidsrechterscommissie alle beelden en audio-opnamen over het niet toegekende doelpunt opgevraagd. Als daaruit blijkt dat het wel een geldige goal was, dan wil Barcelona dat de wedstrijd wordt overgespeeld.

7 uur geleden
Rode kaart FC Groningen-keeper Jurjus geseponeerd

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen kan vrijdag toch een beroep doen op keeper Hidde Jurjus tijdens de topper in de Keuken Kampioen Divisie tegen koploper Willem II. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de rode kaart die de doelman kreeg in de gewonnen wedstrijd tegen SC Cambuur (3-0) geseponeerd.

10 uur geleden
Oranje-international De Jong kampt met verstuikte enkel

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong heeft zondag tijdens de verloren wedstrijd bij Real Madrid (3-2) een verstuikte enkel opgelopen. Dat verklaarde de Catalaanse club een dag na de Clásico. Barcelona meldde niet hoe lang het herstel van de Oranje-international duurt.

11 uur geleden