Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dopingstraf kost Russische atlete Poistogova olympische medaille

Dopingstraf kost Russische atlete Poistogova olympische medaille

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische atlete Ekaterina Poistogova-Goelijev (33) moet haar zilveren medaille van de 800 meter op de Olympische Spelen van Londen 2012 vrijwel zeker inleveren. De Russische atletiekfederatie RusAF heeft de atlete, die tegenwoordig voor Turkije uitkomt, voor vier jaar geschorst om dopinggebruik in het verleden.

De Russische bond heeft haar resultaten van juli 2012 tot oktober 2014 geschrapt na analyses van oude stalen. In die periode liep ze in Londen naar olympisch brons, dat later werd omgezet in zilver nadat de Russische winnares Maria Savinova op doping was betrapt.

Wereldantidopingbureau WADA had eerder al een levenslange schorsing voor Poistogova geëist na onderzoek naar systematisch dopinggebruik in Rusland. Het sporttribunaal CAS schorste haar wel in 2017 voor twee jaar, maar liet haar resultaten van voor oktober 2015 staan. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) beslist over het afnemen van haar olympische medaille. Als Poistogova haar zilveren plak moet inleveren gaat die naar de Keniaanse Pamela Jelimo. Het brons zou dan naar de Amerikaanse Alysia Montano gaan.

De middellange afstanden bij de vrouwen in Londen hebben veel dopinggevallen opgeleverd. Drie van de acht finalisten op de 800 meter zijn inmiddels uit de uitslag geschrapt. Voor de 1500 meter geldt dit voor vijf van de dertien loopsters.

Meer uit Sport

Nederlandse atletiekploeg wil 'van de nul af' in Stadio Olimpico

ARNHEM (ANP) - Technisch directeur Vincent Kortbeek van de Atletiekunie verwacht veel van de 59 Nederlandse atleten die vanaf vrijdag in actie komen op de EK in Rome. "We moeten wel een aantal medailles pakken, in ieder geval de huidige nul wegstrepen", zei hij bij de perspresentatie op sportcentrum Papendal.

39 minuten geleden
De Minaur naar laatste acht Roland Garros na zege op Medvedev

PARIJS (ANP) - Tennisser Alex de Minaur heeft de als vijfde geplaatste Daniil Medvedev uitgeschakeld in de vierde ronde van Roland Garros. De Australische nummer 11 van de plaatsingslijst won in Parijs in vier sets: 4-6 6-2 6-1 6-3.

1 uur geleden
Formule 1-coureur Ocon na dit seizoen weg bij Alpine

ENSTONE (ANP) - Formule 1-coureur Esteban Ocon vertrekt na dit seizoen officieel bij Alpine. Het contract van de 27-jarige Fransman loopt af en Alpine heeft na "gezamenlijk overleg" bekendgemaakt dat Ocon in 2025 aan de slag kan bij een andere renstal, mocht die optie er komen. Ocon werd eerder genoemd als mogelijke opvolger bij Mercedes voor Lewis Hamilton, die volgend seizoen aan de slag gaat bij Ferrari.

4 uur geleden
Van de Zandschulp en Haase in Parijs uitgeschakeld in dubbelspel

PARIJS (ANP) - Tennissers Botic van de Zandschulp en Robin Haase zijn niet voorbij de tweede ronde gekomen van het dubbelspeltoernooi van Roland Garros. Het Nederlandse duo verloor met 7-5 6-2 van de Tsjech Tomas Machac en Zhang Zhizhen uit China.

4 uur geleden
Rybakina nog zonder setverlies naar kwartfinales Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Kazachse Elena Rybakina is na opnieuw een zege zonder setverlies doorgedrongen tot de kwartfinales van Roland Garros, een evenaring van haar beste prestatie in Parijs. De Oekraïense Elina Svitolina, die vorig jaar nog de laatste acht haalde op het tweede grandslamtoernooi van het jaar, was niet opgewassen tegen de nummer 4 van de wereld: 6-4 6-3.

4 uur geleden
Nieuw 'ultiem' atletiekkampioenschap met record aan prijzengeld

MONACO (ANP) - De mondiale atletiekbond introduceert vanaf 2026 een tweejaarlijks kampioenschap, waarin alleen de beste atleten van de wereld elkaar treffen. De prijzenpot is gevuld met een recordbedrag van 10 miljoen dollar. Het World Athletics Ultimate Championship zal voor de eerste keer worden gehouden in Boedapest, in september 2026.

5 uur geleden
Turnster Biles maakt indruk met negende nationale meerkamptitel

FORT WORTH (ANP) - Turnster Simone Biles heeft in aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs indruk gemaakt met het behalen van haar negende Amerikaanse meerkamptitel. Daarmee scherpte de viervoudig olympisch kampioene haar eigen record verder aan. De 27-jarige Biles veroverde in Fort Worth in Texas ook de vier losse nationale toesteltitels.

9 uur geleden