Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doorzoekingen FIOD in onderzoek naar corruptie en witwassen

Doorzoekingen FIOD in onderzoek naar corruptie en witwassen

DEN HAAG (ANP) - De FIOD heeft donderdag doorzoekingen gedaan op verschillende plaatsen in een onderzoek naar corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte, meldt een woordvoerder van de organisatie. De FIOD wil niet zeggen waar het onderzoek zich op richt. Er is niemand aangehouden.

Medewerkers van de FIOD zijn onder meer bij Van der Valk geweest, bevestigt een woordvoerder van de hotelketen na berichtgeving van De Telegraaf. "Wij hebben er kennis van genomen dat de FIOD een onderzoek uitvoert naar mogelijke onregelmatigheden bij de verhuur van hotelkamers aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers", meldt de woordvoerder. Hij benadrukt dat Van der Valk-hotels geen onderdeel uitmaken van het onderzoek. "Wel heeft Van der Valk toegezegd om informatie te verlenen aan de FIOD."

De FIOD heeft in hetzelfde onderzoek ook een inval gedaan in Didam. Daarbij zijn volgens Omroep Gelderland meerdere dure auto's in beslag genomen, waaronder een Lamborghini en een Porsche.

Op verschillende plaatsen in het land zijn statushouders ondergebracht in een hotel of recreatiewoning. Asielzoekers met een verblijfsvergunning moeten na veertien weken naar een reguliere woning, maar in de praktijk is die termijn veertig weken. Het COA brengt hen daarom onder in bijvoorbeeld hotels, zodat er weer een plek vrijkomt in een azc. Een gemeente krijgt per statushouder die via deze regeling wordt opgevangen een vergoeding. Met dat geld kan de gemeente de tijdelijke opvang en de begeleiding van statushouders betalen.

Meer uit Binnenland

Een derde van Nederlanders wil wolf niet in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Een op de drie Nederlanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort. Vooral inwoners van Drenthe en Flevoland zijn tegen de aanwezigheid van de wolf. Dit concluderen Kieskompas en het ANP op basis van een enquĂȘte die bijna 15.000 Nederlanders hebben ingevuld.

45 minuten geleden
Hinder door anderhalve maand werk aan A10 bij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Van zaterdag 20 juli tot maandag 9 september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A10 Noord bij Amsterdam. Dat levert hinder op voor de weggebruikers, want de extra reistijd kan op drukke momenten oplopen van een half uur tot een uur.

1 uur geleden
Deelnemers Pride Walk lopen route door Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt de jaarlijkse Pride Walk gehouden. Met deze feestelijke demonstratie, die wordt gezien als de aftrap van de pride in Amsterdam, wordt elk jaar aandacht gevraagd voor gelijke rechten van lhbtiq+'ers wereldwijd.

3 uur geleden
Halsema wil investeringen in geestelijke gezondheidszorg

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema roept het kabinet op te investeren in de geestelijke gezondheidszorg. Ze zegt in een interview in De Telegraaf dat er verhoudingsgewijs meer geld gaat "naar yogamoeders met een lichte depressie, dan naar mensen met echt heel ernstige psychiatrische aandoeningen die dringend hulp nodig hebben".

3 uur geleden
Zwemmer overleden in Lathumse Plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - In de Lathumse Plas bij het Gelderse Giesbeek is vrijdagavond een zwemmer overleden, meldt de brandweer. De hulpdiensten rukten rond 19.50 uur uit voor een vermist persoon in het water van de recreatieplas. Duikers van de brandweer voerden "een snelle redding" uit, maar de hulp kwam toch te laat.

10 uur geleden
Jonge bultrug gestrand bij Terschelling

ANNA PAULOWNA (ANP) - De bultrug die eerder deze week werd waargenomen in de Waddenzee, is daar vrijdag in de buurt van Terschelling gestrand. Dat meldt SOS Dolfijn. Volgens de stichting is de walvis niet in goede conditie.

13 uur geleden
Meer dan 41.500 wandelaars krijgen Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN (ANP) - Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 41.552 deelnemers gefinisht, zo laat de organisatie van het wandelevenement weten. Zij krijgen allen het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Ondanks de hitte vielen vrijdag slechts 317 wandelaars uit.

13 uur geleden