Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Door schandalen geplaagd Activision Blizzard blaast evenement af

Door schandalen geplaagd Activision Blizzard blaast evenement af

SANTA MONICA (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van videogames Activision Blizzard, bekend van Call of Duty, Candy Crush en World of Warcraft, heeft besloten om een groot, voornamelijk virtueel, evenement deze winter te annuleren. Het gamebedrijf is het middelpunt van een schandaal rond seksueel wangedrag door medewerkers. De BlizzCon-conferentie is een van de grootste evenementen van de videogame-industrie, en trok voor de coronacrisis tienduizenden bezoekers.

Activision Blizzard verklaarde dat het evenement in de toekomst "veilig, gastvrij en inclusief moet zijn", maar gaat niet dieper in op de redenen voor de annulering. Ook al gaat het evenement niet door, de onderneming zal wel previews van nieuwe games aanbieden. Tijdens het evenement onthult de videogame-uitgever vaak nieuwe games. In februari zou het bedrijf naast een onlineshow ook kleinere livebijeenkomsten organiseren.

Activision Blizzard ontsloeg onlangs meer dan twintig medewerkers na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkplek. BlizzCon organiseerde vaak feesten waar medewerkers dronken waren en ongewenste seksuele avances maakten naar collega's of fans, zo meldde persbureau Bloomberg in augustus.

Meer uit Financieel

Topman Delta Air Lines biedt excuses aan voor vluchtannuleringen

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - De topman van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft zijn excuses aangeboden voor het annuleren van duizenden vluchten tijdens het drukste reisweekend van de zomer. De in Atlanta gevestigde luchtvaartmaatschappij zag veel van haar systemen uitvallen door de wereldwijde computerstoring op vrijdag.

21 minuten geleden
Aandacht voor Unilever en Amerikaanse politiek op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Unilever. Het verzorgings- en levensmiddelenconcern is volgens persbureau Bloomberg aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het bedrijf willen kopen. Dat onderdeel, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn.

55 minuten geleden
Ryanair ziet winst fors dalen door lagere ticketprijzen

DUBLIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in het afgelopen kwartaal een fors lagere winst behaald door flinke druk op de ticketprijzen. Ryanair verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zullen zijn dan eerder gedacht.

1 uur geleden
Bitcoin omhoog na terugtrekking Biden uit race om Witte Huis

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De koers van de bitcoin is verder gestegen na de terugtrekking van president Joe Biden als kandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen. Daarmee lijkt de cryptomarkt ervan uit te gaan dat de Democraten met een andere presidentskandidaat Donald Trump toch niet meer kunnen inhalen in de race om het Witte Huis.

1 uur geleden
China verlaagt rentetarieven om economie te steunen

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese centrale bank heeft maandag twee belangrijke rentetarieven verlaagd om het kwakkelende herstel van de op een na grootste economie ter wereld aan te jagen. China kampt met een crisis in de vastgoedmarkt en afzwakkende consumentenuitgaven door de onzekere economische vooruitzichten. Door leningen goedkoper te maken hopen de beleidsmakers de bestedingen en investeringen te stimuleren.

2 uur geleden
Koophuis 10 procent duurder, sterkste toename in bijna twee jaar

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen zijn vorige maand opnieuw flink gestegen, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In juni waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 9,7 procent hoger dan in juni 2023. Dat is de grootste stijging in bijna twee jaar.

3 uur geleden
Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

17 uur geleden