Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Door politie neergeschoten verwarde man overleden in Amsterdam

Door politie neergeschoten verwarde man overleden in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam heeft de politie donderdagmiddag op de Honselersdijkstraat een 23-jarige Duitse man neergeschoten die verward gedrag vertoonde en dreigde zowel zichzelf als de agenten ter plaatse iets aan te doen. De man overleed enige tijd na het incident aan zijn verwondingen.

De man werd rond 16.30 uur aangesproken door agenten, omdat hij met een mes rondliep. Hij reageerde niet en dreigde later de hand aan zichzelf te leggen. Ook liep hij op agenten af, ondanks meerdere waarschuwingen dat niet te doen.

Toen de politie overging tot aanhouding, stak de man om zich heen. Daardoor zagen de agenten zich genoodzaakt te schieten, laat de politie weten. Gelijk daarna werd geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Alle sinterklaasintochten Noord- en Midden-Limburg verboden

VENLO (ANP) - Sinterklaasintochten in Noord- en Midden-Limburg zijn dit jaar verboden vanwege de coronarisico's. Daartoe besloten de burgemeesters van de vijftien gemeenten en de Veiligheidsregio Limburg-Noord. De veiligheidsregio maakte het besluit donderdag bekend.

58 seconden geleden
Aantal coronabesmettingen stijgt met 2544

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Nederland is met 2544 toegenomen. Die positieve tests zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is een toename ten opzichte van woensdag, toen 2357 meldingen werden geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 15.000 mensen positief getest op het coronavirus. Het aantal sterfgevallen door corona was het hoogst sinds 30 mei.

2 minuten geleden
Rouvoet waarschuwt voor op eigen houtje testen personeel

DEN HAAG (ANP) - GGD-GHOR-voorzitter André Rouvoet vindt het een slechte ontwikkeling dat organisaties als de politie en basisscholen vanwege de lange wachttijden bij de GGD eigen initiatieven opstarten om hun personeel te laten testen op corona. "Er ontstaat een foutief beeld dat er een andere commerciële markt is. Het gaat soms om dezelfde materialen waarvan we al een tekort hebben bij de GGD-teststraten. We concurreren nu met elkaar over dezelfde testmaterialen", zegt Rouvoet in Spraakmakers op NPO Radio 1.

19 minuten geleden
VVD'er Anne Mulder krijgt lintje bij vertrek uit Kamer

DEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Anne Mulder is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Kamervoorzitter Khadija Arib maakte dat bekend bij zijn afscheid van de Tweede Kamer. Mulder is wethouder geworden in Den Haag, waar hij zijn partijgenoot Boudewijn Revis opvolgt.

1 uur geleden
Nederlandse musea boekten in 2019 bezoekersrecord: 33 miljoen

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse musea wisten vorig jaar, dus voor de coronacrisis, bijna 33 miljoen belangstellenden te trekken, 600.000 meer dan in 2018 en een record. Dat meldt de Museumvereniging.

1 uur geleden
Koning niet naar Duitsland door aangescherpte reisregels

DEN HAAG (ANP) - Het voorgenomen bezoek van koning Willem-Alexander aan Duitsland gaat niet door. Het besluit is in overleg met de Duitse autoriteiten genomen, meldt de RVD.

1 uur geleden
Akwasi's Omroep Zwart wil meer kleur voor én achter de schermen

AMSTERDAM (ANP) - Initiatiefnemers Akwasi en filmregisseur Gianni Grot willen zich met hun Omroep Zwart aansluiten bij de NPO. Ze streven naar een "afspiegeling van de huidige Nederlandse samenleving" voor én achter de schermen, laat de dinsdag gelanceerde omroep donderdag weten.

2 uur geleden