Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Door bosbranden en luchtvervuiling geen vuurwerk in Australië

Door bosbranden en luchtvervuiling geen vuurwerk in Australië

CANBERRA (ANP) - Het nieuwjaarsvuurwerk in de Australische hoofdstad Canberra gaat niet door. Het stadsbestuur heeft alle vuurwerk verboden in verband met de aanhoudende zware bosbranden en slechte luchtkwaliteit. Canberra verwacht de komende dagen heet, droog weer met temperaturen die kunnen oplopen tot 39 graden.

Ook in andere steden in het land wordt het nieuwe jaar dit keer zonder vuurwerk ingeluid, melden Australische media. Het beroemde vuurwerk boven de haven en de Opera van Sydney gaat vooralsnog wel door, maar de brandweer in de miljoenenstad sluit niet uit dat het evenement op het laatste moment wordt afgeblazen.

Meer uit Buitenland

Dagjesmensen in Venetië moeten toegangskaartje tonen

VENETIË (ANP/AFP) - Toeristen die een dagje Venetië willen bezoeken, moeten donderdag voor het eerst een toegangskaartje hebben. Het gaat om een proef op de drukste momenten in het jaar. De stad hoopt dat de maatregel helpt om de negatieve gevolgen van de enorme aantallen toeristen die naar Venetië gaan te beperken.

49 minuten geleden
Pro-Palestijnse betogingen aan universiteiten in VS breiden uit

AUSTIN (ANP/AFP) - Het aanzwellende protest aan Amerikaanse universiteiten tegen de oorlog van Israël in de Gazastrook is woensdag uitgebreid naar meer onderwijsinstellingen. De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson wil dat de Nationale Garde ingrijpt, zei hij woensdag tijdens een bezoek aan de Columbia University in New York.

1 uur geleden
VS stuurden Oekraïne heimelijk langeafstandsraketten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben de afgelopen weken heimelijk langeafstandsraketten naar Oekraïne gestuurd om tegen de Russen te gebruiken. Washington had voorheen bezwaar daartegen. Het gaat om de langeafstandsraketten van het type ATACMS die deze maand twee keer door Oekraïne zijn ingezet.

6 uur geleden
Irak executeert dertien mensen voor terrorisme, Amnesty bezorgd

BAGDAD (ANP) - In Irak zijn deze week meer dan tien mensen opgehangen die veroordeeld zijn voor terrorisme. Daarop kan in Irak de doodstraf staan, al moet wel de president uitvoeringsbesluiten ondertekenen. Amnesty International hekelt het gebrek aan transparantie over de executies en roept het land op er onmiddellijk mee te stoppen.

7 uur geleden
Spaanse premier overweegt op te stappen

MADRID (ANP/RTR/AFP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez overweegt op te stappen. Hij maakte dat bekend nadat duidelijk was geworden dat er een corruptieonderzoek loopt naar zijn vrouw.

8 uur geleden
Biden ondertekent steunpakket, hulp woensdag nog naar Oekraïne

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De eerste zendingen van Amerikaanse militair materieel naar Oekraïne zullen in de komende uren al plaatsvinden. President Joe Biden heeft dat gezegd bij het ondertekenen van het steunpakket, dat na veel gesteggel is goedgekeurd door het Amerikaanse Congres.

10 uur geleden
Israël zegt veertig doelen van Hezbollah te hebben aangevallen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen veertig posities van de beweging Hezbollah in het zuiden van Libanon aangevallen met gevechtsvliegtuigen en artillerie. Het gaat om doelen in de streek van het dorp Ayta al Shaab dat een kilometer van de Israëlische grens ligt.

12 uur geleden