Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doodrijder Belgische carnavalsvierders geeft te hard rijden toe

Doodrijder Belgische carnavalsvierders geeft te hard rijden toe

LA LOUVIÈRE (ANP) - De Belgische automobilist die zondag zes carnavalsvierders doodreed in een Waals dorp, erkent dat hij veel te hard reed. Hij was op het moment van de aanrijding in gesprek met de passagier naast hem, zegt zijn advocaat.

Bestuurder Paolo F. blijft voorlopig vastzitten, heeft de onderzoeksrechter bepaald. Hij reed naar eigen zeggen "ongeveer 90 kilometer per uur", liet het Openbaar Ministerie weten op een nieuwe persconferentie over het drama. In de straat waar hij zondag in alle vroegte op de mensen botste die zich opmaakten voor een carnavalsstoet was hooguit 50 kilometer per uur toegestaan.

De dertiger wordt verdacht van een vergrijp dat vergelijkbaar is met dood door schuld. Hij kan vijf jaar cel krijgen.

Andere betrokkenen

Paolo's neef Nino, die met hem in zijn zwarte BMW zat, is op vrije voeten. Hij lag te slapen en herinnert zich niets van voor de fatale klap, zegt zijn advocaat tegen het Belgische RTL. Omdat de twee zijn doorgereden en ook de bijrijder zich niet bekommerde om de slachtoffers, kan hij eveneens een weliswaar veel kortere gevangenisstraf krijgen.

De twee neven waren wezen stappen. Allebei hadden ze te veel gedronken, al had de passagier nog flink meer alcohol in zijn bloed dan de bestuurder.

Meer uit Buitenland

Macron vraagt Iran onmiddellijk te stoppen met steun aan Rusland

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron heeft gebeld met zijn Iraanse ambtgenoot Ebrahim Raisi met de vraag "een onmiddellijk einde te maken" aan de militaire steun die het land biedt aan Rusland in de strijd tegen Kyiv. Macron benadrukte de "humanitaire gevolgen" van de aanvallen die in Oekraïne plaatsvinden met Iraanse drones.

1 uur geleden
Na vertrek Johnson stappen nog twee Britse parlementsleden op

LONDEN (ANP/RTR) - Nadat de voormalige Britse premier Boris Johnson vrijdag is opgestapt als lid van het Britse Lagerhuis, hebben nog twee vertrouwelingen van hem zijn voorbeeld gevolgd. Vrijdag gaf Nadine Dorries aan te vertrekken en zaterdag kondigde ook Nigel Adams aan op te stappen. Beiden waren minister in de regering van Johnson.

3 uur geleden
Veertien lichamen aangetroffen na bosbranden in Kazachstan

ASTANA (ANP/RTR) - In het noordoosten van Kazachstan zijn in de nasleep van grote bosbranden zeker veertien lichamen aangetroffen. Dat meldt de overheid van het Centraal-Aziatische land. Die had eerder aangekondigd dat reddingswerkers op zoek gingen naar opzichters van het bos die door het vuur vastzaten.

4 uur geleden
Witte neushoorn doet na zeventien jaar herintrede in Congo

KINSHASA (ANP/AFP) - Zestien exemplaren van de zeldzame witte neushoorn zijn overgebracht van een privépark in Zuid-Afrika naar het Garamba Nationaal Park in Congo. Daarmee leven er voor het eerst sinds 2006 weer witte neushoorns in het Centraal-Afrikaanse land.

5 uur geleden
Zelensky: tegenaanvallen tegen Russische troepen zijn bezig

KYIV (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag gezegd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

6 uur geleden
Trudeau belooft meer Canadese steun voor Kyiv tijdens bezoek

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Canada gaat deelnemen aan de internationale coalitie om Oekraïense gevechtspiloten op te leiden. Ook maakt het land 500 miljoen Canadese dollar (omgerekend bijna 350 miljoen euro) aan militaire hulp beschikbaar voor Oekraïne, zei premier Justin Trudeau tijdens een verrassingsbezoek aan Kyiv.

6 uur geleden
Paus aan beterende hand, maar blijft nog een week in ziekenhuis

ROME (ANP/RTR) - Het herstel van paus Franciscus verloopt voorspoedig, melden zijn dokters zaterdag. Wel heeft hij op aanraden van zijn artsen ermee ingestemd om nog een week in het ziekenhuis te blijven. De paus onderging woensdag een buikoperatie van drie uur. Een hernia zorgde voor pijnlijke darmobstructies.

8 uur geleden