Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doodrijder Belgische carnavalsvierders geeft te hard rijden toe

Doodrijder Belgische carnavalsvierders geeft te hard rijden toe

LA LOUVIÈRE (ANP) - De Belgische automobilist die zondag zes carnavalsvierders doodreed in een Waals dorp, erkent dat hij veel te hard reed. Hij was op het moment van de aanrijding in gesprek met de passagier naast hem, zegt zijn advocaat.

Bestuurder Paolo F. blijft voorlopig vastzitten, heeft de onderzoeksrechter bepaald. Hij reed naar eigen zeggen "ongeveer 90 kilometer per uur", liet het Openbaar Ministerie weten op een nieuwe persconferentie over het drama. In de straat waar hij zondag in alle vroegte op de mensen botste die zich opmaakten voor een carnavalsstoet was hooguit 50 kilometer per uur toegestaan.

De dertiger wordt verdacht van een vergrijp dat vergelijkbaar is met dood door schuld. Hij kan vijf jaar cel krijgen.

Andere betrokkenen

Paolo's neef Nino, die met hem in zijn zwarte BMW zat, is op vrije voeten. Hij lag te slapen en herinnert zich niets van voor de fatale klap, zegt zijn advocaat tegen het Belgische RTL. Omdat de twee zijn doorgereden en ook de bijrijder zich niet bekommerde om de slachtoffers, kan hij eveneens een weliswaar veel kortere gevangenisstraf krijgen.

De twee neven waren wezen stappen. Allebei hadden ze te veel gedronken, al had de passagier nog flink meer alcohol in zijn bloed dan de bestuurder.

Meer uit Buitenland

Biden spreekt woensdag de natie toe over zijn presidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden geeft woensdagavond om 20.00 uur (Amerikaanse tijd) een toelichting op zijn besluit om zich terug te trekken uit de race voor herverkiezing. Dat laat de president weten op X.

1 uur geleden
Hoofd van Secret Service stapt op na kritiek op beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de dienst die onder meer Amerikaanse presidenten beveiligt, is opgestapt. Kimberly Cheatle was als directeur van de Secret Service (USSS) verantwoordelijk voor de bewaking bij het evenement waar oud-president Donald Trump werd beschoten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft haar bedankt voor haar werk.

2 uur geleden
ICC vraagt zienswijzen rond mogelijk aanhoudingsbevel Netanyahu

DEN HAAG (ANP) - Ruim zestig regeringen, organisaties en personen mogen bij het Internationaal Strafhof (ICC) hun standpunt indienen over mogelijke arrestatiebevelen tegen onder anderen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Het hof buigt zich over de vraag of Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en de hoge Hamasfunctionarissen Yahya Sinwar, Mohammed Al-Masri en Ismail Haniyeh aangehouden moeten worden, zoals de aanklager wil.

5 uur geleden
Vliegveld Catania tijdelijk dicht na uitbarsting vulkaan Etna

CATANIA (ANP/AFP) - Het vliegveld van Catania op het Italiaanse Sicilië is dinsdag gesloten na een uitbarsting van de vulkaan Etna. Het vliegverkeer ligt tijdelijk stil vanwege de vrijgekomen as.

5 uur geleden
Zondag was wereldwijd de warmste dag ooit gemeten

LONDEN (ANP) - 21 juli, afgelopen zondag, is de warmste dag ooit geregistreerd. De gemiddelde temperatuur wereldwijd bedroeg 17,09 graden. Dat komt dinsdag naar voren uit de dagelijkse metingen van de Europese klimaatdienst Copernicus. Het oude record was 17,08 graden op 6 juli vorig jaar. De gegevens worden sinds 1940 bijgehouden.

5 uur geleden
Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

7 uur geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

7 uur geleden