Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Doodgeschoten beveiliger ggz-instelling Parnassia herdacht

Doodgeschoten beveiliger ggz-instelling Parnassia herdacht

DEN HAAG (ANP) - Medewerkers van de Haagse ggz-instelling Parnassia hebben vrijdagmiddag de bij zijn werk omgekomen zorgbeveiliger herdacht. Ze vormden eerst een erehaag voor de rouwauto, die daarna naar de uitvaartplechtigheid van familie en vrienden ging. De medewerkers hielden een eigen herdenking.

De dienst was in de buitenlucht om te kunnen voldoen aan de geldende coronaregels en zodat er zoveel mogelijk mensen konden deelnemen. Bij de dienst waren onder anderen burgemeester Jan van Zanen van de gemeente Den Haag en de directeur van de Nederlandse ggz, Veronique Esman, aanwezig. De zorgbeveiliger werd herdacht als "een collega waarbij de mensen zich veilig voelden en die altijd voor de anderen zorgde". Drie gitaristen verzorgden de muziek en speelden onder meer Mad World van Tears for Fears en Something van The Beatles.

Een behandelaar van Parnassia werd vorige week maandag aangevallen door een gewapende man die een afspraak had. De 53-jarige beveiliger kwam tussenbeide. Hij werd daarbij neergeschoten door de bezoeker en overleed later aan zijn verwondingen. De schutter, een 67-jarige man uit Rijswijk, sloeg op de vlucht. Een eindje verderop maakte hij in zijn geparkeerde auto een einde aan zijn leven.

Minuut stilte

Beroepsorganisatie voor zorgprofessionals NU'91 had de hele zorgsector opgeroepen om vrijdag om 12.00 uur een minuut stilte te houden om op te staan tegen geweld tegen hulpverleners. Veel zorgmedewerkers gaven gehoor aan die oproep, aldus een woordvoerder van NU'91.

Volgens NU'91 is geweld tegen zorgprofessionals een probleem dat al jaren speelt. Juist ook binnen de psychiatrie. De beroepsorganisatie pleit er dan ook voor dat werkgevers op het gebied van veiligheid beter gaan luisteren naar de medewerkers op de werkvloer.

Meer uit Binnenland

Meteorologische winter begint vrijdag met vrieskou

HOUTEN (ANP) - Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

33 minuten geleden
Geen grote problemen in ochtendspits door gladheid

DEN HAAG (ANP) - De ochtendspits lijkt woensdag vooralsnog geen grote problemen te ondervinden door de gladheid waarvoor wordt gewaarschuwd. Hoewel er wel wat meer file staat dan gebruikelijk, is het altijd drukker als er neerslag valt. De grotere drukte valt niet toe te schrijven aan gladheid, zegt een woordvoerder van de ANWB. Gladheid lijkt zich vooral lokaal, buiten de snelwegen, voor te doen.

2 uur geleden
Code geel in groot deel van het land om gladheid op de weg

DE BILT (ANP) - Het kan woensdagochtend plaatselijk glad zijn door winterse buien, met hagel en (natte) sneeuw. Lokaal kan zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 centimeter. Het KNMI heeft code geel uitgebreid naar meer provincies. Alleen Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Zeeland blijven 'groen'.

2 uur geleden
Dierenorganisatie: nog veel illegale advertenties voor puppy's

AMSTERDAM (ANP) - Er is nog altijd veel mis met onlineadvertenties voor puppy's, concludeert de internationale dierenwelzijnsorganisatie FOUR PAWS na een steekproef op onder meer Nederlandse advertentiesites. Volgens de stichting worden veel jonge honden illegaal geïmporteerd uit met name Oost-Europa, om vervolgens op bijvoorbeeld Marktplaats of Puppyplaats te koop te worden aangeboden.

2 uur geleden
Plasterk moet valse start verkenning weer goedmaken

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk moet proberen vanaf deze woensdag de opgelopen vertraging in het verkenningsproces weer goed te maken. Zelf sprak de voormalig PvdA-minister al zijn hoop uit volgende week met een verslag te komen, waarna de Tweede Kamer erover kan debatteren. Plasterk praat woensdag met de leiders van de vier grootste partijen.

4 uur geleden
Gom van Strien: fraudeverdenking bewust niet gemeld aan Wilders

DEN HAAG (ANP) - PVV-senator Gom van Strien, die na de verkiezingen werd aangewezen als verkenner, heeft bewust de fraudebeschuldigingen die tegen hem zijn geuit niet gemeld bij PVV-fractieleider Geert Wilders. Hij zou dat in overleg hebben gedaan met PVV-senaatsvoorzitter Marjolein Faber, zegt Van Strien in een interview met De Telegraaf.

7 uur geleden
Verkeer moet opletten, het kan glad zijn op de weg

DE BILT (ANP) - Verkeer in vooral het oosten van het land moet dinsdagavond rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw, zo meldt het KNMI. En in het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad, aldus het weerinstituut dat code geel heeft afgegeven voor een aantal provincies. Dinsdagavond rond 22.00 uur geldt die waarschuwing voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

11 uur geleden