Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Donderdag en vrijdag op grote schaal kans op mist en gladheid

Donderdag en vrijdag op grote schaal kans op mist en gladheid

DE BILT (ANP) - Weeronline waarschuwt mensen die donderdagavond de weg op gaan voor mist die het verkeer kan belemmeren. Door bevriezing van natte wegdelen is er volgens het weerbureau bovendien kans op gladheid.

Rond 18.00 uur kan de temperatuur lokaal in Friesland, Groningen en Drenthe al onder nul komen. Hier kan het dan ook het eerst mistig worden, verwacht Weeronline. Het weerbureau benadrukt dat het dan niet meteen betekent dat het hier glad wordt als het kwik onder het vriespunt komt. Het duurt wat langer voordat de temperatuur van wegen onder nul komt.

In Midden- en Zuid-Nederland klaart het later op de avond en in de nacht op en gaat het op veel plaatsen licht vriezen. Hierbij kan in het hele land (dichte) mist ontstaan, waardoor de verwachting wel wat lastig is. Door de dikke mist zal het wegdek naar verwachting niet meer afkoelen. Wel wordt er in grote delen van het land preventief gestrooid om gladheid door eventuele sneeuwval te bestrijden.

Vrijdag begint de dag op veel plaatsen mistig en kan het lokaal glad zijn op binnenwegen en (fiets)bruggetjes waar niet is gestrooid. De kans op gladheid verdwijnt in de loop van de ochtend, verwacht Weeronline. In de westelijke kustregio's is er de hele dag kans op een lokale winterse bui, in de rest van het land blijft het droog. De zon kan zich misschien tijdelijk nog laten zien, maar er is ook kans dat de mist en lage bewolking blijven hangen.

Meer uit Binnenland

Twee Nederlanders in Antakya omgekomen door aardbevingen Turkije

DEN HAAG (ANP) - Twee Nederlandse mannen zijn in Turkije door de aardbevingen om het leven gekomen, heeft een familielid woensdag bevestigd. Het gaat om Yilmaz Köse en zijn vader Hamis Köse. De NOS meldt dat de 87-jarige Hamis en de 53-jarige Yilmaz uit Zutphen komen. Hun lichamen zijn dinsdag onder het puin van een appartementencomplex in Antakya in het zuiden van Turkije gevonden, zegt Esraa, de dochter van Yilmaz Köse.

14 minuten geleden
Nederlander uit Deventer omgekomen door aardbeving Turkije

DEVENTER (ANP) - Een 26-jarige Nederlandse man uit Deventer is in Turkije door de aardbevingen om het leven gekomen. Dat heeft de Deventer Centrum Moskee woensdag bevestigd na berichtgeving van RTV Oost. Volgens de moskee kwam Furkan Kazci in de plaats Kahramanmaraş ten noorden van de getroffen stad Gaziantep om het leven.

4 uur geleden
Kinderopvangbranche vreest verdere groei werkdruk en wachtlijsten

DEN HAAG (ANP) - De werkdruk in de kinderopvang zal de komende jaren "alleen maar stijgen" en dat geldt ook voor de wachtlijsten, verwacht de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK). De organisatie zegt te zijn geschrokken van CBS-cijfers waaruit blijkt dat slechts iets meer dan een kwart van de medewerkers in de opvang tijd heeft om voldoende aandacht aan de kinderen te besteden. "Dit kan zo niet langer doorgaan", vindt BK-directeur Emmeline Bijlsma.

4 uur geleden
Staalbedrijf Tata Steel betreurt overtredingen van milieuregels

IJMUIDEN (ANP) - Tata Steel in IJmuiden betreurt de overtredingen van milieuregels, waarvoor het staalbedrijf woensdag twee boetes van in totaal 110.000 euro kreeg opgelegd van de rechtbank in Amsterdam. Die overtredingen vonden plaats in de periode van 2018 tot en met 2021. Het ging onder meer om verspreiding van gevaarlijke stofwolken.

4 uur geleden
FDF-voorzitter: grootste demo ooit op 11 maart in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Farmers Defence Force (FDF) houdt op zaterdag 11 maart "de grootste demo aller tijden" op de Koekamp in Den Haag, zegt Mark van den Oever, voorzitter van de actiegroep. "We hopen door de 100.000 mensen te gaan", aldus Van den Oever. Ook voorziet hij dat er meer dan 5000 trekkers richting Den Haag gaan.

5 uur geleden
Nabestaanden MH17 teleurgesteld na uitblijven nieuwe verdachten

DEN HAAG (ANP) - De nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 zijn teleurgesteld dat het onderzoek naar betrokkenen geen nieuwe verdachten heeft opgeleverd die vervolgd kunnen worden. Dat zei Piet Ploeg, voorzitter van stichting Vliegramp MH17, nadat hij en andere nabestaanden door het Joint Investigation Team (JIT) waren ingelicht over de bevindingen.

6 uur geleden
Meer gemeenten doneren voor hulp aan slachtoffers aardbevingen

DEVENTER (ANP) - Deventer stort 100.000 euro op Giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat laat burgemeester Ron König woensdag op Twitter weten. "De beelden uit Turkije en Syrië raken ons allemaal", schrijft hij.

6 uur geleden