Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Donderdag en vrijdag op grote schaal kans op mist en gladheid

Donderdag en vrijdag op grote schaal kans op mist en gladheid

DE BILT (ANP) - Weeronline waarschuwt mensen die donderdagavond de weg op gaan voor mist die het verkeer kan belemmeren. Door bevriezing van natte wegdelen is er volgens het weerbureau bovendien kans op gladheid.

Rond 18.00 uur kan de temperatuur lokaal in Friesland, Groningen en Drenthe al onder nul komen. Hier kan het dan ook het eerst mistig worden, verwacht Weeronline. Het weerbureau benadrukt dat het dan niet meteen betekent dat het hier glad wordt als het kwik onder het vriespunt komt. Het duurt wat langer voordat de temperatuur van wegen onder nul komt.

In Midden- en Zuid-Nederland klaart het later op de avond en in de nacht op en gaat het op veel plaatsen licht vriezen. Hierbij kan in het hele land (dichte) mist ontstaan, waardoor de verwachting wel wat lastig is. Door de dikke mist zal het wegdek naar verwachting niet meer afkoelen. Wel wordt er in grote delen van het land preventief gestrooid om gladheid door eventuele sneeuwval te bestrijden.

Vrijdag begint de dag op veel plaatsen mistig en kan het lokaal glad zijn op binnenwegen en (fiets)bruggetjes waar niet is gestrooid. De kans op gladheid verdwijnt in de loop van de ochtend, verwacht Weeronline. In de westelijke kustregio's is er de hele dag kans op een lokale winterse bui, in de rest van het land blijft het droog. De zon kan zich misschien tijdelijk nog laten zien, maar er is ook kans dat de mist en lage bewolking blijven hangen.

Meer uit Binnenland

Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

36 minuten geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

2 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

2 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

4 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

8 uur geleden
Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

23 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

1 dag geleden