Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Donald Trumps jongere broer Robert overleden

Donald Trumps jongere broer Robert overleden

WASHINGTON (ANP/RTR) - De jongere broer van Donald Trump is zaterdag overleden. Dat heeft de Amerikaanse president in een verklaring meegedeeld. De 71-jarige Robert Trump overleed een dag nadat zijn broer Donald hem een bezoek bracht in het ziekenhuis in New York.

"Met pijn in mijn hart deel ik mee dat mijn geweldige broer Robert vanavond vredig is overleden. Hij was niet alleen mijn broer, hij was ook mijn beste vriend. Hij zal enorm gemist worden, maar we zullen elkaar weer zien. Zijn herinnering zal voor altijd in mijn hart voortleven. Robert, ik hou van je. Rust in vrede", luidt de verklaring van de president. Een ingewijde zegt tegen persbureau Reuters dat Donald Trump de begrafenis zal bijwonen.

Amerikaanse media berichtten eerder deze week dat Robert "erg ziek" was. Het is echter onduidelijk waar hij precies aan leed. Volgens omroep ABC heeft hij in juni ruim een week op de intensive care gelegen. Een vriend van de familie Trump zegt tegen The New York Times dat Robert last had van hersenbloedingen na een val. Hij zou de afgelopen weken niet in staat zijn geweest om nog via de telefoon te kunnen praten.

Jongste kind

Zakenman Robert heeft zich tijdens het presidentschap van zijn drie jaar oudere broer grotendeels op de achtergrond gehouden. Wel zei hij eerder dat hij Donald voor "duizend procent" steunt. Robert stapte ook tevergeefs naar de rechter om de publicatie te voorkomen van een kritisch boek van hun nicht Mary Trump.

Robert was vastgoedhandelaar en vicevoorzitter bij de Trump Organization, waar hij zich onder andere bezig hield met de casinoactiviteiten van het familiebedrijf in Atlantic City. Hij was de jongste van vijf kinderen van Fred Trump en Mary Anne MacLeod Trump en woonde in Millbrook in de staat New York.

Begin dit jaar trouwde hij met Ann Marie Pallen. Eerder was Robert getrouwd met Blaine Trump. Hij had zelf geen kinderen, maar was stiefvader van Christopher Hollister Trump-Retchin, de zoon van zijn eerste vrouw.

Meer uit Buitenland

Eurocommissaris: Nederland moet niet klagen over migratie

AMSTERDAM (ANP) - De oplopende spanningen rond migratie zijn het gevolg van gebrekkige Europese samenwerking, zegt Eurocommissaris Asiel en Migratie Margaritis Schinas in een interview met het AD. De vicevoorzitter van de Europese Commissie vraagt ook om meer begrip bij de opvang van asielzoekers.

50 minuten geleden
Eerste deel van veelbesproken docu over Harry en Meghan te zien

LONDEN (ANP) - De eerste drie afleveringen van de langverwachte en veelbesproken documentaire over de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan verschijnen donderdag op Netflix. In de serie vertellen ze onder meer uitgebreid over de motivatie voor hun stap terug binnen het Britse koningshuis. Ook vrienden en kennissen, die niet eerder in het openbaar over Harry en Meghan spraken, komen aan het woord.

1 uur geleden
Rechter: Brazilië dreigt Amazone aan drugshandelaren te verliezen

BRASILIA (ANP) - Brazilië loopt het risico de controle over zijn uitgestrekte Amazone te verliezen aan de georganiseerde misdaad en drugssmokkelaars, waarschuwt een rechter van het hooggerechtshof woensdag. Om de achteruitgang van het regenwoud te stoppen en orde in het wetteloze gebied te herstellen heeft Brazilië internationale hulp nodig, aldus de rechter.

4 uur geleden
President Peru aangehouden vanwege 'rebellie'

LIMA (ANP) - De president van Peru, Pedro Castillo, is aangehouden en door justitie beschuldigd van "rebellie." Castillo's plaatsvervangster Dina Boluarte is inmiddels beëdigd als opvolger. De kersverse interim-president riep op tot eenheid en een politiek bestand in het al decennia onrustige Zuid-Amerikaanse land.

5 uur geleden
Huis minister België weer bewaakt, eerder dreiging Nederlanders

KORTRIJK (ANP/BELGA) - De woning van de Belgische justitieminister Vincent Van Quickenborne in Kortrijk heeft opnieuw strenge politiebewaking. Eind september was dat ook al het geval toen de politie lucht had gekregen van plannen van Nederlanders om de minister te ontvoeren.

9 uur geleden
Brussel wil sancties voor banken, mijnen, import en elite Rusland

BRUSSEL (ANP) - Nu Rusland de oorlog tegen Oekraïne blijft voortzetten moet de Europese Unie het land nog extra sancties opleggen, vindt de Europese Commissie. Zij stelt voor nog eens bijna tweehonderd personen en organisaties te straffen die deel uitmaken van de oorlogsmachine van het Kremlin. Verder zou de EU meer banken, de mijnbouw, de import van benodigdheden voor de oorlogsvoering en de Russische propaganda moeten aanpakken.

11 uur geleden
Parlement Peru stemt president weg

LIMA (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het parlement van Peru heeft president Pedro Castillo weggestemd. De omstreden Peruaanse leider werd daarna aangehouden door veiligheidstroepen. Castillo's plaatsvervangster Dina Boluarte is inmiddels beëdigd als opvolger. De kersverse interim-president riep op tot eenheid en een politiek bestand in het al decennia onrustige Zuid-Amerikaanse land.

11 uur geleden