Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Donald Trumps jongere broer Robert overleden

Donald Trumps jongere broer Robert overleden

WASHINGTON (ANP/RTR) - De jongere broer van Donald Trump is zaterdag overleden. Dat heeft de Amerikaanse president in een verklaring meegedeeld. De 71-jarige Robert Trump overleed een dag nadat zijn broer Donald hem een bezoek bracht in het ziekenhuis in New York.

"Met pijn in mijn hart deel ik mee dat mijn geweldige broer Robert vanavond vredig is overleden. Hij was niet alleen mijn broer, hij was ook mijn beste vriend. Hij zal enorm gemist worden, maar we zullen elkaar weer zien. Zijn herinnering zal voor altijd in mijn hart voortleven. Robert, ik hou van je. Rust in vrede", luidt de verklaring van de president. Een ingewijde zegt tegen persbureau Reuters dat Donald Trump de begrafenis zal bijwonen.

Amerikaanse media berichtten eerder deze week dat Robert "erg ziek" was. Het is echter onduidelijk waar hij precies aan leed. Volgens omroep ABC heeft hij in juni ruim een week op de intensive care gelegen. Een vriend van de familie Trump zegt tegen The New York Times dat Robert last had van hersenbloedingen na een val. Hij zou de afgelopen weken niet in staat zijn geweest om nog via de telefoon te kunnen praten.

Jongste kind

Zakenman Robert heeft zich tijdens het presidentschap van zijn drie jaar oudere broer grotendeels op de achtergrond gehouden. Wel zei hij eerder dat hij Donald voor "duizend procent" steunt. Robert stapte ook tevergeefs naar de rechter om de publicatie te voorkomen van een kritisch boek van hun nicht Mary Trump.

Robert was vastgoedhandelaar en vicevoorzitter bij de Trump Organization, waar hij zich onder andere bezig hield met de casinoactiviteiten van het familiebedrijf in Atlantic City. Hij was de jongste van vijf kinderen van Fred Trump en Mary Anne MacLeod Trump en woonde in Millbrook in de staat New York.

Begin dit jaar trouwde hij met Ann Marie Pallen. Eerder was Robert getrouwd met Blaine Trump. Hij had zelf geen kinderen, maar was stiefvader van Christopher Hollister Trump-Retchin, de zoon van zijn eerste vrouw.

Meer uit Buitenland

Hamas neemt voorstel Israël rond staakt-het-vuren in beschouwing

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft het laatste Israëlische tegenvoorstel rond een mogelijk staakt-het-vuren in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars ontvangen en gaat het bestuderen. Dat heeft de militante groepering zaterdag bekendgemaakt.

3 uur geleden
Blinken: aanwijzingen dat China verkiezingen VS wil beïnvloeden

BEIJING (ANP) - De Verenigde Staten is bewijs onder de aandacht gekomen dat China de aankomende verkiezingen probeert "te beïnvloeden en zich in te mengen". Dat zei VS-minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tegen nieuwszender CNN aan het einde van een driedaags bezoek in China.

4 uur geleden
NBC: Israël bombardeert 'veilige' plekken in Gaza

NEW YORK (ANP) - Israël voert regelmatig dodelijke bombardementen uit in zones van de Gazastrook die het zelf als veilig heeft aangemerkt. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender NBC News vastgesteld na eigen onderzoek.

6 uur geleden
China gastheer voor Palestijnse eenheidsgesprekken Hamas en Fatah

BEIJING (ANP/RTR) - China wordt gastheer voor Palestijnse eenheidsgesprekken tussen de islamitische groep Hamas en zijn seculiere rivaal Fatah. Dat bevestigen vertegenwoordigers van beide groepen en een in Beijing gevestigde diplomaat tegen persbureau Reuters.

8 uur geleden
VS kondigen onderdeel nieuw militair hulppakket Oekraïne aan

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag 6 miljard dollar aan nieuwe militaire hulp voor Oekraïne aangekondigd. Het gaat onder meer om munitie, antidronesystemen en ondersteuning voor onderhoud van militair materieel.

11 uur geleden
België wil nog dit jaar eerste F-16's aan Oekraïne leveren

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische regering streeft ernaar dit jaar al de eerste F-16's aan Oekraïne te leveren. België was eerder van plan om de gevechtsvliegtuigen vanaf 2025 te leveren.

11 uur geleden
Israël geeft gijzelaarsdeal 'laatste kans', anders invasie Rafah

DOHA (ANP/RTR) - Israëlische functionarissen zouden hun Egyptische collega's vrijdag hebben verteld dat Israël bereid is onderhandelingen met Hamas over de uitwisseling van gijzelaars en gevangenen "een laatste kans" te geven. Mocht een deal met Hamas niet snel worden bereikt, dan gaan de Israëli's door met hun invasie van Rafah, in het zuiden van Gaza. Dat meldt het Amerikaanse mediaplatform Axios op basis van twee Israëlische functionarissen.

11 uur geleden